Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на Котки - Тема 156

 • 24 971
 • 754
 •   1
Отговори
# 705
 • Мнения: 2 409
Аз да се похваля с вдно от нищо-нещо😊
Имах сгъваема масичка с подвижна табла. Беше ми удобна, ама Закарито в едно от препусканията си, мина през нея и я счупи. За награда от стойката и една хавлия днес му направих шезлонг.

# 706
 • Варна
 • Мнения: 5 997
Колко струва да наема съседка да се грижи за котките, ако ни няма!
Тя пари не иска, но аз не мога така!

# 707
 • София
 • Мнения: 904
Много са сладки котетата, с удоволствие гледам всички снимки Heart Eyes
Аз открих една на цялото котило

Единствено бялото отляво има персийското носле на майката, то е и най- пухкавото от всички и първо си намери стопани. Слава Богу всички попаднаха на добри места и грижовни хора.
Скрит текст:
Не знам дали съм споделяла, майка ми не желае да кастрира котката. Всеки път изтръпвам да не ми каже, че е бременна.

# 708
 • София
 • Мнения: 2 071
Оххх! Като видя такива бебета, ми омекват капачките, и изпадам в някаква малоумна еуфория! Жалко, че не мога да ви покажа бебешки снимки на моите котита. При нас нещата се развиха различно: взех ги на по два и половина месеца, и като ги извадих в къщи от транспортната клетка, веднага се навряха под гардероба. Както знаете, най-отдолу под гардеробите има едно пространство от около 10-ина см, празно, и тогава почва първия рафт. Оказа се, че от задната страна няма дъсчица, и мойте диваненца се навираха там между стената и гардероба. Денем стояха там, без излизане, а нощем излизаха на тъмно и тихо, и обикаляха, ядяха, пиеха и ползваха тоалетната си. Просто бяха много дивички. И така до 4-ия месец, когато веднъж, събуждайки се през нощта, ги видях да спят до главата ми. Оттогава се отпуснаха и решиха, че все пак не съм чак пък толкова страшна. Но, вече бях пропуснала цялото им котешко детство.

Понеже виждам какви драми се вихрят относно драскането на диваните, да ви кажа моя скромен опит с тях. Изобщо не нарочно, в смисъл, че не знаех, но тапицерията на дивана ми е от канадски флог. Е няма котешки нокът на света, който може да го повреди тоя флог! Моята Лолита като се натърти на облегалките, дърпа с ноктите, ако е друга материя, сигурно ленти би отпорила. Тоя флог не мърда! Аз й се карам, щото въпросът е принципен, но иначе отдавна не ме е страх за тапицерията. Но, да ви кажа, кожена тапицерия влияе на котките като червеното на бик. Понеже е естествен материал, ги привлича до побъркване. Малко котки биха устояли на идеята да надрапят кожен диван с кеф. Така че, ако сте решили да сменяте дивана, търсете си такъв с дамаска флог, или ако искате да си запазите настоящия, ушийте му калъф от флог.

# 709
 • Мнения: 17 828
3 месеца


2 години и 9 месеца

# 710
 • Мнения: 4 707
Колко струва да наема съседка да се грижи за котките, ако ни няма!
Тя пари не иска, но аз не мога така!
Маникюристката ми каза, че когато пътува наема момиче за 15 лв на ден да храни котката (Ако искала и да спи там, да има котката компания, но тя не оставала. )

# 711
 • In the land of Never Never
 • Мнения: 1 340
За опазване на диваните помага, като сложите отгоре някакво покривало, което да стига почти до пода. Обикновено долу ниско им е удобно и там най-вече се точат.
Калъф някакъв също може, по поръчка, или в Алиекспрес и в Амазон има готови, по размери, може би също да свършат работа.
И разбира се, удобни и стабилни драскалки. Въпреки, че ако диванът им е по-наблизо, не се отказват и от него.

# 712
 • Мнения: 6 537
Пропуснала съм цялата тема. За дивани говорите пак... Аз да ви покажа вратите...

# 713
 • Мнения: 8 298
Да бе, покривало на дивана Wink от няколко дни са се научили под него да се завират и да се гонят Simple Smile
С моите съседи на разменни начала гледаме котките. Не съм си и помисляла за пари. Лятото беше у нас малката котанка на едните съседи. Тя си беше донесла храна и вода. Даже после и подарък дървена котка ми донесе.

Ето я красавицата на гости.

# 714
 • Мнения: X
Изключително сладки котета 😍

Аз нямам доверени съседи, на които да доверя детето (котето).
Може без пари - като сте съседи, нищо не им коства да нахранят и да изчистят на котето. Не пътуват от друг квартал, че да харчат за транспорт.

# 715
 • Мнения: 4 707
Според мен е редно да се плаща, може да не пътуват, но харчат от времето си... никой не е длъжен. В крайна сметка, ако някой гледа детето ти ще платиш за бавачка и за котето е същото. Времето на хората също е ценно. Ако имаше на кого да платя на село, за да гледа котката... но никой не иска
Вече ако хората не искат да вземат пари е друго и аз не бих взела, но е редно да се предложи и плати.

# 716
 • Мнения: X
Аз не бих взела пари ако съм съсед на хората. Ако живея в същия вход или блок. То пък едно изхабено време... да се порадваш на коте, да изчистиш тоалетна и да дадеш водичка, и храна.
"Работа" за половин час...1 час ако играем.
По друг начин стои въпросът ако искат по-продължителна компания за котето.

# 717
 • Мнения: 6 610
Шони на 2 месеца


и сега 1г.7м.

# 718
 • Мнения: 2 409
Редно е да се плаща, да Ако, те изрично кажат, пе не търсят пари, тогава - малки подаръчета в знак на благодарност. Никой не. е длъжен никому.
Аз ползвам такива услуги, ам аняма да съм от помощ. Преди съседката да ги гледа котаците, плащах различно-15-20 евро на идване или по 120 евро за месец и половина, доколкото помня. Съседката отказва пари, но тя обожаваше Фин и направо го взимаше у тях.

# 719
 • Мнения: 1 409
Ето ги и моите преди / след
Драко с жената спасителка на 20тина дни

Скрит текст:
на месец вече ,прекрачил току Що прага ни

Тук малко прилича на котка вече 😁
И сега, на 9м

Марси съвсем бебе

Скрит текст:
Вече вкъщи на 2-3 м , не помня на колко е бил

И сега на почти 5г

И двамата

Общи условия

Активация на акаунт