АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 8

• 19 519
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Yanna777 аз да ти кажа всеки ден го храня на вън. Но той си хапва много добре, та според мене не му пука къде ще яде, а колко Joy

Уж и малкият е с голям апетит и не очаквах да ми прави номера 😄😄

Аз следя тази мацка в инстаграм,много интересни и полезни неща качва. А рецептите и за бебета изглеждат сууупер апетитно.

https://instagram.com/drmodernmommy?igshid=stfufiohg34y

# 61
Моят днес спа 3та дрямка от 4 до 5 и сега още се мята из леглото.
Явно 3 му идват много. Предните дни си му беше много добре с по 2. И нощем спеше добре.

# 62
Добре, обаче ако прави две дрямки и последната е от 1-3, после какво правите? Как издържа примерно до 7?
Моя все още не може да седи буден повече от 2 часа, за това и няма как да е с две дрямки, освен ако не са по 2 часа и втората е примерно от 2-5.

# 63
И ние правим 4 дрямки, рядко 3. Към 5-6 е последната, зависи колко е спал през деня, последната може и 15мин да е, но без нея няма как да мине. Както казва Савова, няма как да издържи. Обедната е час, час и малко. Останалите са по-къси.

# 64
Как организирате храненето с пюре навън? Имам предвид с купено пюре ли? Студено ли го давате? Много ми се вижда сложно, защото все още не съм въвела месо или жълтък и добавям АМ към зеленчуците, ако трябва цялата процедура да я правя навън не си го представям 😄 майките с опит, моля за съвети

# 65
Аз не добавям мляко в пюрето, а след пюрето давам да суче. Иначе преди да изляза от нас го затоплям на водна баня, увивам в алуминиево фолио и го слагам в термо джоба на чантата. Взимам един гумен лигавник и лъжичка и готово. Общо взето супер бърза работа, нищо сложно.

# 66
  • Denmark
Благодаря за прекрасната тема ❤
Марая честито зъбче ❤❤❤. Лекичко завиждам, че сте си в България, приятно изкарване. Как беше пътуването, тоест тест ли ти искаха,ще караш ли карантина в Бг, че и аз исках да се прибирам с малкия на пролет. Също така четох, че някои авиокомпании не допускали бебе под 2 год възраст да пътува само с единия родител, предполагам при нотариус трябва да изкарам разрешително или?

В момента трябва да представиш тест, да, моят беше само принтиран от сайта с резултата. На него не му правих и нямаше проблем, но беше страшна бъркотия на летището в БГ в 1 и нещо през нощта и не знам дали ми се размина заради това или по принцип на бебета не се изисква. В Дания само с разрешение от лекар може на деца под 2 г да се прави тест. Не сме под карантина.
Ние летяхме с уиз еър, не е имало проблем и никъде не ми искаха документ, различен от паспорт. Лично ние взехме разрешително от общината с печат, не от нотариус, защото нямаше никакви свободни часове до април... Малко рисковано беше ама как да знам в какво настроение ще са проверяващите.... Също така официално копие на паспорта на ММ с печат.
Най-добре обаче звъннете в посолството като наближи, да не би нещо да е по-различно. Heart

Паола, Ния също се навежда напред, ако иска да вземе някаква по-малка играчка. Научи се да си изправя гръбчето след като я докопа. Grinning
За майките, които са захранили и на обяд, и следобед (аз съм заместила обедното само, но ми е любопитно), все още ли сте на 1цата АМ? Кога се минава на 2ка? Thinking
На мен ми е избило късно първото зъбче, на баща ѝ- също. Та не очаквам на малката в скоро време да избие.
На мен пък ми е любопитно, Марая, как мина полета? Как се държа малкият, ти как се справяше? Heart

Аз купувам 2ка откакто е на 6 месеца Blush
Полетът беше предизвикателство Sweat Smile аз много се шашнах на тези седалки понеже беше суууупер тясно, а той не седи мирен и 2 секунди... Изкарах невероятен късмет стюардесата да ми намери празен ред и се бяхме разположили на 3 седалки иначе не знам как щеше да е... Иначе опитах се да кърмя, за да го приспя, но му беше адски шумно и не стана. Играхме с разни неща, пусках някакви песнички, държах го да подскача, сменях му памперса 20 минути в тоалетната да разнообразим Joy накрая рев, пищене, целият самолет нас гледаше. Flushed Една жена отпред се опитваше да ми помогне с него, да му говори и му вика "Ричард умори майка ти" Joy
Но часът беше адски късен, простено му е. А аз се боядисвам, та бялата ми коса никой няма да види. Grinning

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 21:42 от Marayah

# 67
Добре, обаче ако прави две дрямки и последната е от 1-3, после какво правите? Как издържа примерно до 7?
Моя все още не може да седи буден повече от 2 часа, за това и няма как да е с две дрямки, освен ако не са по 2 часа и втората е примерно от 2-5.
Ох, издържа тоя таласъм бе, издържа...
Ето, тая вечер го сложихме в 7,30 и заспа чак в 9.
Иначе стои на земята, чете книжки, излизаме на терасата или гледаме през прозореца, гледа ме как готвя, къпя го, оставям го да се набесува, че все едно шило има в дупето си и само се върти. Памперса не мога да му сменям вече... Днес се преметна по корем, както се беше насрал и му отлепих памперса. Добре че бях сложила подложка. Обърнах го по гръб-айде хвана се за пищова, както е омазан... Направо чудо...
Ми то 20 мин сменям памперс аз...
Няма такъв сън той от два часа денем.
Има, ама трябва аз да съм го гледала и слагала да спи през последните 2 дни.
Ето, днес се гледаха с баща си два три часа през деня пак разбъзикахме съня.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 22:14 от Лайка

# 68
Ако детето понася дадено мляко, не го сменяйте и съвсем спокойно можете да си карате с единичката. Това в никакъв случай не наврежда на бебетата.

Лайка, днес исках да гледам мастър шеф и за това го държах 30 Мин повече от обикновеното, но видях че почна да се изнервя и го сложих да спи. Само докато помирише възглавницата и беше заспал. За сега гледам да не го свиквам да ми седи дълго време буден, защото и аз съм човек Joy. Понякога и на мен ми дотяга да се правя на маймуна, но няма на кого да го оставя за няколко часа. Като почне да ми нервничи го мятам в количката и се разхождаме докато дойде време за спане и го прибирам в къщи да спи. Вече не му разрешавам да спи в колкчката, освен ако не е дошло времето му за спане.

# 69
Марая, браво за смелостта да пътуваш сама с малкия.
Савова, случвало се е да има 2 дрямки, просто защото не иска да заспи за последната. Издържа си без проблеми от 3 до 7:30. Grinning Е, малко по-нервна е, но не заспива. Отдавна не се е случвало да пропусне трета дрямка.
Аз мислех да премина на 2ка, защото много се буди нощем за хапване. Снощи за пръв път и дадох 230мл готов р-р за вечеря и не се събуди рано сутринта за мляко. Та за това обмислях да премина на 2ката.
Ние с ММ обмисляме да си потърсим жена, която да гледа малката при нужда. Почасово. Нямаме баби и дядовци, на които да можем да я оставим. Тя като заспи към 20ч да можем ние да излезем на една разходка двамата, пък някой да стои вкъщи за присъствие просто. Голям страх ми е, ама имаме нужда.

# 70
Аз не добавям мляко в пюрето, а след пюрето давам да суче. Иначе преди да изляза от нас го затоплям на водна баня, увивам в алуминиево фолио и го слагам в термо джоба на чантата. Взимам един гумен лигавник и лъжичка и готово. Общо взето супер бърза работа, нищо сложно.
Благодаря за отговора. Ще опитам и аз скоро, че в това хубаво време как се стои вкъщи. Може първо да направя тренировка на двора и след това вече и в парка 😄

# 71
  • София
Днес изкарахме цял ден навън. Моята приятелка, която също е с бебе, дойде в нашия квартал. За пръв път го храних навън. Приготвих му пюрето, сипах го в едно контейнерче за кърма, увих го във фолио два пъти, лигавник, лъжичка и хайййде навън. След час и половина още беше топло. Имахме малко проблем, защото явно от обстановката не се хранеше с охота. Другият вариант е да не обича тиква, също като майка си. Когато сме вкъщи трепери като види пюрето, но моята приятелка му правеше малко цирк и в крайна сметка всичко си изяде.
На последната консултация педиатърката ни каза да му взимам вече 2-ка мляко. Уж по-хранително, уж по-гъсто, няма никаква промяна в поведението. Буди се по едно и също време всяка нощ. Вчера взехме друго мляко, което ми препоръчаха отново като по-хранително. Отново се събуди по същото време. Опитах да му дам повече преди да заспи, но той повръща стабилно и не ми е никак приятно тамън да е готово всичко за спане и аз да започвам отначало преобличане, бърсане на под, бърсане и преобличане на себесито и т.н. Правя тия упражнения, само защото педиатърката каза, че трябвало отдавна да е спрял да яде нощем... е да ама не. Не става и не става. Ооо, аз не му давам, но и двамата не спим спокойно - той се мята, а аз му гоня устата с бибата, тупам го по дупето, галя го по главата и така по 2-3 часа. Вече не знам кое е правилно. Накрая като му дам да яде в 5 часа заспива като заклан.
Някой се чудеше за тиквичката, понеже не й е сезон в момента. Аз взех био тиквички. Досега съм му дала картоф и тиква. Мисля да продължа с морков и след това ще е тиквичката.
Rrr3, мерси за съвета Purple Heart Ще го имам предвид.

# 72
Ellicin, двойката не е по- хранителна!

Jamily, това направо ме вбесява как детето не трябвало да яде вечер! Извини ме но такава простотия, само в Бг чувам! Моята акушерка ми каза, че е напълно нормално да се буди вечер! Не преминавай ма двойката! Нито е по- хранителна, нито по- гъста. В амглийските форуми много се коментира за разликата между 1 и 2. Не си спомням точно, но май е нещо като търговски трик и няма нужда да се преминава на двойката.

П/с “ No need to change, it's just a marketing ploy!  The manufacturers are not allowed to advertise formula for newborns, and retailers can't promote it. So the 'follow on' and 'toddler' milks are just a way of getting round this.”

# 73
Най - лесно се вижда разликата между 1 и 2 мляко, когато се сравнят хранителните стойности на етикетите. Разлика почти никаква няма, наистина. HIPP HA 1 (нашето мляко) 66 ккал. на 100 гр., HIPP HA 2 - 70 ккал. Желязо 0,5 mg в HA 1 и 1,0 mg в HA 1.
Ще взема 2ка, когато ни свърши пакетът или му изтече срокът на годност 3 седмици след отварянето.

# 74
Някое бебе плаче ли докато спи? Моето мрънка, но си спи. Sweat Smile
За млякото- ще се поинтересувам още малко.
Малко ми е тъжно как преди шушулка се будеше в 8 и нещо, а сега в 7 и нещо. Grinning Очаквам скоро и в 6 да се събужда.
Ние няма как да изкараме цял ден навън, защото не иска да спи в количката изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт