Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 8

 • 14 360
 • 754
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 232

 Ние сме на театър, разговори да чуете, направо хвърчат плюнки 🤣🤣🤣

# 46
 • Мнения: 1 313
Слава Богу аз не мога да се оплача от свекърите. Е, разбира се дават съвети, но се съобразяват и не настояват да става нас тяхното. Но и според мен да си живееш отделно е най-добре, всяка жаба да си знае гьола. Напълно съм съгласна с Кити в това отношение.
Борис е още със сополи, от вчера даже и се прокашля. Пюрета не ще да яде, най-много 70-80гр. и то с 300 зора. В чудо съм се видяла вече. Поне мляко яде, де.

# 47
 • Мнения: 886
Слава Богу аз не мога да се оплача от свекърите. Е, разбира се дават съвети, но се съобразяват и не настояват да става нас тяхното. Но и според мен да си живееш отделно е най-добре, всяка жаба да си знае гьола. Напълно съм съгласна с Кити в това отношение.
Борис е още със сополи, от вчера даже и се прокашля. Пюрета не ще да яде, най-много 70-80гр. и то с 300 зора. В чудо съм се видяла вече. Поне мляко яде, де.

А пробвала ли си да му даваш по-топли,по-студени пюрета, по-течни или пък по-гъсти? Моят юнак например предпочита да са едвали не студени. Като са по-топлички и ми ги плюе 😄 Картофът също не е на почит,като преобладава в пюрето и се мръщи. 😄

# 48
 • Мнения: 385
Арас расте в билингвистична среда, и ако трябва да съм искрена, не очаквам скоро да проговори. Когато - тогава, но въпреки това и аз като всяка майка му повтарям ма-мо, ма-мо. Без резултат. Но пък на няколко пъти сякаш чух да казва ба-ба, което според мен далеч не е баба на БГ, а татко на ТР.


Aз от свекървата също не мога да се оплача, да е жива и здрава, много ми помага и за всичко свързано с детето първо пита и така действа.


И аз като бях бременна, няколко вече родили приятелки ми казаха, че едно от най-важните неща е подложката за къпане. И аз го къпя на подложката на Севи бейби.

# 49
 • Мнения: 94
До преди 2-3 месеца и моето дете заспиваше около 23:00ч. и ми беше много трудно, защото се преуморяваше и винаги беше в много лошо настроение вечер, а и нямахме нито 1час лично време с  мъжа ми. Тогава реших, че не можем да продължаваме повече така и че детето трябва да ляга по-рано, а и прочетох на доста места че след 19-20ч. до 00ч. е най-дълбокия сън и е важно децата да са легнали навреме. Трудно беше, защото започнах да я слагам с по 10-15мин. по-рано да ляга и така през няколко дни увеличавах. Сега ляга около 20:30ч. като съобразявам банята да е около 30минути преди лягане. Понякога леко се разбужда час-час и нещо след като е легнала, но с малко помощ пак си заспива. Много по-удобно ни е така, защото първо че ми е спокойно, защото детето не е преуморено и не мрънка и второ, защото имаме свободно време за филм, готвене или кой каквото има да си прави. Единствения минус на ранното лягане при нас е, че ако ходим на гости при моите родители или при родителите на мъжа ми ходим към 17-18ч. и гледаме до 20ч. да сме се прибрали заради детето, независимо дали ни се стои още или не. Не искам да правя компромис с детето ми само защото баба му или баща му били на работа и не можели да го видят. За мен е важно детето да е спокойно, а когато имат почивка тогава в удобно време могат да прекарат време зАедно, но не би ми хрумнало дори да будя заспало бебе за къпане.
А вече взаимоотношенията със свекървите са сложни и не мога да коментирам, ние за сега спазваме добрия тон, но ако за нещо свързано с детето не съм съгласна с нея си и казвам, за да знае че аз и мъжа ми си решаваме. Те може да дават съвети, но не значи че ние ще слушаме и изпълняваме. Имали са деца и са си решавали тогава те, сега ще си решаваме ние.
А по темата за кърменето. Преди да спра да кърмя и аз много се притеснявах как ще я приспивам и успокоявам като ми спре кърмата, но не е толкова страшно. Просто намираш друг начин - гушкане, пеене, говорене, люлеене, галене и т.н. Не е толкова лесно като да дадеш цица, но започваш да общуваш с детето на друго ниво 😂 Та мисълта ми е да не се притеснявате и след кърменето ще можете да се справите в лошите моменти.
Извинявам се за дългия пост (:

# 50
 • София
 • Мнения: 541
Леле докато ви изчета, а не бях влизала само 2 дни.
Чудесна тема отново, Rrr3! Благодаря за старанието Relaxed
Ние вчера направихме една тиква колкото каляската на Пепеляшка на пюрета и в бурканчета. Стискайте ми палци да не се развалят. Ще има да си го храня с тиква до второ пришествие.
Ами и други неща исках да напиша, но вие сякаш сте ги коментирали преди 2 седмици, толкова дълго четох Satisfied

# 51
 • Мнения: 232
Jamily дръж бурканчетата на студено, че ако са в някой шкаф на топло ще ти гръмнат капачките.
Някой писа за тиквичка. И ние ядохме голямо пръцкане падна та и проплакваше даже.

# 52
 • Мнения: 3 932
Катеричке бързо да вземаш нещата в ръце и не позволявай детето да го будят в 7. Кажи на твоя хубавец, все едно него да го будят в 11 да се къпе! Явно детето ти е от тези, които заспиват рано. Моя същи заспива рано към 7-7.30 и сутрин става към 7. През деня имаме 3 дрямки с общо около 4 часа.
Честно казано мъжът ти е направо за трепане! Нямам свекърва на близо, бо майка ми помага но не си позволява да ми дава никакви съвети. В момента всичко се върти около детето и ще е така докато трябва.
Четох че на 6 месеца децата все още имат нужда от 3 дрямки, така че не пропускайте третата. Третата дрямка може да отпадне чак слеь 8 месец. Моя прави и по 4 дрямки в зависимост от това в колко часа се е събудил от последната дрямка. Ако примерно се събуди в 3, няма кск да издържи до 6 или 7 и за това го слагам да спи в 5  до 5.30 и След това го слагам да спи вечерен сън в 7.30.

# 53
 • Мнения: 528
Благодаря за прекрасната тема ❤
Марая честито зъбче ❤❤❤. Лекичко завиждам, че сте си в България, приятно изкарване. Как беше пътуването, тоест тест ли ти искаха,ще караш ли карантина в Бг, че и аз исках да се прибирам с малкия на пролет. Също така четох, че някои авиокомпании не допускали бебе под 2 год възраст да пътува само с единия родител, предполагам при нотариус трябва да изкарам разрешително или?

Само аз ли останах незахранила 😁? Дадох му да си опита бананче няколко пъти, награбва го и не го пуска хаха. Вчера грозде му дадох да опита 😁.
Също така да питам.. слагам го седнал аз вече, че само така иска да стои, дори любимо му е наведен напред да си пипа краченцата и да си събува чорапите, не търпи да са му обути краченцата. Въпросът ми е вредно ли е да го държа наведен напред, защото като го облягам назад и започва едно тръшкане, едно сърдене?

# 54
 • Мнения: 1 313
Паола, Боби също се навежда постоянно напред, аз го бутам назад, но той си знае неговото😃 Не знам дали е вредно, ама все така застава.
Честито на всички със зъбчета, Боби още няма. Тия дни е голяма кривотия, продължава да не иска храна, различна от кърма.

# 55
 • Мнения: 306
Минт и моя Боби е така 😣 нищо не иска да яде, даже млякото си изяжда на 2 пъти и то 120 мл...
Цока малко и почва да прави физиономии все едно ще повърне, чакам около 20 минути и пак му го давам.

# 56
 • София
 • Мнения: 216
Паола, и аз започнах на 20ти захранването - засега само пюре от тиква. Днес хапна 3-4 лъжички. Утре ще сложа и картофче.

# 57
 • Мнения: 506
Паола, Ния също се навежда напред, ако иска да вземе някаква по-малка играчка. Научи се да си изправя гръбчето след като я докопа. Grinning
За майките, които са захранили и на обяд, и следобед (аз съм заместила обедното само, но ми е любопитно), все още ли сте на 1цата АМ? Кога се минава на 2ка? Thinking
На мен ми е избило късно първото зъбче, на баща ѝ- също. Та не очаквам на малката в скоро време да избие.
На мен пък ми е любопитно, Марая, как мина полета? Как се държа малкият, ти как се справяше? Heart

# 58
 • Мнения: 886
Като водих малкия при Фурлакис ми каза да не го оставям твърде наведен напред,но не ми обясни защо.

Зъби още няма,но лигите мога да ги рина с лопата 😄😄

А днес такъв номер ми спретна. В това разкошно време днес реших,че ще се пробвам да му дам обяда навън,ама беше страшна греда 😄 Крещя,пиша, плю пюре навсякъде и всичко стана в морков и броколи. Викам си явно пюрето не му харесва ( днес въведох броколи за пръв път ) и хайде обратно към къщи. Прибрах се,настаних го в столчето и реших пак да се пробвам със същото пюре 😄😄 Еми всичко омете 😅 Ама съм инат и утре пак ще се пробвам обядът да е навън.

# 59
 • Мнения: 915
Yanna777 аз да ти кажа всеки ден го храня на вън. Но той си хапва много добре, та според мене не му пука къде ще яде, а колко Joy

Общи условия

Активация на акаунт