Включете се в играта на Optika.bg и спечелете!

• 1 713
  • 352
  •   2
Отговори
Кои ще са водещите трендове при очилата през 2026 г.?
Поглед към модата през новата година

В навечерието на 2026 година, в света на очилата се налагат нови тенденции, които съчетават стил, устойчивост и технологични иновации. Очилата като моден аксесоар са ярък начин за себеизразяване.
Какви модни акценти да очакваме през 2026 година?

Футуристични форми и силуети
Много дизайнери залагат на очилата тип "маски" в своите нови колекции, които носят екстравагантно излъчване и продължават да бъдат актуални. На почит през новата година ще бъдат и очила в стил „авиатор“, като сега акцент е двойният мост. Ретро визиите оживяват в класически силуети – плътни ацетатни рамки тип „котешко око“, както и разнообразни геометрични форми.

Цветове и материали
Всички сме в очакване Pantone да обяви новия цвят на 2026 г., но вече се загатва какви ще бъдат цветовите тенденции, които ще са валидни и за избора на модни аксесоари:
Бургундско червено и топли тонове – залага се на богатите оттенъци като винено червено или бордо.

Ледени пастели и цветни акценти – на фокус са прозрачните и полупрозрачните рамки в пастелни нюанси като светлосиньо, мента, нежна лавандула.
Цветове, вдъхновени от природата – налагат се зелените тонове в маслинено или морски нюанси, които се комбинират перфектно със земни цветове в кафяво или охра.
Нюанси на розово-бежово – можете да заложите на топли, меки неутрални тонове, които се вписват в минималистичния, „quiet luxury“ стил. Комбинират се полупрозрачни ацетати с модерни геометрични форми.

Устойчиви материали
Устойчивите материали остават водещ тренд. Предпочитани са очилата, изработени от рециклиран ацетат.

2026 г. ще бъде ключова за света на очилата — не само от гледна точка на мода, но и като технологична революция. Смарт очилата са сред новите тенденции, а новите стилове залагат на изискания стил, устойчивия начин на живот и персонализираното излъчване. Дизайнерите, модните брандове, както и всеки от нас има шанс да експериментира с нови визии.

В сезона на подаръците бихме искали да зарадваме трима от вас!
🎁 Включете се в играта с награди!🎁

Отговорете на следния въпрос: Kой е любимият ви стил очила?

На 18 декември ще изтеглим потребителите, които ще спечелят на произволен принцип една от следните награди  – слънчеви очила на марката Joy или огледало за гримиране Revlon!

Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:00 от Жaклин

# 1
  • При децата ми
Любим стил не мога да кажа, че имам при очилата. Купувам очила след като видя как ми стоят и се харесам с тях.

# 2
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Трудно си избирам очила,пробвам и тогава решавам

# 3
  • София, България
За слънчеви очила - класическия бъбрек и многоъгълни с цветни стъкла.
За диоптрични - до момента винаги нося кръг с дебели рамки.

# 4
  • Пловдив
Първо трябва да се пробва,
моите са с по-тънки рамки, не мтого големи
не харесвам дебели и огромни стъкла, които закриват лицето

# 5
  • Пловдив
Любими за мен при слънчевите очила са класическите или ретро  визии с плътни ацетатни рамки и топли цветове като кафяво или бургундско червено.
Диоптричните ми рамки също са задължително с ацетатни рамки в по-ярки цветове като червено, фуксия или смарагдово зелено

# 6
  • над кукувичето гнездо
Обичайно избирам квадратни рамки. С тясно лице съм и изборът е доста труден.

# 7
При слънчевите очила най-много харесвам големите, а ми ходят котешките.
При диоптричните отново предпочитам по-голяма площ, за да не излиза погледа ми извън тях.
Като цветове - тъмно червено, кафяво, бежаво и от тази гама.

# 8
И за слънчеви, и за диоптрични, харесвам закачливи очила с малки стъкла, леко 90-тарски стил.

# 9
Трудно си избирам очила и предпочитам да се класически модели, дискретни, почти без рамки

# 10
  • гр. Кюстендил
Kой е любимият ви стил очила?

Нямам любим стил, избирам според това, което ми стои добре. Забелязвам, че наблягам на бежово/кафявите модели, не с много големи рамки и стъкла.

# 11
  • Бургас
Придържам се към класическите форми. Слънчевите очила не ги харесвам в черно, а по-опушени кафяво-сиви тонове. Рамките за диоптрични очила са тесни, все още само за четене, с цел да мога да “отпусна” погледа надалеч, където не ползвам още корекция на зрението.

# 12
Обичам изчистени очила, без фрапиращо големи и крещящи детайли. нВинаги купувам такива, с каквито се харесам като ги сложа на лицето.

# 13
Харесвам тип котешко око като форма. Предпочитам стъклата да са черни.

# 14
Класически или квадратни тъй като те стоят добре при мен (според формата на главата Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт