АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 8

• 19 524
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Ето тук има интересна статия за калориите, колко трябва да яде едно бебе и какви са разликите в различните държави.

https://myorganiccompany.store/blogs/news/how-many-calories-in-formula

# 76
Ох, как си вдигнах кръвното рано рано Rage
Звъня да запазя час за профилактичен преглед с ехограф, че личната даде направление.
По принцип винаги съм любезна.
Записвам час, всичко точно.
Но виждам, че тогава направлението ще е изтекло и звъня отново, за да попитам дали е възможен по-ранен час.
И докторката като започна - ами вие сте нямали ангажимент досега да се обадите, значи няма по-ранен час.
Ейййй, че като ми кипнааааа....
Викам- извинявайте, но ще Ви посетим за първи път и не съм наясно с натовареността Ви, за да предположа, че графикът Ви е запълнен за две седмици напред.
И тази - не ми дръжте тон, ако обичате.
Веднага ѝ обясних, че с неподходящия тон е започнала тя и аз само продължавам...
Както и да е, оставихме часът, както си е и трябваше да презаверя направлението.
Но за късмет, докторката звънна и каза, че ще може да ни приеме по-рано.
Ще ѝ занеса да я почерпя, ама бива ли така да си пилим нервите от сутринта.
Мъжът ми и той- като знаеш, що не се обади по-рано.
Кое да знам бе?! По телефон се звъни, да се беше обадил ти по-рано...
И сутринта ставаме с детето, а той се премести да си доспи. Като се събуди и ме пита дали съм успяла да му взема урина. Викам сама и памперса едва му сменям, как очакваш сама да успея...
И без това от няколко дни си говорим само служебно, така да се каже, с него, та хич не му цепя басма вече...
Ох, оплаках се!

# 77
Добро утро и от нас.
Лайка всеки има критични точки на кипене. Няма какво да я черпиш, много ме дразнят такива, ти като звъниш не може, докторката като звънне може....схеми. Тя достатъчно си взима от направлението, купи си на детето нещо.

А това за номера на хуманата не го знаех,  вземах 2ката и не се прие добре, та се наложи да сменим марката. Късмет щеше да бях запитала по рано, нямаше въобще да минавам на 2.

# 78
  • Denmark
На мен в Дания също ми казаха, че би трябвало вече да спи по цяла нощ. Но не в смисъл да не го храня, ами ме съжали жената. Изобщо не се мъча с биби и потупване. Или давам вода, или ставам за мляко, или цица и да спим, че и без това от 6 месеца съм като пияна от това недоспиване.

Наистина разлика в състава на 1 и 2 почти няма, аз очаквах, че ще е по-хранително второто, но уви. Имам чувството, че млякото изобщооо не го нахранва.

# 79
Лайка,  за това си имам правило, колко повече време мога да отлагам едно нещо, толкова по-рано го правя, че или забравям, или накрая все е в последния момент Wink
Скрит текст:
И аз като звънях да запазя час на регистратура казвам за кой и за какво, ама регистраторската не знаела дали лекарката правила такова нещо, че ми даде вътрешния номер на Мантаркова да се разберем. Аз бая се ококорих, ама викам може нещо да се е променило, нищо че точно тя ми е препоръчана от ЛЛ и точно тя гледа баткото на ЕХО преди години Simple Smile Лекарката веднага влезе в положение и ги извини, че сигурно са много натоварени. Звънях пак на регистратура на същия номер( имат 3 номера за записване на час) и отсреща ми се репчи, защо съм звъняла на лекарката да питам глупости, че от край време тя си правила ехографии......хахахах еми добре, че бях в настроение и не можа да си изпроси от мен съскане по телефона Wink
Савова, малко странно ми се струва да си против буденето, но в същото време да не позволяваш на детето си да спи, когато му се спи. Каква е логиката?( освен това , че искаш да се спазва наложен от теб режим)

Елоцин, да и Бухта проплаква на сън понякога, баткото също и аз съм плакала на сън Wink Нормално е, има едно състояние, в което спиш ама несъвсем и мозъка реагира на някаква дразнение, може да е сън, болка, дискомфорт.....Някой път пък се смее с глас на сън, добре поне че е рядко.

Марая, "трябва", ама колко бебета го правят всъщност?! Wink То децата се раждат добри, децата са чисти, децата са най-ценното нещо, ама я виж колко идиотчета и гаменчета има още с прохождането, колко зли деца има, колко необичани деца.....От както се научих да махна "трябва" от речника си за повечето неща ми стана по-лек живота и по-лесно се случват нещата и по-малко драми има Simple Smile

Сега като ви чета за АМ и почвам да си мисля нещо, тъй като не ползвам, не съм чела за млякото и не знам разликите......ами освен, че може да е търговски трик, другото е ,че се предполага, че едно дете, което трябва да пием АМ-2 вече е захранено...т.е. не се разчита само на млякото , а на калории и отвън..т.е не е нужно да е по-калорично. От друга страна гъстототата на млякото, приема се , че детето вече е запознато и с други консистенции и пие по-бързо, защото има по-добре развити мускули и вече освен да суче може и да смуче- та е
 по-добре да е по-гъсто, вместо да се излиза директно в стомаха.....само размишлявам.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 10:44 от Harista

# 80
Кое е това чудо, което спи цяла нощ и не се буди за хапване?

Арас се буди на всеки час, без да преувеличавам, пие по 20мл АМ и заспива. Нито вода, нито залъгалка, нито потупване помагат, иска мляко и това е.
Направих си експеримент, на 150мл вода сложих 1л.АМ, пробвах така да му дам, да залъжа един вид, не и не. Пробвах да му дам повече АМ преди сън, изпива си около 170-180мл, не пие повече.
Буди си се на всеки час. И аз си мисля, че млякото не е достатъчно хранително, на Аптамил АР е (английски, който е 0-12м). 
Ще го сменя - мисля с Лактана Био, чета, че уж било най-засищащо. Гледам 1 е с 279kJ, а 2 е с 277kJ.

През деня се храни през 3-4ч, а вечер през час. Не мога да разбера на какво се дължи. А мисля, че още е малък да му давам нещо различно от АМ за вечеря.

Утре сме на консултация, ще обсъдя и с педиатърката, да видим тя какво ще ме посъветва.

Арас също проплаква на сън и аз скачам да видя какво става, а той си спи блажено, блажено.

# 81
Хариста, не е като да съм се обадила от днес за утре...
Изобщо нямах намерение да го водя на преглед точно тия дни, които минаха, предвид студа и предвид това, че му избиха два зъба.
В крайна сметка важно е и на двете страни да е удобно.

# 82
Хариста, не е като да съм се обадила от днес за утре...
Изобщо нямах намерение да го водя на преглед точно тия дни, които минаха, предвид студа и предвид това, че му избиха два зъба.
В крайна сметка важно е и на двете страни да е удобно.
Аааа, не така! Stuck Out Tongue Closed Eyes още явно те държат бесовете Wink  Нормално и разбираемо е. Аз пък се изненадах, че при мен стана от днес за утре записването на час. С баткото ми се е случвало да се обадя в същия ден , в който ми е дадено направление и да ми кажат, че най-рано след месец могат.

Чакам Бухта да става от дрямка след малко и потегляме към ЛЛ, че днес има ДК. Времето изглежда обещаващо.

# 83
Хариста, говорим за различни неща. Едно е да събудиш бебе  когато вече е заспало вечерен сън и съвсем друго да не му позволя да заспи в количката докато е на вън, тъй като така или иначе се прибираме след 5-10 мин. За какво да ми заспива за 5-10 Мин и като се прибера да се ококори и да не може да спи? 10 Мин няма да му навредят.

# 84
Използвам един трик за дневния сън от вчера и работи: като се събуди след 30 минути дрямка си я оставям да си полежи, не я закачам. След 5 минути си заспива пак. Ето сега спи от 2 часа и малко. Grinning Сигурно ще ми излезе през носа нощта, ама да видим.
Чакам я да се събуди, да обядва и да излизаме на разходка.

# 85
  • Köln
Аз от 1 месец спрях да давам на моя дрисльо мляко през ноща. Последно яде в 21ч. и заспива. Пробужда се към 3 и мрънка...давам му вода. За този период може би около 3..4 пъти е спал без да се събуди.
Нооооо от 1 седмица се буди към 2:30 пие вода заспива и в 3:30 отново...4:30 пак....
Докато не се наяде в 6.
Освен че  не спи, започва едно ритане...и нали си спинкаме заедно, цялата съм синя.
Пробвах ХИП 2 уж да го засити и да не се буди,но няма ефект. Чудя се дали да не му давам нощна каша в 21ч., но незнам дали няма да напълнее 🤔

# 86
Нашият сигурно тотомилионер ще става като порасне Joy
Дала съм му една пластмасова купа и различни малки топки и си умира да си върти Joy
Опитва се и да си гони като му избягат, ама вместо да си вдигне дупарата, по-лесно му е да премести килимчето за игра Joy

# 87
Аз от 1 месец спрях да давам на моя дрисльо мляко през ноща. Последно яде в 21ч. и заспива. Пробужда се към 3 и мрънка...давам му вода. За този период може би около 3..4 пъти е спал без да се събуди.
Нооооо от 1 седмица се буди към 2:30 пие вода заспива и в 3:30 отново...4:30 пак....
Докато не се наяде в 6.
Освен че  не спи, започва едно ритане...и нали си спинкаме заедно, цялата съм синя.
Пробвах ХИП 2 уж да го засити и да не се буди,но няма ефект. Чудя се дали да не му давам нощна каша в 21ч., но незнам дали няма да напълнее 🤔

Пробвала съм с вода, но веднага усеща и почва да реве. Явно е гладен и това е. Снощи яде в 7, в 7.45 заспа и след това яде в 12.30 и в 4.40. Яде, сменям памперса, а той спи. Преди риташе ужасно, но вече е спокоен и почва да шава едва 30 мин преди да се събуди окончателно.

# 88
  • София
Явно не е кой знае колко по-хранително млякото. Само са го направили да се разтваря много по-трудно от 1-цата.
Verchy, точно Лактаната ми го препоръчаха за по-хранително и точно с него няма никакъв ефект. Снощи, в 9,  пак му дадох от него. Събуди се в 12, опитах доста упорито да си го доприспя както винаги, още докато си е в кошарата. Не се получаваше. По едно време напипвам - той протекъл. Супер! Преоблякох го и той като се ококори - край! В 1 часа му дадох да яде, защото ми писна и той взе, че заспа. Започвам да си мисля, че тая Лактана даже е по-нехранителна от Хип 2. След това се събуди в 5, дадох му биба и в 6 си го нахраних. Та тая нощ се върнахме стъпка назад. Не го бях хранила нощем от около 3 седмици. Сега погледнах етикета на Лактана. Същата работа като Хип е. Ами това ми бяха надеждите да се спре с това будене нощем, но май ще се откажа и просто ще си чакам както преди. Между другото, пробвах с вода няколко пъти, но не се получава номера.

# 89
Аз също пробвах с вода и не стана. Grinning
Иначе ние използваме Лактана био и съм доволна. Давах ХИП няколко пъти, но го смених бързо. Та не знам дали Лактаната засища повече или не, нямам база за сравнение.

Общи условия

Активация на акаунт