Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 145
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Мацки моля ви кажете програма но лесна с която да пробвам прически.
И аз се направих руса но не ми допада и мисля нещо тъмничко да пробвам .
Но се страхувам и ми се иска с програма .
Няколко съм пробвала преди но не помня  какви бяха и резултата не ми хареса.

# 511
Tazz.com съм пробвала аз.

# 512
Момичета, понеже искам да освежа дължините, ако ги намажа с кокосово масло ще хване ли боя отгоре?

# 513
  • София
Аз моите корени и дължини ги мажа с масла преди всяко боядисване и винаги ме хваща боята

# 514
  • София
Аз моите корени и дължини ги мажа с масла преди всяко боядисване и винаги ме хваща боята

А защо мажеш с масла и какви?

# 515
  • BG-DE
Някои хора мажат косата с масла(кокосово, зехтин и т.н.) уж за да се намали увреждането но, доколкото знам от фризьори, това само може да доведе до получаване на неравномерен цвят и като цяло е напълно излишна процедура, защото и предпазването на косата е никакво.

# 516
  • София
Скрит текст:
А защо мажеш с масла и какви?

В корена мажа ЯЧРМ и масло от репей, а по дължините кокосово масло. То прониква дълбоко в косъма и поема част от удара от химическото третиране. Не възпрепятства по никакъв начин поемането на боята, само защитава косъма при процеса. Маслата в корена предпазват скалпа от раздразнения.

# 517
  • BG-DE
Преди когато се правех със суперизсветляваща боя и 12% винаги слагах по малко зехтин в сместа за да не ми се дразни много скалпа но като минах на 7-ца и сложих зехтин не ми хвана добре. Ти с какъв номер се правиш, че не оказва влияние?

# 518
  • В полите на Пирин планина
Аз се правя с 8-ци и винаги мажа цялата коса + скалпа с кокосово масло. Стоя поне половин час така, за да попие и предприемам боядисване... Никога не ми е влияло върху резултата от боядисването. Преди и с 9-ки така съм процедирала. Пак същия резултат.

# 519
  • София
Аз не виждам логика в маслата при боядисване, но ги ползвам честичко извън него, но поне не пречат и ще намажа косата с масла следващия път, да видим дали ще стане добре. Аз слагам суперизсветляваща в корена и тонирам дължините с безамонячна.

# 520
Бих сложила директно в боята евентуално. И то за дължините. На мен скалпа не ми се дразни, но аз не слагам 12, а 9 % окислител.

# 521
  • София
Аз се боядисвам с безамонячна боя - суперизсветляваща и смесвам окислител 9% + 12 % . В момента цветът ми е нещо между 10 и 11-ка.

# 522
  • София
Бих сложила директно в боята евентуално. И то за дължините. На мен скалпа не ми се дразни, но аз не слагам 12, а 9 % окислител.

Е... то идеята се губи, нали трябвало да попие хубаво за защита.

# 523
Ами аз си правя маска с масла през седмица, с която стоя по 3-4 часа. Ако тогава не е попила, не знам. От фризьор знам, че когато косата е доста мръсна (като намазана с масло) боята не хваща добре.

# 524
  • София
И аз така мисля, че трябва да е чиста косата за да хване добре.
Като човек се лакира е хубаво нокътът да се обезмасли, като боядисваш повърхност трябва да е напълно чиста и гладка и мисля че е така и с косата.
Но всеки си преценява

Общи условия

Активация на акаунт