Деца на пролетта са МАЙ-чета, обичани, красиви зайчета!

• 19 760
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Веднага уточнявам-това на снимката е Христина на Пепсън-Ирка,явно много ти се спи....зетя да не познаеш....

# 106
Здравейте най-накрая и от нас.
Днес ставаме на цели 5 месеца как лети времето и да ви почерпим преди да сме тръгнали да обикаляме квартала

Честито и на останалите празнуващи днес и честито християнче на Vif
Много са сладки всички бебенца и пораснали вече, а мадамите с тези дънкови рокли са невероятни.
Ивайла вече я слагам в полуседнало положение в количката, не иска да лежи много сме любопитни, на крачета не стъпваме рано е още. Онзи ден се обърна от корем по гръб, но не го е повторила от тогава, а и как като е постоянно навън и в количката.
Захранването го отлагах досега,което значи че и сок не съм давала, но мисля вече да започваме с пюренце.
А за свекървите темата е необятна, моята и тя защо ще ги слагаш тези капки в носа сложи ябълков сок , или вчера я събличам за къпане 10 пъти ми повтори колко била отслабнала, ама коремчето й го няма, трябвало й сокче, пюренце, но днес сме на консултация и ще видим, а в началото на месеца бяхме 7 кг.
Това за сега, по-късно ще пиша колко сме натежали или отслабнали и добре че този месец нямаме ваксина.
Ани дано Ивко добре да понесе последната ДТК.

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 09:15 от desiiv

# 107
  • София
Добро утро и от нас.
Отчитам се след консултацията: +500гр., и +1см. Т.е. сега размерите ни са 5700 и 60 см. Е, не сме ли джобни гаджета. И пак нито дума за захранване. Аз реших да я пробвам с пюре. Първия ден добре, изяде 2 лъжици, но на втория след третата взе да бута с език, аз бутам с лъжицата и накрая тя ревна, та спряхме. И сега се чудя да продължавам ли с опитите или да изчакам? Дайте някакъв съвет.

# 108
  • видин
добро утро!
пожелавам ви прекрасен слънчев ден!

# 109
Ей, здрасти!
Да ви се отчета и аз, че мнооого отдавна нямах време.

Ние днес бяхме на 3-тата ДТК. Милата ми Ани много пла4е, още като види лелята. Иначе добре я понася досега (предните 2 пъти). И ние като Ева на Анна сме джобни - 6кг, 61см на 4м и 1/2.
Много по малко наддава, но пък си е пухкавка... И ние сме още само на кърма. но скоро мисля да почвам кашите.

Тук съм изненадана - виждам Ирка! ехеее, забравихме се! Хайде добре дошла отново! Елка голяма чаровница ... много сладка
Мами, какво сте го закъсали с тия пръсти! Някакъв ужас ми се струва ... Някакви бабини леков не помагат ли? Знам че помага извлек от живовлек и едно от звъника (жълт кантарион) - баба ми го прави и му казва звъниково масло - помага при всякакви външни рани. Незнам обаче дали някой друг освен баба ми го прави ???? дали го има по билковите аптеки???

Ние с Благо изкарахме 5 дни с 39 температура .... Гнойна ангина. Голям ужас, големи болки... По-гадно от 2-та пъти раждане .... и мноооого недоспиване. ама вече сме добре и излизаме.

Поздравявам всички и целувам бебинцата

# 110
  • София
Честито на всички празнуващи, лъчезарни и красиви Слънца! Все така да ни стоплят и осмислят дните ни!!!  Tada

Включвам се набързо да ви благодаря за успокоителните думи и снимката на
усмихнатата Краска! Heart Eyes
, че вчера бях тотално изтрещяла, дано днес не се повторят тези екшъни...  Praynig
Ваксината понесохме сравнително добре, веднага след като се прибрахме дадох превантивно Панадол + компресче на ръчичката, голямо спане му удари - от 16.30 до 21.00h почти... Shocked
И през нощта нанка, милото ми зайче.  Heart Eyes Само към 4 часа се събудих да го пипна и видях, че е топличък, та айде - пак Панадол. Сега си играе и се забавлява сам. Heart Eyes Пу пу пу !
За пишката се поуспокоих, защото изрично помолих педката да види как е "хавата" и тя без никакво усилие и бебешки рев дръпна малко и главичката се показа. #Silly Та моите душевни терзания се оказаха напразни. Banghead Сега трябва да повтаряме операцията вечер при къпане и да почиствам с реванол. Rolling Eyes Иначе при тесни кожички наистина е по добре май да не се извършват силови интервенции, добре че ние сме горе - долу в нормата, просто ме е било страх да пипам "там"... ooooh!
Порастнали сме с 2см и 1кг! Hug
Икати, не се коси и ти за адаша  Heart Eyes, вече е нормално да качват по - малко, може би усвоява напълно всичко и ако нещо е преболедувал или ако го мъчат и него зъбки, педито каза че е нормално да му се разстрои храненето и обичайния режим.  Peace За нас каза, че до няколко дни ще имаме зъбче, да види дали ще познае...  #Crazy на мен много страшно ми звучи, но се очакваше, много е кисел сладкишчо, дано се озъбим по - бързо и с по - малко рев... Praynig
А н и, МНОГО сладък Ивко на снимката! Heart Eyes ние пък пюретата от първия път с голям кеф си ги проядохме. Чак ръмжеше и сам си буташе лъжичката в гърлото.  Shocked И сега си хапва с голям кеф, почти всичко що е зеленчуково сме опитали и му харесва на детето.  Animal Pig
Сега се обърнахме сами по корем...  Shocked Шилото днеска няма да стои мирно май.  Laughing Нека да дивее, само да не плачем, че ще го хвана тоя влак, аз съм се зарекла.  #Cussing out
По въпроса за свекървите, за моята (Бог да я прости!) можех да изпиша цял три-томник, отношенията ни не бяха никак розови, но сега ми е малко тъжно, че си отиде жената, без да може да си види внучето, може би ако беше жива по - иначе щях да мисля, незнам...  Confused
Във всеки случай ви разбирам, Кабранска, душа, аз май нямаше да издържа да я "отглеждам" така цял един ден... То, вместо да ти помага, банани намерила да похапва... Аааа! Twisted Evil Ама ти си знаеш, нали си си добра ДУША...! Heart Eyes
Хайде бягам, че пак навираме целите ръчички в тая "лоша" уста и ... РЕВЕМ! Ох, от тия зъби ще влезна в Карлуково, казвам ви... Crazy #Crazy Sick

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 10:20 от ol4eto

# 111
Добро утро!

Килиан току що отиде с баща си на доктор, да му бият ваксината. Дано да я понесе добре и да не плачка много.

Анна, за захранването според мен изчакай. Може би още не готова за въвеждане на твърдите храни. Изчакай две седмици и пак предложи. Аз смятам да изчакам до 6 навършени месеца и тогава да започвам с предлагането. Два месеца по-късно нищо не е.

По темата за свекървите - аз от моята не мога да се оплача. Винаги се обажда преди да дойде, никога не се бърка, а когато я помолим да гледа Георги и Килиан, никога не отказва. даже вечер е седяла до 24.00/1.00 часа да пази децата, а ние сме излизали.

Много готини мадами си имаме. Ей затова искам момиченце, да си го кипря и да му вързвам плитки (аз много обичам). Надявам се третото да е момиченце, пък ако излезне пак момче, мъжа ми каза, че ще направи ветроходен отбор.

По темата за забелването - аз не забелвам. И на нашия мъж кожичката му е много тясна, но докторката каза да не пипаме, че ще се оправи. На Георги не съм пипала въобще и тя сама му се заголи, когато му махнах пампата му беше много интересна пишката и от пипане и дърпане си я заголи сам.

Честито на месечковците!

# 112
  • София
Леле, забравих да се похваля. Вчера направих първия фитнес, цял час и после малко тичане. Най-хубавото е, че днес съм свежарка и нямам мускулна треска. То покрай бебоците, забравяме, че и ние сме хора, ама отсега нататък съм сериозна. Само да не ми навреди на кърмата, че както неискаме друго, незнам какво ще ядем. Лек ден и от мен и излизам вече навън, че времето е прекрасно.

# 113
Мимозке, ще си ви имаме в предвид. Жулката е първото форумско приятелче на Ивко , така че си ни е любимка. Ама вас нещо Ивчо на Кабранска ви беше харесал...то и без това вече всеки стана с по 2-3 гаджета тука. То такъв огромен избор как да се спреш само на едно!  Wink
Кабранска , възможно ли да не е готов за пюре. ЕЕЕ, докога. И днес пак ще го пробвам. Аз купих пюре на Хип, по съвет на педи , а сега ми казаха че на Хип били най-безвкусни. Дали не е от това!?
Момчета благодарим за комплиментите, много сте мили всички.
Аз имам една питанка: колко хранения на ден имат бебчетата ви? Ние сме със 6 хранения на денонощие. Една моя приятелка, която също роди май, ми казва че вече минали на 5 хранения. И си викам и вие да не сте така, а само моя гладник да плюска по 6 пъти на ден.
И да не забравя честити 5 месеца на Ивайла!

# 114
Ани,веднага те вадя от недоумението-"според зависи" е положението-ти нали кърмеше на поискване....тожгава се водиш по детето,не по другите бебета...А ако те интересува как е при нас...ами доста е променливо-има дни дето и с 4ри хранения сме откарвали...но има дни и с 10....Напоследък до обед яден през два часа и после се търсим през 5-6...
А за Жулката ще се разберем някак-макар,че най добре сватята да си каже....
А за "Хип"-а, аз пък знам,че са сладички/т.е. по-сладички от другите/ и затова бебоците ги прредпочитали....но честно казано вече и аз незнам...от четене на форума-съвсем се ошашках #Crazy Shocked #Crazy

# 115
Анна, много хубаво, че си започнала да тренираш. И аз ходих да бягам известно време, но на мен ми се отразява на кърмата, може би защото бягах по 1 час в гората, а там си е доста трудничко, щом и пулса го качвах на 180  Crazy. дано при теб не окаже влияние.
 Аз сега си купих много хубав спортен сутиен размер 75F от Германия, да видим как ще е с него, защото с този голям бюст много трудно бягам, ама ще бягам и по-малко.

Ани, може би на Ивко му е рано за захранване. Изчакай две седмици или няколко дни и пак му предложи. А за храненето - ние се храним на поискване - не му ги броя изобщо храненията, може би към 10 пъти в денонощието.

# 116
Ние се храним 6 пъти.АНИ ами аз като видях,че Ивко на Кабранска забрави за нас  Sunglasses,а все за Елла приказват и викам бързо да хванем друг красавец Flutter Hug

# 117
  • София
здравейте мамита,

и ние с миа ядем по 5,6 пъти дневнио и 2 пъти нощем, т.е. единия път е в 6 сутринта, ориентировъчно.
на кг и см сме и ние фини, 60 см и 5.500, но това е идеаланта среда според една таблица, която свалих по изисквания на СЗО.
дадох й да опита пюре от круша, по - скоро мислеше, че си играем, но прие лъжичкат,а и все пак ще изчакам до 6 м, преди да почна сериозно да представям храна.
до 1 г.няма да замествам ядене, а само ще представя просто храните. след това тя ще си покаже до колко кърмения иска да намали сама.мисля, че така е най-добре за нас.

хубав ден, тук е невероятно топло и слънчево, просто лято!! по къс ръкав сме. Simple Smile)

# 118
  • Велико Търново
Здравейте и от нас ! Hug
 Днес водих Божидара на консултация и резултата е-63см./6.600.Педито ме пита ти от кухнята ли вземаш и аз ей такива  Shockedопулих и търпеливо обясних,че сме само на кърма и едно хранене 60мл.Фризовом т.е. дохранвам.
 Божидара от края на първия месец се храни пет пъти,като последното хранене е в 22.00ч,но тя като ми спи по 12часа варианта ме устройва идеално.
  Нещо взех да се пообърквам с това захранване newsm78 и не знам с какво да започна.Чета,че с картофено пюре е добре,ама след него какво?Помолих личното педи да ми изготви някакъв план за захранване,но тя се  newsm78 и нищо.Аз,уточних,че това ще се заплати,ам тц.Ако,някоя мама е по наясно от мен моля да сподели.Поръчах на мъжа ми да ми купи една книга на проф.Мумджиев за захранването и храненето на детето до една година,ама той не я бил намерил.Пък съм сигурна,че не ме смотава,защото е за Божа.

Днес и при нас е лято в резултат на което сме по сукман и боси крака.Една от майките ми каза,че съм била луда,а пък една друга се изцепи,че било ОКТОМВРИ и аз попитах тя според месеца ли се облича newsm78.Абе такивати му преживявания с нашите мами търновски.

Да си кажа и аз те всички дечица са такива сладури/да не изброявам поименно,че мога да пропусна някое/,че ми идва да ги нагушкамбез да целувам/.
Днес няма вода в града и за целта Божа "ака"два пъти-Ужас Mr. Green.Айде стигама съм писала,че може да се отровя!

Чао и хайде на разходки! Hug

# 119
Здравейте и от нас с Никола,

еххх ама то едни хубави моми, едни сукмани, чорапогащници...ама завъртяхте ни главите на кандидат свекървите Wink

За забелването - аз съм пас - не пипам, само като се къпем - мия с водичка, но нито дърпам, нито опъвам. Пък и ние май сме от тези със стегнатите кожички Wink
За броя на храненията - между 5 и 9 за денонощие. ПОследните две нощи се буди по 2 пъти за цокане, а иначе спеше до 5 сутринта.
Олче - тия ревове - и нас ни сполетяха последните 2 дена - а уж спокойно бебе беше newsm78 кажи кой влак и аз тръгвам с теб  Wink
Ikati – щом не реве (особено нощем) за цокане – значи му стига на бебето! Хич не се притеснявай.
siska79 - Вики (BgViki) беше дала линк със таблицата за захранване - препоръчвам ти я Peace а ако искаш - прати ми email и ще ти метна файла Wink
А наш Никола май ще работи по-добре с крака от колкото с ръце – на мама маймунчето! Май осъзна че има много вкусни карка Wink Ето как се държа с играчката си:
http://www.youtube.com/watch?v=yNxbZUZcbSM

Катя – много ми допадна идеята за ветроходния отбор –то ние с таткото го тачим и практикуваме от време на време тоя спорт – а пък и на малчо няма да му се размине:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=54938&photo=19
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=54938&photo=20

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 15:57 от eunos03

Общи условия

Активация на акаунт