Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 939
  • 656
  •   1
Отговори
# 480
Много моля за съвет или поне за мнение!
Колебанията са 1ЕГ паралелка с математика, немски или английски или пък 5-та гимназия, евентуално пак с немски или английски. Малко се притеснява дали ще се справи с разказвателни предмети на съответния език, но това май е само в 1ЕГ. Скоро разбрах, че те са с часове по 45 мин и свършват в 14:40… не е ли прекалено това…
5-та гимназия ни е по-удобна като локация, но пък отзивите и базата на 1ЕГ са по-добри… не че базата е решаваща, но все така е някакъв фактор, в МГ дори климатици нямат в стаите…
Много противоречиви мнения прочетох в темата, но все пак моля за коментара ви
Не съм сигурна, че в математическата паралелка в 1ЕГ също ще се учат разказвателни предмети на езика, понеже това се прави за профил "чуждоезиков", а той ще е с "математически". И все пак - надявам се някой, който е сигурен в това, да коментира точно този въпрос.

За ученето до след 14ч - да, много е. Дъщеря ми е в 4ЕГ, където положението е същото и наистина е неудобно, защото докато се върне, минава 15ч, пък малко да си почине, да хапне... Отива целият ден, а домашните не са по-малко. Надявам се следващата година да нямат последователни дни с еднакви предмети (доколкото е възможно, де), за да има шанс да прави някои домашни не от днес за утре... Естествено, часовете също така почват малко по-късно от първата смяна - в 8ч, но пък продължителността от 45 мин удължава деня с още половин час.

И въпреки това...
Без да е особено важно мнението ми, бих сложила Мат паралелката в 1ЕГ по-напред Gift Heart
Успех на детето!

# 481
Паралелката в Първа е Математически профил, а не Езиков,  и според мен е чудесен заместител на МГ, особено ако г-н Ненков ще я води. Не знам тази година с какъв език е, миналата беше с АЕ и я обмисляхме за сина ми.

# 482
  • В центъра на моретата
Дъщеря ми е в 1 ЕГ, но с езиков профил. Да, приключват в 14,25 ч., когато са със 7 часа. Имат и по осем, както и клубове по интереси. ИМа дни, когато се прибира към 17 ч., особено ако се готвят за състезания.  Климатици нямат. Лятото е много топло. Нямам представа, изобщо има ли училища с климатици в учебните стаи. Часовете са по 45 мин. с едно голямо междучасие (бяха две преди две години). Според мен, математическата паралелка е много далече от нивото на МГ. Ненков преподава тази година на тази паралелка (10 кл) и на профилите с математика.

# 483
Заек, имали стаи с климатици, след баловете класът на сина ми ги преместили в такава..
Математическата паралелка нямат разказвателни на ЧЕ.Поне това сме коментирали у дома, беше с лека завист и възмущение Simple Smile
Ако детето иска математика и информатика, ни не си пада по ЧЕ, не е лош вариант и ПГ към ТУ (Благовест Сендов мисля я кръстиха). Там отиват деца, които обичат мат и компютри, но са осранали извън МГ
Относно 45 мин часове  и късното приключване.За мен е плюс късното започване, дори да пътува с автобус не се блъска с всички ученици, започващи в 7:30. Имат две големи междучасия и са само една смяна.

# 484
  • ВАРНА
Мат паралелка в 1 ЕГ тази година ще е с немски. Възможна алтернатива е на МГ.
Karlsson, стискам палци на мегееца да остане в МГ следващите 5 години 🍀

# 485
  • В центъра на моретата
Възможно е да имат единични стаи с климатик. Някои от кабинетите имат, но в частта, която е за учителите.
Випускът на дъщеря ми беше първия с математическа паралелка. И, да, повечето влезли са деца, които не са класирани в МГ или просто не са чакали до последното класиране. Тогава помня, че балът при някои паралелки в МГ беше паднал, така че и на нея й стигаше. Като ниво на подготовка по математика не смятам, че е уау.  А в крайна сметка математическата паралелк е с първи профилиращ МАТ - това не е езикова паралелка.

# 486
  • Deutschland/HE
Въпреки съмненията си пишете желанията, ако първо желание е МГ, нека да е на първо място. Може на второ класиране да има късмет детето, а защо не още на първо. После подредете другите желания.

# 487
Благодаря ви момичета за подкрепата и че отделихте от времето си да ми отговорите 🍀
До утре ще отлежат желанията;)

# 488
  • Варна
Малко помощ? След като изредим паралелките от 1 ЕГ и Пета се чудим дали като следващо желание да бъде Руското училище или Хуманитарна гимназия. Целта е интензивно изучаване на на език. По принцип искахме немски, в Руско няма, в Хуманитарна не знам какво е нивото. В същото време повечето хора препоръчват Пушкин като вариант след 7 клас след прочутите гимназии.

# 489
  • Варна
В руското има немски - Електронна търговия с интензивно изучаване на немски. Имам познати много доволни от немския там.

# 490
Здравейте! Да попитам след подаване на заявлението получава ли се входящ номер или друго потвърждение и остава ли заявлението запаметено в профила на детето? Желая късмет и успех на всички деца 🍀

# 491
  • Варна
В руското има немски - Електронна търговия с интензивно изучаване на немски. Имам познати много доволни от немския там.
Да, обаче паралелката е професионална - няма избираеми профили след 10 клас, второто ДЗИ е задължително изпит по професия. След 8 клас часовете по език в ХГ са минимален брой и поне 3 години не се е сформирала група за профил немски.
Ако целта е високо ниво на немски, а не се получи в Първа или Пета, остава една възможност във Варна - Гьоте институт.

# 492
  • Варна
Немски е най - желан, но може да се направи компромис и с друг език. Благодаря за мненията.

# 493
  • Варна
Здравейте!
Преди да започнем да редим желанията да попитам какво ви е мнението относно Гимназията по Туризъм ,специално паралелките:
 "Организация на туризма и свободното време "
"Организация на хотелиерството
"Организация на обслужването в хотелиерството "
  Каква бихте избрали?
За младежа няма значение коя точно ,само да не влизал в ПТГ или в ПГЕ Rolling Eyes
Ще ги пишем по-напред,четох досега учебните планове,разглеждах сайта.
 ПТГ остава все пак ,последно желание ,повече го виждам там ,защото обича да прави всякакви проекти  на компютъра ,изготви ми една презентация за моята работа толкова добре ,че колегите останаха без думи.
Има само 6-ци по КМИТ. За съжаление не му стига бала за ПГИ "И.Богоров"
Класната му съветва  да избираме с езици удава му се...ама ..мираж са езиковите Pensive

Изобщо не го виждам като хотелиер и т.н.Disappointed

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:50 от Velina_p

# 494
Здравейте! Моля за мнение за руското училище,ако някой има личен опит с детето си! Моите познати, които ще кандидатстват тази година, са избрали Математическа гимназия, Гимназия по компютърно моделиране "Акад.Благовест Сендов", Руско училище, 5та ЕГ , ,4та ЕГ, 3та Природо-математическа гимназия и Хуманитарната.  Имаме деца на приятелски семейства навсякъде(без Руското) и все хубави отзиви....Та затова се чудим как да подредим желанията😀

Общи условия

Активация на акаунт