Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 8

 • 14 360
 • 754
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 261
Methy, той след работа иска да я види малката, общо взето се съобразява с неговите планове и режим, не с бебето.
Harista, уцели, точно свекървата настоява бебето вечер да е при тях и да прекарва време с тях( живеят над нас ).
А че това бебе не си доспива никой не го отчита, нали свеките знае най- добре !
Вдигнала съм ръце, постоянно се караме на тая тема.
Ако не се спазва биолог. й часовник, много ли вреди й нанасяме ? Това системно недоспиване за мен не е опция, ще мисля нещо.

# 31
 • Мнения: 1 875
Methy, той след работа иска да я види малката, общо взето се съобразява с неговите планове и режим, не с бебето.
Harista, уцели, точно свекървата настоява бебето вечер да е при тях и да прекарва време с тях( живеят над нас ).
А че това бебе не си доспива никой не го отчита, нали свеките знае най- добре !
Вдигнала съм ръце, постоянно се караме на тая тема.
Ако не се спазва биолог. й часовник, много ли вреди й нанасяме ? Това системно недоспиване за мен не е опция, ще мисля нещо.
Ох, какво да ти кажа.  Вредно е, всяко нещо което не е съобразено с нуждите. Колко и кога ще се прояви не знам. Но си е описано доста добре в различни статии и проучвания до какво може да доведе недоспиването, прекъсване на фазите на съня и т.н. Но с невежеството и нежеланието да се учат нови неща от хората е най-лошото за здравето и нервите за всички.

# 32
 • София
 • Мнения: 792

loewin, най-дълго през деня е спала 2 часа (веднъж), но обикновено спи 1 час и 15 минути. Вашата дълга дрямка колко време е?
Досега не е имала дълга дрямка повече от 1 час и 30 мин. Два пъти се случи по 2 часа и нещо, ама то беше след ваксини те и не го броя.

Обикновено прави една по-къса дрямка преди обяд (40 мин.), една дълга или две къси след обяд и още една къса към 18:00 преди къпане и вечерен тоалет. Тоест събират се около 3 часа сън в добрите дни 😀

катеричка, това което разказваш е направо абсурдно. Как така те ще гледат себе си, а не режима на детето. Може би е време да се поопълчиш малко с риск да си по развали те отношенията със всеки. По друга тема, де, но кръстосахме шпаги с моята преди 1 месец и в момента си говорим "служебно" така да се каже, но изобщо не ме интересува. Беше по забравила коя е майката на това дете и трябваше да й припомням. Ако отсега не си извоюваш позиция, като порасне детето няма да те питат за нищо, имай го предвид.

# 33
 • Мнения: 86
Катеричка не мисля, че вие сте най зле. Моят заспива в 22 и съше буди 6-7 като става за ядене 1 или 2 пъти. Пробвам само на гърда, но докато не изяде шишето не заспива. Така, че реално сме много далечно 10 часа съм. Не знам как децата ви спят по толкова много. Дайте съвети.

# 34
 • Мнения: 261
Loewin, постоянно водя битки с тях, войната няма край.
Това са хора неспособни на компромиси,  с остарели виждания от по- миналия век.
И като ми каже свекито: аз съм  отгледала 2 деца, с мас съм ги мазала, бананова каша да яли и тн, пък нищо няма и ми иде да ..
Още не съм готова на крайни мерки( раздяла)...
Моята маймунка и три часа накуп е спала денем, та не би твоята да е развихрена и да не се изморява достатъчно добре ?

# 35
 • Мнения: 506
ММ доста прави забележки на майка си по отношение на шушулка. Тя майка му няма грам усет за гледане на бебета и на него това му е ясно. Предимно аз взимам решенията за детенцето ни, защото я гледам по цял ден.
И според мен е абсурдно детето да показва, че има нужда от ранно заспиване и да се буди по-късно. И то за къпане.
И аз съм чела за хроничната умора при бебетата. За това въведох режим на сън.
Аз също ползвам подложката на Севи, ако ще я къпя сама. Много ми е удобна. Heart
Ние ще ходим на почивка май месец, та ще си купим лятна количка също. Лайка, да дадеш отзиви за тази на Сайбекс. Аз искам Ергобейби, но ММ си харесва Сайбекс като марка, та ще видим.
Хариста, и аз така си поставям по сто задачи за вършене. После бързам да изпълня всяка една. Ежедневието ми преминава в бързане. Head Band
От кога могат да се използват тези люлки за бебчета?

Скрит текст:

# 36
 • Мнения: 915
Ние се виждаме със свекарите уикендите когато е кофти времето. От както се е родил го къпим към 7 и в 8 е заспал за нощния си сън. Преди си мислих, че заспива само след кърмене, но е имало случаи да се омотаме и малкия си заспива и без да яде. Значи си е нагласил биологичния часовник така.
harista много сладък ви е баткото Heart. Аз се събудих към 4 да отидо то wc и малкия ме усети. Не се беше будил да яде тази нощ и щеше да пропусне, ако бях стискала Joy. Та нямаше кой да го успокоява и директно на гърда.
катеричка знам какво е да не те слушат свекърите. Мойте поне за хранене на детето и спането ме слушат. Аз тактично им насаждам вина.  Като им кажа, че внучето им ще страда ако не го приспя и всички започват да стъпват на пръсти. Даже вече се опитва сама да го приспива и дано успее (:
Малкия се е научил да "говори" от няколко дена. Големи приказки разказва и "тата тате" са му основните думи. Не сме го учили, защото ми се струваше много рано Thinking вашите приказват ли вече
И последно, от 3 дена давам тиква и се запечеее. Направо не мога да повярвам. Ака си, но е супер твърдо и според мене много скромно. Всичко се случва с много зор от малкия, по два часа се напъва за едното нищо, а даже сложих Гхи вчера за помощ.

# 37
 • Мнения: 1 875
Катеричка, не е за раздяла, а просто да покажеш граници. Звучи лесно, но е доста трудно, особено когато не искаш да си разваляш отношенията. Но!......от страни какво се вижда, на тях не им дреме за теб и бебето, искат да си начешат нуждата да се наложат и егоизма да стане на тяхното и не се съобразяват, че те развалят отношенията ви.....а теб те е страх да не се скарата- ама те вашите отношения явно не са толкова добри, щом на теб не ти е спокойно......много често се случва така. Това са едни отровни взаимоотношения, които ги има и между роднини, и приятели. И най-вероятно те дори не се осъзнават, защото са толкова убедени в правотата си, че ако им го кажеш, дори няма да доспунат, че може да си права.  А свекърва ти шенсионер лие? Защото трябва вечер да е с тях, а не през почивните дни? Или да слиза да "помага"....

Мерси, Александрия и и нас ни е много миличък и сладичък, изключително добро дете е! Обаче нуждите ма Бухта нарастват и все по-неефективно му отделям време и ми е съвестно и жал.

# 38
 • Мнения: 261
Още не говори, не може да казва нищо друго, освен несвързани звуци - ауу, гуу, ам.
Тя е едва на 6 и няколко дни, не е ли рано.
На колко почват да казват тати, ма-ма, нали уж към 8-мия месец?

# 39
 • Мнения: 915
Не не не. Joy То не е някакво говорене истинско. Просто цели изречения на неразбираем език. Даже го вади като интонация на стихотворение. Нали все някакви песнички и стихчета му казваме. Той ще стане на 6м в неделя, прекалено малък е. А "тате" го вмъква в изречението и няма представа какво казва. Но ми е смешно, че не вмъква "мама" .

# 40
 • Мнения: 1 764
Аз още от малък стоя като идиот пред него и му повтарям МА-МА, МААА-МА Joy
Много ме е страх да не каже първо друга думичка Joy
Не говори нищо. Гука си, сутрин като стане и докато ака по корем си мрънка нещо, ама не мога да кажа, че е членоразделно, за да разбера някоя сричка или думичка.
Ще дам отзиви за количката. То засега няма да я ползвам, защото ми се струва, че ще му е студено с нея.
Нашата си е идеална засега.

# 41
 • Пловдив
 • Мнения: 384
Аз не къпя сама малката, нямам подложка за къпане , а ми тежи ако я къпя сама. Татко и винаги я къпе, като след това си и прави тоалета Simple Smile
Къпането е в 20:00 и в 20:30 е легнала.
За отношенията със свекърва не мога да коментирам, защото нямам, но с ММ не позволяваме на никого да ни се меси. Ако някой тръгне да дава непоискани съвети или го изслушване и игнорираме, или ако сме по- напрегнати- директно режем.

Сричките, които произнасят малките сега не са съзнателни, а просто научават новите звуци и правят нови комбинации, които преди не са можели Simple Smile осъзнатите думи мисля, че са след 10-11 месец.

# 42
 • Пловдив
 • Мнения: 373
Лайка, за Хамомилата - разтвори гранулките в леко топла вода и за 5мин.са готови. Водата има леко сладък вкус и децата я харесват. Иначе са твърди и не са подходящи за директен прием от бебета.
Много си харесвам аз Косатото, но заглеждам за лятото летните модели Косато, Ергобейби, Сайбекс и Макларън....има време до към май месец да реша.
Първата дума на каката е била на 6м7д - баба...след това тата...дядя....и чак на 8м15д е казала мама Joy Но аз много обичам свекърва си и нямам против.

Днес изби и нашето първо зъбче. Без никакви драми /както при кака му/. Просто прекарах пръст по венеца и го усетих. Иначе няма подуто или побеляло.

При нас къпането е към 20.30ч и ляга около 21-21.30ч...спи до около 8ч., като яде в момента около 1ч и след това към 6ч.

# 43
 • Мнения: 306
Ние къпем Борис към 19:00, в 20 :30 е заспал 😴
Случва се да го къпя сама.
Мойте свекъри живеят на 400 км. 😆, не че всяка вечер не правим видео връзка... но си знаят границите. Казват разни неща, но след това казват вие си знаете.
При нас положението е ужас в момента...
Борис се закрепи - явно не са били зъбки, температура няма вече, подсеченото се оправи, остава проблема с яденето 😒 пие само АМ по 50-60 мл. отказва да яде друга храна.

Таткото се ваксинира срещу ковид, 2 дни беше с температура.

Каката кашля от 2 дни ужаснооооо много, тази сутрин повърна от кашляне-записах час при личната.

Баткото и той се позакашля тази сутрин 🤨
Ще го видим и него до ден, два...

Мен също ме дразни леко гърлото, почнах разни смучещи.

За звуците да кажа 🙂 и аз от няколко месеца повтарям ма-ма, но все още няма резултат 😂😂😂
Тия дни ще взимам проходилка 😁 още проучвам какво се предлага на пазара.

# 44
 • Мнения: 638
Катеричка, не знам как си се оставила и примирила на това положение. Ти си майката, ти вземаш правилните решения. Няма баби, няма дядовци. МП не смее и млякото да й стопли без да ме попита. Неговите родители и моите така съм ги "наплашила" и инструктирала, че никой не смее вече да мине без да е поканен.
В града имаме 4 къщи, в които живеят родителите ни и бабите ми, като във всяка има място и за нас, но аз още преди 3 години категорично заявих, че няма да живеем с никого, за да не ми дават нежелани съвети как и какво да правя. Затова сме на квартира, плащаме си като попове и се оправяме сами. Така аз съм "господарката" и никой не ми се меша нито как си гледам детето, нито как си живея живота.

Общи условия

Активация на акаунт