Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 187
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
Не само аз съм се объркала, относно оставянето на олаплекс 2 върху косата Simple Smile В профи темата е коментирано, ето примерен пост на Magnolia
https://bg-mam.ma/p/1316747/42695188
 Ето линк към блога на Magnolia относно olaplex
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=909501152803440& … d=468155173604709
Инструкциите за ползване на olaplex всички сме ги чели, но експериментите харесват на някои от нас и дават отлични резултати.
Бъдете здрави! Hands V

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 01:24 от Anelia Dimitrova 649961

# 541
  • Варна
Нееднократно съм писала,че ползвам Олаплекс от години за предпазване при боядисване и за терапии. Олаплекс 2 го ползвам и самостоятелно като преуош и като ФИНИШ.
Преди няколко месеца Магнолия писа,че боядисва директно върху терапията 1и 2 направена предния ден. Идеята ми хареса,пробвах и резултатът още повече ме хареса и така.....
 Не оспорвам предписанията на производителя,но това не ми пречи на експериментите.
 Никой не говори за това да се ходи с терапията 5 дни. Просто я правя в деня преди боядисването и след това изсушавам косата. На другата сутрин боядисвам стандартно с Олаплекс 1 в боята. С двойката стоя поне 2-3 часа. Случвало се е и да спя с нея,но това беше преди да боядисвам върху терапията.
Относно ползването на Олаплекс 2 като финиш. Косата ми е доста дълга и се нуждае от финиши. Първоначално го ползвах като мъгла за коса разреден с вода,а по-късно започнах да нанасям директно неразреден. Харесва ми. Неимоверно добър хидратор е - по-добър от всичко друго,което някога съм ползвала.

# 542
  • София
А като ползвате Olaplex 2 самостоятелно какво купувате? 2та литра отделно ли?
Понеже според мен като са комплект 1 и 2 са изчислени да се ползват заедно , та ако искам да взема 2 самостоятелно гледам че най малката опаковка е 2 кила?

# 543
  • София
Понеже според мен като са комплект 1 и 2 са изчислени да се ползват заедно , та ако искам да взема 2 самостоятелно гледам че най малката опаковка е 2 кила?

Аз не използвам двойката отделно, но пак не ми стига и се налага да си взимам допълнително. При терапия слагам 5мл. 1, а от 2 поне 15-20.

# 544
  • София

Аз не използвам двойката отделно, но пак не ми стига и се налага да си взимам допълнително. При терапия слагам 5мл. 1, а от 2 поне 15-20.

И 2та литра ли вьимаш? Понеже не намерих по-малка разфасофка?

# 545
  • Варна
Да миналото лято разделихме един двулитров с дружки от парфимо.

# 546
  • София

И 2та литра ли вьимаш? Понеже не намерих по-малка разфасофка?

Не ето тази.
https://makeup.bg/product/339228/

# 547
Да миналото лято разделихме един двулитров с дружки от парфимо.

https://www.parfimo.bg/olaplex-bond-perfector-no-2-maski-za-kosa-za-jeni/

# 548
Здравейте! Исках хубаво прелято омбре, а то какво се получи. Повече при фризьор няма да отида!!! Помогнете! Какво мога да направя по въпроса, че да изглежда по-добре?

# 549
KATERINA.,
Побеснявам като видя такова нещо!!! Как е възможно...
Оцветяваща маска ще свърши работа на първо време.

# 550
  • София
На толкова дълга и равна коса е трудно да се направи качествено омбре.
Тонирай отгоре, макар че не е достатъчно лифтнато според мен, но пак ще хване и няма да е това жабешко жълто. После иди на добър колорист, който да довърши работата и да го прелее като хората.

Аз пак идвам с моя казус. Говорих с фризьорката. Тя не иска да ми слага блондор (то и аз не искам) на косата и предложи да пробваме с 11 или 12 суперизсветляваща боя.
Косата ми е двойка, правя я с това.

Дали ще хване нещо върху цвят? С обикновена руса боя не е мръдвал и тон. Искам балеаж с изсветляване с около тон и половина 2. Не нещо фрапантно. Нито ще трябва са се поправя жълт оттенък, тъй като така или иначе целевият цвят е топъл. Simple Smile

# 551
ето това е реалния цвят без светкавица. Не е използвала боя, а само изсветляващ прах + оксидант

# 552
  • BG-DE
Сложи някаква тонираща пепелна (9.1, 9.11) боя само върху обезцветеното за да убие жълтото и да се тонира, как може да те пусне без това от салона просто не знам 😖

# 553
Благодаря, а по някакъв начин да се опитам ли да го прелея?

# 554
  • BG-DE
Ами то преливането е трябвало да го направи фризьорката като първо намаже с блондор краищата на косата (там трябва да е най-светло) и след като поседи така известно време да вдигне нагоре и така още веднъж, за да има преливане трябва да има 3 нюанса, сега можеш да пробваш с боя, най-горната изсветлена част, примерно 8.1, в средата 9.1, а краищатапросто преди да измиеш да ги тонираш за 3-4 минути с 9-та но не знам как ще стане, във всеки случай трябва да вземеш за целта професионална боя и оксиданта да не е повече от 6% но тези мазки в горната част на косата няма как да ги покриеш без да засегнеш и небоядисаната коса, а това ще доведе до петна. Според мен първо пробвай с оцветяващ балсам.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 22:22 от Menerva

Общи условия

Активация на акаунт