АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 8

• 19 718
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Аз давам каши на Тьопфер. Доволна съм.
Към оризовата давам и разхлабващо пюре- тиква, слива, круша.

# 601
Оризовата на Хип давам аз. Много я уважава с плодовото пюре като миксирам 😄

# 602
Ellocin, а като часове кога се падат дрямките? Аз се чудя като мине на 2 как ще ги разпределя през деня. Иначе и моят разбойник е същия.. крив, крещи като мръдна на 3 крачки от него.
Месо въвеждах през ден за 1 седмица като давах първия ден 5гр, после 10гр., 3-тия път 15гр и после по 20гр(както и сега по 20гр давам през ден).
Оризово брашно директно давам аз, не от готовите.

# 603
Минт, зависи кога се е събудила. Обикновено първата е към 10 до 11:20. Втората 14 до 15:30. После в 7 ляга. Ама ето днес заспа в 14 и в 14:15 се събуди с крясъци. Успокоих я, оставих я в кошарата и сега- 14:49, се опитва пак да заспи. Знам ли дали ще иска да заспи  в 17ч ако я вдигна...

# 604
Като ви чета колко навътре сте го приели това захранване.. някой ще си каже, че съм джаста праста , но реших да не се затормозявам излишно, да следя стриктно и т.н. Изобщо не предлагам дадена храна с дни наред, жълтък вкарах в едни зеленчукови кебапчета, от които си облиза пръстите, на следващия ден му направих картофени кюфтенца и вкарах цяло яйце, жълтък вътре, белтък разбит на сняг за фалшива “панировка”. Утре мисля едно телешко варено да направя за нас, на малкия да му дам бульон от костен мозък, днес ще му правя зеленчукова супичка, общо взето не се затормозявам коя храна съм дала. Съвета ми е ако няма алергии в семейството да го давате малко по chill 😎

# 605
  • Denmark
И аз като Паола не ги следя дните. Вечер ако имаме нещо подходящо, седи в мен и му давам от моята чиния. Точно джаста праста Joy особено с това гостуване при баба.

Стискайте ми палци за полета, моля виии...

# 606
Успешно прибиране! Flowers Four Leaf Clover Нека всичко мине леко и спокойно! Дано да си презаредила батериите с гостуването при мама Simple Smile

И аз като Паола не ги следя дните. Вечер ако имаме нещо подходящо, седи в мен и му давам от моята чиния. Точно джаста праста Joy особено с това гостуване при баба.

Стискайте ми палци за полета, моля виии...

# 607
Здравейте, момичета.
За два дена сте изписали толкова много, че забравих половината неща, които исках да напиша, докато изчета всичко.

Ние за първи път оставихме Арас за цяло денонощие на баба му, бил е много послушен. Спал е цяла вечер без да се буди за хапване, което при мен се случва много рядко.

Каши давам на Слънчо и на Хип.

Снимките на сладурковците съм изпуснала. Да са живи и здрави всичките! Растат като гъбки, толкова бързо минава това време.

Арас седи стабилно, ако го оставя може и час-два да си седи и да си се забавлява с играчките.
Няма заместено хранене, яде на обяд зеленчуково пюре -  през ден с месо. СЗ каша с плодово пюре. На два пъти му давам коричка от хляб, гледа, опитва и се мръщи..хахха.. много е смешен.

Rolly__ как е малката?

Марая, лек полет. Стискам палци този път Ричи да е по-спокоен.

# 608
Verchy, благодаря, добре е днес. Няма температура, но си мрънка доста. Ще видим тази нощ как ще е, дано не реве така Confused

# 609
Хич не го мисля захранването. Каквото имам в хладилника, това правя.
Днес му дадох от малкия кус кус. Оня ден овесени ядки със сирене.
Откакто давам авокадо прави по минимум 2 изхождания... Уж ме радва това ама.. аз бърша д-то Wink
И след 10 дни ако пак каже, че не е наддал педиатърката вече няма да го повярвам. Станал е като поничка Wink
Почна да дърдори. За сега е на " да, да, да" Wink

# 610
Аз пък давам месо три дена подред, защото ми писна да хвърлям отворени пюрета. Имах едно бурканче 180 гр пуешкл с тиква и на три пъти и го давам разредено с АМ.
Следобедната царевична каша с банан не я яде много и нея я разредих и с шишето си я изпи малко по-късно. Както прави Mint🙂
Установих, че не толкова се мръщи на вкусовете, колкото на по-гъстата консистенция с парченца🙂

# 611
Момичета,някой давал ли е кисел за СЗ? Гледам,че е доста популярна идея за разнообразие из фейсбук страниците за бебешко хранене. Не че е окей да тъпчеш детето всеки ден с него,но пък ми се струва добра алтернатива докато въведа глутен. И като стана въпрос освен каши и плодове за СЗ имате ли други идеи ( безглутенови ) ?

# 612
И аз влизам да се оплача малко. Моето момиче от добро, спокойно и усмихнато дете се е прввърнала в мрънкащо нон стоп чудовище. Не знам какво й става от няколко дни по цял ден мрънка и ръмжи. Не иска да лежи не иска да седи даже понякога лато е на ръце и я разкарвам пак ми мънка. Направо превъртам играъа вече, никога не е била така... Поне вечерта си спи и не се буди. Но пък започна да се буди в 6:30-7 най-късно..

От 2 дни не е акала това НИКОГА не се е случвало от както се е родила всеки ден си ака, та се чудя дали мрънкането не е заради това.

Относно захранването като ви чета колко го  мислите  та схеми, чудесии ме заболява главата 😀 аз не се водя по никаква схема, предлагам зеленчуци и плодове най-различни каквото има в нас. Повечето пъти на парчета й предлагам понякога го намачквам леко и с ръцете ми й давам като видя че иска, но не се сеща сама да си сложи в устата. Честно казано други неща освен зеленчуци и плодове не съм предлагала не за друго ами просто още не ми се занимава.. А и тя не яде ами само опитва по 3-4 пъти. 😀

Да се похвале най-накрая отделих време за разкрасяване  за себе си, че се чувствах като клошар откакто съм родила доста се занемарих. Миналия ден бях на фризьор правиха ми балеаж, после възстановяваща маска и подстригване. В Понеделник ми предстои едно масажче на цяло тяло от което определено имам нужда, че всичко ме боли чувствам се като 70 год. Бабичка всичко ми е схванато. 😀 И за завършек във Вторник ще си направя и ноктите, които от 2 години не съм правила. Та това е за сега. 😀

# 613
А, честито Розмари Grinning
За СЗ мисля да предложа и царевичен кус кус с масло и сирене или плодово пюре.

# 614
Купих био пюрета които са много вкусни, обаче всичко е смесено плодове с зеленчуци и така всичките са сладки. Така ме е страх да не свикне със сладкото и да не яде чисти зеленчуци. След обед давах мляко с ориз с плодове на Хипп и си изяде всичките 160 гр. даже след това дохранвах с мляко.
Имам безглутенова овесена каша и в най- скоро време и нея ще я започна. Това от което най - ме е страх покрай това захранване детето да не стане като някои британчета които освен пържени картофи и едни дето им казваш фиш фингърс, да не яде нищо друго. Мисълта за злоядо дете направо ме ужасява.

Общи условия

Активация на акаунт