Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 90 008
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Ми дайте ги тези оферти де Simple Smile и аз търся старо

# 496
Ми дайте ги тези оферти де Simple Smile и аз търся старо

За съжаление както споменах - не става работата по интернет ако не искаш да плащаш масовите искани цени, без значение кой квартал и каква квадратура. В момента, в който продавач пусне апартамент на нормална цена (която лично за мен е 800 евро на квадрат в радиус 15 мин пеша от главната примерно, ако ще да е и тотал щета, само да е тухла и да не е първи или последен етаж), с него се свързват 30+ брокера следящи всички нови оферти. Обещавайки на продавача да вземе буквално двойно повече от колкото иска цената се завишава моментално. Подходете с малко по.. първични методи. Бавно и трудоемко е... но аз не вадя 200 000 лв на година, така че за мен си заслужаваше 6 месеца търсене всеки ден след работа.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 01:32 от feedy

# 497
Гараж и покрито паркомясто имате ли? За нас това е ключово, а около центъра са кът, дори само с един гараж и то малък и под въпрос дали колата ни ще влезе.

# 498
Рязбрах, че не е по интернет. Аз съм подходила с разлепени листчета покрай желаните от мен сгради, за съжаление нямам познати точно в този район, за да пусна "от уста на уста".

# 499
  • Пловдив
Не чакайте да ви се обади някой, вие търсите и трябва да сте активната страна, говорете с хората - в кварталните и подблокови магазинчета, на детската площадка, на пейките пред входа...

# 500
Гараж и покрито паркомясто имате ли? За нас това е ключово, а около центъра са кът, дори само с един гараж и то малък и под въпрос дали колата ни ще влезе.

За съжаление е изключително трудно да намерите гараж при старо строителство и особено в близост до центъра. Съществуват и такива блокове в Пловдив, но са много редки. Лично при мен има доста място за паркиране, но понякога е трудно в по-късните часове. Надявам се скоро да пуснат скоби от общината, а през другото време се опитвам да навия някой от блока в близост (ново строителство) да ми продаде гараж Grinning

# 501
Здравейте. Темата ми се струва леко позамряла :/ има ли някакви нови жилищни сгради, които се строят в момента и са на добра(колкото може да се каже цена)? И какво мислите за Modar suits - msr.bg като локация и цена ?

# 502
Аз пък искам да попитам какво смятате, че ще се случи с цените на имотите? Гледам някакви безумни цени на кв.м., почващи от 1000 евро при обявяване на строеж и стигащи до 1350 евро само месец/ два след обявяването без дори все още да е започнало разчистването на терена. И това за краен квартал като Тракия. В същото време ми прави впечатление, че обявените апартаменти така си стоят свободни в интернет. Но факт, цената расте...

# 503
Струва ми се, че растат цените в обявите , а не при реалните сделки. Сякаш пазарът е замрял. Изкуствено се вдигат от строители като Олимпия, които обявяват нереално високи цени още на зелено (неразчистен терен ). Това автоматично вдига цените на построените вече имоти.
Но пак казвам, стоят си обявени и непродадени с месеци.

# 504
Здравейте,ПИМК има ли изобщо въведена в експлоатация сграда и коя е?

# 505
  • Пловдив
Здравейте,ПИМК има ли изобщо въведена в експлоатация сграда и коя е?
Имат. На бул. Дунав 196, ако не бъркам номера. Отпреди 4-5г:
https://pimkbuild.bg/dunav-3/

# 506
  • София
Но пак казвам, стоят си обявени и непродадени с месеци.

Стоят, както стоят свободни 1/3 от апартаментите на Хъс в СП3, където вероятно няма продажба от месеци.
Ама като им искат по 2000+ евро/м2 за апартаменти със спални по 10м2 и бани по 3м2 с форма квадрат, няма как да стане!

Луксозни били SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied

Лукс за парвенюта - да не можеш да различиш спалня от килер...

# 507
Здравейте, какво ви е мнението за Гранд Белведере1 на Коматевско шосе, до УМБАЛ Еврохоспитал. https://pimkbuild.bg/komatevo/

# 508
Погледнах секция А. 6 апартамента с 1 асансьор, намиращ се до спалня. Това са 2 много големи черни точки за замисъла.

# 509
Асансьор делящ една стена със спалня звучи ужасно. Обаче!, в новите сгради явно не се чува, и то никак.. защото имаме два такива малки/ купени на ниски цени инвестиционни / апартаменти и наистина нищо, ама нищо не се чува.. Може би след 15 години експлоатация ще е друго.

Общи условия

Активация на акаунт