Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изнудване и развод

 • 7 457
 • 135
 •   1
Отговори
# 105
 • Мнения: 8 255
И аз не мисля, че това размятване на детето от понеделник до сряда и после от четвъртък до събота, е добре.
Когато е ученик, къде ще си държи учебниците? Или винаги ще е като на път ... как се казваха онези племена, които не живееха постоянно на едно място?
Не, не ми харесва тази тактика. Ако е в детската градина, не е проблем. Но ако е ученик, трябва да си има бюро, стол, стая и кът за учене. А не днес да учи в кухнята на мащехата, утре у тях, вдругите ден на масата на бабата

# 106
 • Далечният изток
 • Мнения: 4 188
И това го има. За мен също не е ОК така през ден, през два. Но щом някой е решил, че това положение е в интерес на детето, коя съм аз, че да го оспорвам.

# 107
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 925
и за подобно размятане може да се намери някакво решение. но ако родителите живеят в едно населено място и то по-малко. а ако живеят в различни населени места, на голямо разстояние ...  ами ако някой е в чужбина ?

# 108
 • Далечният изток
 • Мнения: 4 188
Или няма да стане, или на по-дълги периоди. Нали за това подписват споразумение. В крайна сметка както се споразумеят. Съдът няма да го одобри, ако не е в интерес на детето.

# 109
 • Мнения: 21 024
И аз не мисля, че това размятване на детето от понеделник до сряда и после от четвъртък до събота, е добре.
Когато е ученик, къде ще си държи учебниците? Или винаги ще е като на път ... как се казваха онези племена, които не живееха постоянно на едно място?
Не, не ми харесва тази тактика. Ако е в детската градина, не е проблем. Но ако е ученик, трябва да си има бюро, стол, стая и кът за учене. А не днес да учи в кухнята на мащехата, утре у тях, вдругите ден на масата на бабата
И аз това си помислих за учебниците. Може би по два броя ще си купува. Не виждам как ще ги мъкне всеки път. Или пък дрехи.
И според мен не е добре такова размятане, но от друга страна пък си е с двата родителя.

# 110
 • Мнения: 5 633
След като другаде това е практика, явно му се намира колая.

# 111
 • Мнения: 8 255
В чужбина не си носят учебници вкъщи

# 112
 • Мнения: 21 024
E как така?
А в случая за чужбина ли говорим? Май не.

# 113
 • Мнения: 8 255
Имат си шкафчета, и не си разхождат. И е във връзка с това, че у нас, ако през вечер детето спи на друго място, е реално много трудно с училището и учебниците за следващия ден

# 114
 • Мнения: 21 024
E то ясно, че в училище имат шкафчета.
Ама нали учат и вкъщи?

# 115
 • Мнения: 485
Само учебници се местят, всичко друго необходимо си има и на другото място.
А децата и на челни стойки ще учат, ако е необходимо, само и само да са с баща си Simple Smile

# 116
 • Primum non nocere !
 • Мнения: 1 514
Възможно най-лошият сценарий, и то за децата най-вече, е воденето на безумна война между двамата родители кой е по-добър. Изобщо не осъзнават и не си дават сметка как това се отразява на децата. Започва едно настройване против другия, грозна картина...
И нещо друго, патриархалният семеен модел отдавна не съществува, поне у нас, а и в по-голямата част от света. Обществените отношения се променят, а с тях се променят и редът, и нормите. Сега е по-популярно дете да бъде отглеждано от разделени родители, отколкото в семейна среда. Възможно най-доброто за децата е т.нар. споделено родителство, но за тази цел и двамата родители би трябвало да са достатъчно интелигентни, а не да се водят от реваншизъм, сметки и злоба...

Aida, ние сме разделени от 4 години , но отглеждаме заедно с бившия ми дъщеря ни.  
Права си, много добре функционира , но с известни условия и желание от страна на бившите партньори. Трябва малко Мисъл..
Юрист ли си( сори за ти, да не звучи обидно)
С едно уточнение, че живеем в Германия.
Може би всичко върви добре, защото и двамата нямаме нови официални връзки, или поне аз не зная.
Детето е спокойно, ние с него се чуваме почти всеки ден.

Да. И учебници размятане , понякога и дрехи...
Живеем в един град, той от една година живее на 10 Мин пеша от мен.
Тя си има две къщи, две стаи....две бюра. Забелязах , че дели и кухните( мама готви , това, което тати не прави)

На нея няма как да й стане мъчно за единия защото ще го види след дни и няма как да се почуства пренебрегната, че някой от двамата не участва в живота й.

Дории той да има нова връзка и да я афишира, детето ни вече е голямо и знае, разбира, свикнала е с тази мисъл, че ние си живеем отделно, няма как да се съберем, но и участваме в живота й по равно. Предполагам, че няма да е голяма травма.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 20:40 от Шехи

# 117
 • Мнения: 5 633
Здравейте,
В крайна сметка се оказа,че в дъното на цялата история стои любовница..
Момиче на 22 години.На годините на племенницата му...направо съм потресена..та разликата им е почти 18 години,като се има предвид че след месец той става на 40..Връзката им е поне от юни миналата година.Сега разбирам защо парите в семейния бюджет през изминалата година осезаемо намаляха,а дефакто не сме харчили за нещо по-съществено.
А те отивали за хотелчета,маркови подаръци и прочие...и това почти цяла година.
Някой може ли да сподели дали снимки се приемат като доказателство в съда?
Толкова типично.
Надявам се, че съдът ще реши обичайното и детето ще остане при теб.

# 118
 • На Джансел в сърцето..
 • Мнения: 88
Здравейте,
Последно той самия предложи детето да остане при мен, като ние да останем в жилището му..
Условието е,че оставаме докато аз си купя собствено жилище,или встъпя в друг брак,но не по-късно от навършването на 18 години на детето.
Въпросът ми е следният.
Ако се съглася на това дали има възможност да претендира да изляза от жилището преждевременно на по-късен етап(че не знам какъв акъл може да му дойде след година-две..),тъй като аз имам един имот на мое име,придобит е преди брака.
Проблемът е,че въпросното жилище не е годно за живеене по принцип.
Има ли правна възможност да се хване за това след време и да ни изгони преди навършване на пълнолетие на детето ако му подпиша това споразумение ?
Моля да се включи някой запознат юридически с материята.
Предварително благодаря.

# 119
 • Далечният изток
 • Мнения: 4 188
Може да претендира, но да си докаже претенцията по съдебен ред. Споразумението ви сега ще бъде одобрено от съда, тоест ще има сила на влязло в сила съдебно решение. От там нататък, ако някой има някакви претенции, ще си ги предяви пред съда, каквото и да му скимне. И отново съдът следва да се произнесе с решение.

Общи условия

Активация на акаунт