Кръщене - организация, общи въпроси, традиции, подаръци

• 56 254
  • 354
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте как поканихте кръсниците ? Ако може да приложите снимки на поканата за кръсниците ?Освен покана имаше ли бутилка или само покана ?
Те знаеха, че ще са кръстници, но официално им поднесохме торта, бутилка уиски и покана.
Това беше поканата:

# 151
Здравейте, имам един въпрос относно кръстниците. Може ли сестра ми да бъде кръстницата на детето ми? И ако не, тогава може ли само нейният мъж да бъде кръстник, без кръстница примерно?

# 152
И аз с въпрос - как се дават парите/подаръците на кръщенето, при общите снимки, при наздравиците? Също така, къде ги събирате - парите, например, в кутия за тази цел ли?

# 153
Както си го направите и ви е удобно.
Ние имахме украсена маса, на която беше и тортата и когато всички гости се събраха в ресторанта и си седнаха по местата, диджеят съобщи, че всеки, който желае може да заповяда да се снима с детето и съответно да поднесе подарък. Пликовете й ги даваха в ръчичката, а аз после ги прибирах зад украсата. Нямахме кутия, защото бях изключила за това 😂

# 154
  • София
Здравейте, имам един въпрос относно кръстниците. Може ли сестра ми да бъде кръстницата на детето ми? И ако не, тогава може ли само нейният мъж да бъде кръстник, без кръстница примерно?
Да, може. Братът на мъжа ми е кръстник на дъщеря ми, а моят брат е кръстник на сина ми.

# 155
  • София
Сестрата може да е кръстница. Съпругът й също може. Важно е да изберете само единия от двамата, защото кръстникът е само един човек.

Общи снимки сме правили пред църквата. После почерпки. Не сме минавали за наздравици. След църквата веднага сме подарявали и са ни подарявали. Обичайно в двора на църквата и после сме ги оставяли в колата, за да не се грижим и за подаръци в заведението.

Относно поканите. Нас са ни канили и ние сме канили различно, но общото е в торта и бутилка.

# 156
  • Велико Търново
Аз ползвах бисквитки, за да поканя брат ми да бъде кръстник на дъщеря ми.

# 157
Благодаря ви, все си мислех че не може сестра да бъде кръстницата. Незнайно защо Blush

# 158
  • София
Само родителите на детето нямат право да му бъдат кръстници.

# 159
Здравейте!
Ще правим кръщене на двете ми деца. Искам да Ви попитам дали някой от Вас е правил едновременно и колко време отне ритуала. Опитвам се да направя план но съм объркана. Днес моя приятелка каза, че, ще отнеме почти два часа в църквата и аз малко се стреснах, малката ще е на 1г  тогава.

# 160
  • София
Може церемонията да върви едновременно, а не да са последователни. За 30-40 мин. ще приключите.

# 161
Може церемонията да върви едновременно, а не да са последователни. За 30-40 мин. ще приключите.

Ох, дано! Дали имам право да си избера да е така или си зависи от църквата? Ще е ми е натоварено ако трябва да са два ритуала и децата да чакат.

# 162
  • София
Говори със свещеника. Не би трябвало да е проблем.

# 163
  • Велико Търново
За близнаци молитвата беше една, с две различни кръстници, тоест предполагам и да има възрастова граница между децата, може да е с един ритуал

# 164
Здравейте. Имам едно притеснение.. синът ми беше подстриган много късо, почти до гола глава, а ни предстои кръщене на 16 март. Дали ще бъде проблем, ако няма толкова дълга коса за отрязване от попа, ще ни върнат ли.. супер притеснена съм.. благодаря

Общи условия

Активация на акаунт