АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 8

• 19 725
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Моето чудовище като тежи 10 кг на 7 месеца и аз не искам да я храня все още с попара и каша, това беше и основната причина да се възмутя от лл. Хем бебето било дебело, хем да го храня с каша и попара и то всеки ден едното на закуска, другото за сз?! Аз пък вчера ѝ пробутах червено цвекло, тя много го хареса, но вечерта забелязах обривче по гърдичките и сега не мога да разбера това от цвеклото ли е или може да е от претопляне 😬
Алергичните обриви са много характерни и не можеш да ги объркаш с пъпчиците от претопляне.

# 256
Аз въведох доста неща от 4 тия месец до 6 тия и както знаете на 6 месеца го записах на кухня. Иначе и аз правя попара сутрин 😆 (дърташко ядене), моя Борис на 6 месеца беше 8,100 сега не вярвам да е повече от 8,500. На мен пък ми се иска да му направя мляко с ориз и се чудя как ще стане 🙄 първо мисля да сваря ориза със съвсем малко захар и когато е готово да добавя АМ 🙂

# 257
Еххх, Савова....чак пък мания Simple Smile Всички си имаме по някой друг чеп/бодил или там както искаш го казвай. Все пак е форум, не блог или информационен портал. Кой чел недочел, кой пропуснал, кой не го е интересувало преди това и не е обърнал внимание. Важното да има обмен на информация.

Rrr3, добро е, да! Някак си мъжете често забравят какво може да влезе и най-вече да излезе от там хахахах

Относно глутена, това е едно от нещата, което изобщо не съм го мислила. Просто като дойде момента дадох и това е.

Днес и аз купих онази куб от Кауфланд, Бухта и кутията даже хареса, през цялото време си игра с нея, докато пазарувах и като отидохме на касите вече беше заспала Simple Smile

# 258
Не разбирам защо се вживявате толкова, при положение че всеки има свобода на избор да захранва както иска и ако иска да дава каша или попара. Здравеопазването навсякъде си има минуси и плюсове. Няма смисъл да се задълбава толкова, при положение че ще има много голяма разлика в хранителните предпочитания на едно дете, което е родено и израснало в чужбина и на такова тук.
Не искам никой да обидя, но някои изказвания наистина са малко прекалени. Аз съм учила в медицински университет и въпреки това не мисля че съм достатъчно компетента, за да се изказвам толкова крайно за това кое как се дава, какво съдържа като микронутриенти и т.н. Има си специалисти по хранене за тази работа. Групата е много хубава и позитивна, нека си остане такава Simple Smile)

# 259
Аз пък да се похваля,че днес успях да пробутам броколите с картоф и морков 😄 Остава сега да намеря комбинация и за пащърнака. 😄

За СЗ мисля да дам оризова каша,но този път с тиква. Да видим дали ще хареса буламача 😄

# 260
Мойто келешче вчера за втори ден яде цревична каша, но чиста не я иска, сложих й малко плод, пак се мръщи и накрая почнах да редувам една лъжичка каша, една плод и така си я изяде. Днес пак така мисля да пробвам.
А днес пилешкото със зеленчуци го смесих с доста АМ и така хапна малко повече-40 гр.😁
k.all.mar, нищо не е станало. Но не винаги трябва да сме на едно мнение за всичко, в спора няма нищо лошо. Сигурна съм, че всички тук сме с добри намерения и знаем това, което е нужна за нашите деца. Предпочитам да сме искрени и да си казваме това, което наистина мислим, отколкото да сме винаги позитивни и неискрени. Разбира се, всичко в границите на допустимото. 🤪

# 261
Не Аз съм учила в медицински университет и въпреки това не мисля че съм достатъчно компетента, за да се изказвам толкова крайно за това кое как се дава, какво съдържа като микронутриенти и т.н. Има си специалисти по хранене за тази работа. Групата е много хубава и позитивна, нека си остане такава Simple Smile)
Мисля, че не е необходимо да си с медицинско образование за да знаеш каква е хранителната стойност на попарата  и колко е полезно да заместиш мляко с попара, както съветват някои педиатри. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако някоя майка е решила да дава попара ок, обаче педиатър да дава такива съвети си е просто немислимо.

# 262
Оставете я тая попара и нека се върнем към авокадото Grinning Колко авокадо може да давам на шушулка? Много и харесва. Направих и днес за СЗ намачкано авокадо с малко плод, ама не банан, че я запича. После и дадох АМ.

# 263
Дадох веднъж може би 1/4 авокадо разредено с малко мляко и го изяде. Втория път като му дадох категорично го отказа. Днес се мръщи и на пюрета, които до сега  е ял без проблем.

П/с няма нищо лошо в попарата де, стига да е за въвеждане на глутен, а не за да заместваш ядене.

# 264
Както не исках да въвеждам скоро авокадо.....се оказа едно от най-любимите ѝ неща. От нямане на друго така въведох авокадо, червена чушка и краставица. И си го познава, като ѝ предложа парче авокадо и парче нещо друго си избира авокадото. Давам 1/4 авокадо + още парчета от друг зеленчук. Тя сама спира да яде като е готова......но така или иначе не съм давала повече от 1/4.........

# 265
Ох това захранване аз пък да кажа че малката е на 6++ и е само на кърма още, давам й на обед да пробва някакви зеленчуци амаа само опитва повечето неща ги плюе на парчета съм пробвала и намачкано с лъжица ама тя не ми дава аз да й давам, ако я е хванала лъжицата тя може да й сложа нещо в устата ама аз не бързам, щом си обича и предпочота млякото най-много няма да я насилвам на нищо ще й давам да пробва и да се запознава с различните храни и така, не се водя по никакви таблици за захранването 😆😆 7кг и нещо е, изследванията й кръв и урина са много добри така че не се притеснявам. Ние още нямаме нито един зъб,не лазим, само се обръща от гръб по корем и така дава го по-лежерно. 😆

# 266
Скрит текст:
Не Аз съм учила в медицински университет и въпреки това не мисля че съм достатъчно компетента, за да се изказвам толкова крайно за това кое как се дава, какво съдържа като микронутриенти и т.н. Има си специалисти по хранене за тази работа. Групата е много хубава и позитивна, нека си остане такава Simple Smile)
Мисля, че не е необходимо да си с медицинско образование за да знаеш каква е хранителната стойност на попарата  и колко е полезно да заместиш мляко с попара, както съветват някои педиатри. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако някоя майка е решила да дава попара ок, обаче педиатър да дава такива съвети си е просто немислимо.
Права си, но аз не съм казала такова нещо, а че всеки може сам да прецени. Не мисля, че трябва да осъждаме майките, които са заместили млякото с попара. Както ти, така и всеки друг иска най-доброто за детето си.

# 267
Не осъждам майките! Вече съм го написала ! Не мислех че е толкова трудно да се четем с разбиране.

# 268
Добре, извинявай че съм те разбрала грешно. Проблемът е явно в мен.

# 269

Сигурно за стотен път ви занимавам с моите каши,но може ли да ми кажете как правите оризовата каша без да става на буци 🙄

П.п Оранжева е заради тиквата 😄

Общи условия

Активация на акаунт