Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 932
  • 656
  •   1
Отговори
# 495
По повод горния пост - изброили сте всички училища, и всичките различни - какви са интересите на детето и най-важното - какъв е балът му? Щото едно е да имаш бал за МГ - сигурно над 460-470, друго е в Хуманитарна с 360? А пък и са диаметрално различни училищата, нерде Математика, нерде език с История примерно в ХГ, или География в Трета.

# 496
Благодаря за отговора🤗
Балът е висок,искаме училище където детето ще се чувства добре.Отлична е по математика и езиците. Добре се справя и с КМИТ...Навсякъде ще се справи.Само за Руското нямам идея...На какво ниво учат немски ? На ниво езикова или по-малко? Сменихме предпочитания език с немски  като по-перспективен🙂

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 20:50 от bubka:)

# 497
  • Варна
Ако балът е висок, няма смисъл от толкова много училища. Подредете паралелките в предпочитаните гимназии според интересите и желанията на детето. Посочените  са много различни като профили и ниво.

Мои познати не бяха доволни от руското, но това нищо не значи...

# 498
Да,така ще направим.Но класната ни посъветва да пишем поне 15 желания, въпреки високия бал. Та затова ще вкараме тези училища, че то иначе няма какво друго😀 Още веднъж благодаря за съветите🌻

# 499
Моят син беше в "А. С. Пушкин", но до 7 клас. Имаше много добри учители. Учителите по езици преподава ха и в гимназиален етап,по-точно имам пред вид РЕ  и АЕ. Аз съм доволна от основата по език, но всъщност имаше и др преподаватели, не мога да преценя за тях. Имам познати и то не един с деца в паралелка с италиански, доволни са и те.

Иначе, за мен е грешка да се водим по това коя гимназия е "силна" и какво "му върви" на детето. Важно е самото то да има някакви предпочитания. Няма как всичко да му е еднакво, колкото и да "му върви". Познавам не едно и две деца, иначе упорити и успешни и в един момент след матурите "Никога вече френски", "Никога вече немски", дори и "Никога вече компютри", впрочем, за последното имаше и мнение от Набор 2003 или 2002,не помня, но ги следих някога. Умни и упорити деца "покриват материал", но все пак не може да нямат малко от малко идея какво им допада, какво не. По това се водете и така избирате.

# 500
В 3та ПМГ, профил География, предходните години плана бе сходен с МГ- 8 кл. интензивно англ. ез., След това профилиращи Мат, Информационни, Англ. ез., и разлика с 1 час Математика за сметка на географията.

# 501
Тази година завърших 3та ПМГ, само ще кажа, че профила с география не е изобщо препоръчителен, ако искате да учите нещо. Ако търсите лежерен гимназиялен живот- това е мястото хаха.
Във въпросната паралелка влизат само хора, които не им се занимава с учене. Подготовката по информационни технологии е на практика никаква.

# 502
И моята онформация е така за 3ПМГ. Нивото за последните 10г е само надолу.
Точно паралелката с география в най-лежврна. И не знам какво очаквяте от един пррдмет Инф или ИТ, особено ИТ е смях в залата, две години да учите как да ползвате офис пакет Wink

# 503
А в кои училища в града може да се получи добра подготовка с ИТ насоченост (освен ПГКМКС)?

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 14:28 от Amica

# 504
СУ"Найден Геров", Су"Пейо Яворов", и СУ"Димчо Дебелянов". За тези места съм говорила с познати,обсъждали сме ги. Има много добри отзиви за там.

# 505
Благодаря! А мнение за Богоров и ВТГ, където също има комп. специалности, но предполагам, че са обвързани с икономика?
В СУ или гимназия би била по-добра подготовката по ИТ?

# 506
В ПГЕ също(Електротехникума) имам положителни отзиви от ученици в "Приложно програмиране". Освен това, в професионалните гимназии след учебната година има двуседмичен стаж. Вече кой как ще си кара стажа е въпрос на лична ангажираност.

# 507
ПТГ и ПГЕ младежът категорично отказа, но все пак ще ги пише най-накрая.

# 508
3та ПМГ препоръчвам единствено за изучаване на биология и химия. Наистина всичките ми преподаватели са страашно отдадени, помагат с каквото могат, буквално ми даваха безплатни частни уроци извън училище за подготовка за МУ. Българският език също е на ниво (особено, ако сте при г-жа Пехлева)
Средата също е много спокойна, приятна и сплотена. Въобще не съжалявам, че учих там, страхотни 5 години!

# 509
ВТГ е добра гимназия, не знам какви специалности с компютри има, не съм гледала план приема тази година.
Дали СУ или гимназия - ИТ е по една и съща програма Simple Smile така че зависи от учителя и от ученика. Не знам защо се натискате за ИТ - като по програма по-голямата част от времето се учи как да се ползва офис пакета, как да се направи презентация и тем подобни глупости. Смислено програмиране има в Информатиката, но не може да се сравнява с ПГ, където имаш много специални предмети, свързани с програмиране и компютри.

Общи условия

Активация на акаунт