Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 808
  • 656
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, а има ли някой от пишещите в тази тема,чието дете е прието в 1-ва с немски ?

Дъщеря ми досега беше в частно училище и много искаше да остане там, аз малко авторитарно настоях да се запише в Езикова. Много ми се иска да се запознае с деца преди да започне годината.

# 601
  • ВАРНА
Здравейте, а има ли някой от пишещите в тази тема,чието дете е прието в 1-ва с немски ?

Дъщеря ми досега беше в частно училище и много искаше да остане там, аз малко авторитарно настоях да се запише в Езикова. Много ми се иска да се запознае с деца преди да започне годината.
Не знам как го правят, но по инстаграм се намират. Предполагам, че в най-скоро време ще започнат да се създават групите в различните гимназии.

# 602
  • Най-красивата страна
Момичета от класа на дъщеря ми бяха направили група на класа във фейсбук още преди да започне учебната година.
И аз не знам как,ама се намериха децата,организираха си среща пред училището и се запознаха.
Оказа се,че има две деца с които се познават от старото училище .

# 603
  • Варна
Днес ,, подпалиха " Вайбър -търсят се, групират се, не сварвам да стопирам звука...
  Благодаря за полезната информация!

# 604
В Първа гимназия казаха,че след 1-ви септември ще е ясно кой в кой клас е. Затова попитах най-общо за немския профил.

# 605
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Споменахте екскурзии.
Доволна съм от екскурзиите ,които предлагат в Хуманитарна гимназия.Изборът е голям.Има и в България и в чужбина.
Дъщеря ми ходи на две екскурзии в чужбина и много и хареса.

Униформите-има ежедневна,официална и за физическо.
Дрехите са удобни.

През зимата в училището е много топло .

Екскурзиите за всички ли са или за определена паралелка в Хуманитарната?

# 606
Екскурзиите са на една фирма Делфитурс, Делфи 2000 и др със сродни имена Simple Smile. За всички са. Понякога са и за повече от едно училище. Но като цяло държат ниво и са добре организирани.

# 607
  • Най-красивата страна
Екскурзиите бяха за всички паралелки  8 клас.
Не само за една паралелка.
Тази година пак така-за всички паралелки 9 клас.
Има екскурзии през пролетната и през лятната ваканция.Има със самолет,има и с автобус.

# 608
Хуманитарна гимназия- англ.език, БЕЛ и История.
Моля за впечатления!
С много добри впечатления съм.
Дъщеря ми е в такава паралелка.Тази година завърши 9 клас. Доволни сме и аз и тя.
Има ред и дисциплина.
Средата е много добра.
Страхотни преподаватели.
Дъщеря ми ходи с желание на училище.
В 8 клас -интензивно изучаване на английски език-4-5 часа на ден
От 9 клас избрахме втори език-италиански.
Другите варианти бяха немски,френски или руски.
Много благодаря за мнението!
Трудно приехме фактите. Беше приета в ЕГ в друг град по първо желание. Годината беше тежка, откри се дългосрочен, ангажиращ здравословен проблем. Беше добила кураж, че може повече, далеч по-добро представяне на пробните изпити.
Опитвам се да се настроя положително за Хуманитарна, също както и за вездесъщото МГ ( малкото отива там).

# 609
  • ВАРНА
godgift, кое Ви притеснява в МГ? В сравнение с други училища в града, преходът между начален етап на образование и прогимназия се прави изключително плавно и безболезнено. Сплотяването на трите класа става бързо. Няма място за притеснения Simple Smile

# 610
godgift, кое Ви притеснява в МГ? В сравнение с други училища в града, преходът между начален етап на образование и прогимназия се прави изключително плавно и безболезнено. Сплотяването на трите класа става бързо. Няма място за притеснения Simple Smile
Благодаря Ви за подкрепата!
Дано да се адаптира бързо. В 4кл се захвана с т.н. състезателна математика и успя. Лежерничко си я караше в кварталното непретенциозно училище и сега ще разбере, че не само по математика трябва да се учи. Дано се адаптира без много стрес и да му повлияе благотворно. Нямаме още обаждане от евентуален класен учител. Няма и познати деца. Поръчахме една тениска с къс и една с дълъг ръкав от Ел.магазин "Трея". Как ходят облечени и защо само тези дрехи са им казали да купим, така и не разбрах от двамата МГейци (баща и син).

# 611
  • ВАРНА
Само с по една тениска няма да се получи  Simple Smile Дъщеря ми има 5 + официалната униформа (бяла риза и вратовръзка). В момента тече събиране на бройката за групова поръчка на вратовръзки. Давам линк към страницата на МГ във ФБ - https://www.facebook.com/share/1G6Zy1tf36/
Следи се да ходят с униформи  - ежедневната тениска с логото на училището или официалната униформа. Зимата почти всички са с връхни дрехи в бяло, сиво, синьо, черно. Общо взето да се избягват крещящо ярки цветове. Правилникът на гимназията е на сайта и можете да прочетете по-подробно.

# 612
  • Най-красивата страна
Униформите на Хуманитарна са
официална-бяла риза и черна пола или черен панталон за момчетата
вратовръзка
ежедневна-тениска с дълъг ръкав.Първата година купих две.Така си стоят,защото през зимата в училището е много топло.
И тениска с къс ръкав-купувам 4 броя.
Детето ги носи и зимата и лятото.
За физическо-2 тениски купувам.

# 613
Здравейте! Моето дете ще е в Пета гимназия с Английски и Френски. Класна и преподавател по английски ще им бъде г-жа Димитрова. Има ли някой който може да сподели мнение и впечатления от нея?
Изключително добър учител. Ако искате ми пишете на лични.

# 614
  • Варна
Малко извън темата, но пак касае бъдещите гимназисти - някой дали има информация какво се случва с конкурсите за директори, и по-конкретно за IV-та? В сайта на Руо има списък на допуснати кандидати, но не пише кой за къде е..

Общи условия

Активация на акаунт