Паралелни връзки

• 15 133
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
Представете си за момент как се чувстват децата в семейство, в което майката и бащата не се обичат вече.

Има един филм "Връзки" по кината се върти в момента. Точно по темата е. Точно това показва - какво се случва с децата и всички...

# 241
Децата винаги разбират всичко, както и да криеш. Ако вкъщи има напрежение, те го прихващат задължително. Нормалните родители би трябвало да осъзнават това и да се стремят на всяка цена да им го спестят. Това не става със съжителство, в което хората въртят и други връзки и водят "свободен" начин на живот.

# 242
  • София
Представете си за момент как се чувстват децата в семейство, в което майката и бащата не се обичат вече.

Номерът не е да се обичат, а да се разбират и съобразяват. Като няма напрежение, омраза, циркове... децата ще се справят. Обичта не винаги я има и обикновено трудно се връща там, където си е отишла.

# 243
Тук малко късно да не се разваля идилията... особено ако ще имат нов... роднина.

# 244
След раздяла е по-лесно да се разбираш и съобразяваш. Но да живееш в семейство,в което се въртят паралелни връзки си е равно точно на циркове и напрежение. Аз поне не знам нито 1 реален случай на щастливо фемили, в което единия или и двамата имат и друг партньор, ама иначе са много всеотдайни вкъщи. Най-малкото другата връзка ти краде време и емоции, за финансите да не говорим.

# 245
  • Варна
Номерът не е да се обичат, а да се разбират и съобразяват. Като няма напрежение, омраза, циркове... децата ще се справят. Обичта не винаги я има и обикновено трудно се връща там, където си е отишла.

Абсолютно вярно, но почти неосъществимо. И много прилича на съжителство между съквартиранти, което децата също не приемат.  Lino просто сподели, не ми е работа да се ровя, но предполагам, че точно заради децата си е заравяла главата и се е надявала да се оправят нещата. 15-17 си е все още бунтарска възраст, само развод им трябва.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 11:26 от plqsak

# 246
Последните месеци се разделяхме и събирахме няколко пъти. В момента сме разделени. Не, няма дете от другата жена, обаче си мисля това по някаква случайност не е станало. Жив късмет. Тя също си има "семейство".
Овършах форума, изчетох всички теми с ключови думи "изневяра", "кръшкане" и т. н. Огромен ресурс съм изхабила в годините, на маймуна станах в желанието си да спасявам брака ни. Само че, сега си давам сметка за това. През цялото време ми внушаваше, че всичко е наред. Абе, в шизофреник се превърнах, защото все съм си мислела, че тая работа няма как на нас да се случи, ние сме умни, чувствителни хора, хаха. Накрая ми се сервира такава тлъста и грозна истина, че изгубих представа изобщо за реалност. Все пак, да разбереш че мъжа ти си има още една жена, не от една, две, а над десет години си е нещо като подмяна на живота ти. Къде съм била, кой е тоя човек до мене, защо? Ей такива банални въпроси, които ти разказват играта като ти се пльосват в първо лице, не като да ги четеш в някой форум или да гледаш филм на ужасите.
Толкова граници са прекрачени, че раздялата е неизбежда, даже и да не искам, това е най-смешното. Намира те истината, както писа преди една потребителка. Сигурно има семейства, в които мъжът или жената, кръшват и това никога повече не се случва, заживяват си спокойно, но в 90 процента от случаите, след всичко изчетено и моя опит си мисля, че ако тази грешка лъсне и вече не е тайна, това е знак, че всичко е заминало. Било е знак за моя мъж, че и у дома да я доведе, ще го понеса.
Аз исках да отговоря на въпроса на потребителката, пуснала темата – в триъгълниците има всичко друго, но не и любов.
Много ви благодаря на всички! Да знаете, че преди години, такава ситуация, като моята щеше да ми се стори безумна и щях да съм категорична, че рябва "да му бия шута" на мига. Само че каквото и да ви разправят, често окончателните раздели след толкова дълъг брак не стават отведнъж. Ама са сигурни.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 13:31 от Анонимен

# 247
Аз открих т.нар "паралелна връзка" в самото й начало. Изобщо не си представям какво е да живееш с години в съмнения и подозрения.  Ако можех, сигурно и аз бих го изтърпяла в името на децата, но това е в графа "не е за търпене" отвсякъде.  Тоест от моя гледна точка бързата раздяла след подобни разкрития е единственото спасение. Всякакви други варианти предполагам, че биха ме довели най-малкото до някакъв вид болест. А за какво да си рискувам аз здравето, понеже някакви си хора решили да се срещат един с друг?

Lino, аз се разведох с 3 малки деца  - едното ми беше бебе - и говоря от личен опит. И да, сигурна съм. Режи от раз. Всичко зависи от теб. Ако и сега "прощаваш", то това си е твой избор и не би трябвало от нищо пък да се и измъчваш тогава.

# 248
Lino, подкрепям мнението, че си жертва на манипулатор и няма смисъл да се виниш.

Но все пак ще ти дам и алтернативна перспектива. Един много близък приятел казаше, че човек щом стои в една ситуация, значи му харесва. Заровила си си главата в пясъка, защото все пак е имало нещо във вашите отношения, което те е правило щастлива. Сега всичко изглежда лъжа, но не е непременно така. Ти си толкова излъгана, колкото и другата, която 10 години е стояла в тази паралелна връзка и се е надявала да те смени. Няма смисъл от самообвинения или дори обвинения. Оцени мъжа си за това, което е, и прецени как искаш оттук нататък да се развива живота ти - с или без него. Не оставяй да те удави горчилката. Ставала съм свидетел на такива случаи и повярвай ми, основно твоя живот ще отровиш вкопчвайки се в омразата. Не си заслужава.

Честно казано, моята първа реакция беше, че на твое място моментално щеше да ми отпадне всичката лоялност, и аз да хвана няколко "паралела" и да си живея живота, възползвайки се от това, което имам в брака, без да съм му вярна повече. Не знам дали реално това бих направила, не знам дали и това е правилното решение за теб. Но сега си на кръстопът, на който трябва да хванеш посоката, която прави теб щастлива.

Горчилка, да, давя се направо, но омраза все още не изпитвам. Да се чуди човек. Но и този етап ще дойде, през омразата, докато се отлепя от дъното.

Не, не съм стояла заради децата с него. Обичах го и вярвах, че и той ме обича, това е. Идиот съм. Не съм се развила емоционално може би. Писах че съм от тинеджър с него и друг живот не познавам, а и не исках. Чудя се то за чий е стоял с мене. От съжаление? Ама това са толкова години, бе. Колко да ме съжалява?

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 11:41 от Анонимен

# 249
Може да приемеш, че и той те е обичал. но толкова си може, ако това е по-лекия вариант за теб. И не, не е стоял от съжаление. Просто така му е било много по-добре, отколкото да се развежда.

# 250
Да, де, ама и с подозрителна жена не се живее лесно. Но все пак си права, чак някакви неземни панаири не съм правила и на Ромео му е било много по-удобно така да я кара. Десет години играе ролята на депресиран и аз чак виновна се чувствах, че го занимавам с глупости, "а живота е толкова труден и жесток" Joy

# 251
Твоя вярно голям мошеник е бил. И аз слушах от бившия едни много големи простотии за духовната им връзка и как били само приятели, пък тя била тежко болна уж, ама на 6- я месец вече живеехме поотделно. Твоят не знам какви тактики е прилагал така да те овърти..

# 252
Твоя вярно голям мошеник е бил. И аз слушах от бившия едни много големи простотии за духовната им връзка и как били само приятели, пък тя била тежко болна уж, ама на 6- я месец вече живеехме поотделно. Твоят не знам какви тактики е прилагал така да те овърти..
Ами случил е на мазохист в мое лице, това е. Когато манипулатор и нарцисит срещне мазохист, могат да си съжителстват така да безкрай. Моя пък ми обясни, че го е правил защото е комплексар, за да си докаже, че не е нещастник, да вижда обожание в очите на Жулиета. Пък тя имала нужда от него, защото само той я разбирал в тоя живот. И се чуди и мае сега, как въобще я е допуснал тая глупост. След два дни и това отрича, казва, че всъщност съм виновна и аз. И всичко това щото истината лъсна, иначе, ако бяха подозрения, щеше да отрича до дупка. Виж колко хитро ме работи! Загубваш представа за реалноста тотално.

Възхищавам се на всички жени и мъже тук, минали и оцелели след такъв кошмар. Чувствам се малко като на времето, когато ни биеха инжекции в училище и гледах със завист и възхищение децата, на които им е минал реда. Как сте се справили, не знам. Аз физически се скапах, психически да не говорим.

На авторката на темата се извинявам, че ѝ я разводних с моите драми, обаче темите за изневери са цял океан в тоя форум и моя случай е толкова банален, че едва ли заслужава отделна тема.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 13:08 от Анонимен

# 253
  • София
Сега върти различните сценарии, напипва на кое поддаваш и на кое не. Правил го е, защото му е харесвало и е можел. Сега се опитва да ти замазва очите с оправдания. В момента е като мишле в капан, което панически търси аварийния бутон.

Това просто трябва да ти покаже що за стока е. Не поддавай, не му се връзвай, даже най-добре изобщо не му позволявай да ти говори. Ти си важната. За да прецениш нещата трезво е добре да не мешаш много перспективи. Потърси твоята. Горчилката, болката, те са неизбежни. Изживей си ги, но не позволявай да те заливат вечно. В даден момент ползата от тях приключва, търси това, което следва.

# 254
Lino , а как лъсна истината? Сега какво иска от теб?

Е, как... по най баналния начин – телефна. А не бях го поглеждала от години, съвсем умишлено, щадях се. Не исках да се вкарвам във филми, даже си мислех че не ми пука вече. Може да кръшка с различни, но ме обича. Съвсем по конкретната тема във форума.

Лъвице, благодаря ти (не се оправям с цитирането на отделните коментари), това е най-разумното поведение, знам.

Бианка, чела съм твои мнения по въпроса из форума и ти се възхищавам.

Gentleman1, проверих къде мога да гледам филма. На Даниеле Лукети, нали?

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 13:26 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт