НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 3

• 26 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
И моят бебок така си върти езика и преглъща, няма страшно.
Лили, аз комфортър му слагам на шезлонга и той си играе с него, но започва да лапа одеялцето. Според мен не става за спане в кошара, аз бих се притеснявала.
Държи си стабилно главата, набира се много, още в началото на 3я месец, а сега съвсем. Аз също го слагам на краката си за малко, трябва да се разнообразяват децата и да виждат нещата от различни ъгли.
Дух, Божката колко см е сега?

# 76
Дъгичке, миналия месец беше 62.
Сега не зная, но е 6 кг

# 77
Това дали искат да седят и да ходят и дали могат и е добре за тях са две отделни неща. На наши приятели момчето се научи на пет шест месеца да се изправя в кошарата, ама дали е добре за него това според вас? Ортопедът е ясно какво им е казал.
И за плюшени одеалца и играчки знам че не е безопасно в леглото да има, той нашия и обикновено одеало гушка със същия успех.
Подкрепям Елинор - бърза работа нямаме, децата нека се развиват спокойно, едни са по-бързи в едно, други - в друго.

# 78
  • Варна
Аз не искам да го пришпорвам да се развива по-бързо. Просто му измислям различни "игри", защото само да стои и гледа му доскучава. Може би като мама за първи път малко прекалявам (over-parent-вам, ако има такава дума Grinning) ... не знам.

# 79
Като цяло съм съгласна, Веси, обаче нали идеята е да се остави детето, когато е готово да прави нещо. Щом само се изправя вече, предполагам, че не е чак такъв проблем? Какво е казал ортопедът? На нас ни спомена само за сядането, да не го слагаме, ами когато сам си седне, за другите неща не сме обсъждали.
Като цяло няма дете, което да не е седнало, проходило и т.н. (като изключим здравословни причини, разбира се), понякога имам чувството, че родителството е някакъв вид състезание - мойто дете е най-най, първо във всичко. Цял живот ще вървят и ще седят, не знам какъв е зора да се постигне по-рано, отколкото детето е готово. Все едно медал за най-добра майка ще ми дадат 😀 Като почнат някои майки с по-големи деца да ме подпитват, едвам се сдържам... Ама то реве ли, ами бебе е-реве, нейното сигурно никога не е ревало. Вода давала ли съм, и то било човек, трябвало си вода.. Ядяло през час-два, ужас, нейното на три часа от родилното си се хранело, вечерта поне 6 часа сладко си спало от първия ден... И това все едно аз нещо не правя както трябва, а се старая да чета и да не слушам приятелки и баби как да си гледам детето, храня го на поискване, понякога по 5 пъти през нощта, вода не давам, ще захранвам късно и т.н.

# 80
  • София
Аз нямам претенции в нищо да съм по-напред. Ако беше състезание, щяхме с Ревльо да сме последни Grinning Grinning
Както обичам да казвам: падна се най-трудното бебе на най-смотаната майка Sweat Smile

Обаче с кучето сме друга бира. Малко могат да ни стигнат level-a Smirk Обичам го това куче, ей!

# 81
Като цяло съм съгласна, Веси, обаче нали идеята е да се остави детето, когато е готово да прави нещо. Щом само се изправя вече, предполагам, че не е чак такъв проблем? Какво е казал ортопедът?
Казал е, че не е готово тялото на детето да стои изправено и да не му позволяват. Не помня точните думи, но в този дух беше.
Според мен майките дето говорят както ти казваш, по-скоро са забравили или спестяват някои подробности.
Когато детето е готово е хубаво правило, то помага, ама ето на - аз имам чувството че ако дам на моя синковец пържолка какъвто е гладен и не отказва ще си я изяде и ще си оближе пръстите ( поне тези дето знае че съществуват). Той като види че някой яде си бута и двете ръце в устата и се плюнчи дори да се е хранил преди това.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 14:22 от vessy.k

# 82
Е да, но то за храненето има няколко неща, които показват, че детето е готово, не само облизването като гледа 😀 Май по-скоро имам предвид да не се слага в седнало положение, да не се мъчи да ходи хванато за ръчички, в проходилка или в онези тиранти, ей такива неща. Макар че аз още се чудя, ако сам не седне до 6ти месец, като трябва да го захранвам, май ще трябва да го науча.

# 83
А как ще спреш детето да се изправя? Разбирам да не го слагаш седнало насила или да го държиш право, но когато то го правили само какво да го вържа ли? Не съм съгласна с това, на кака ми децата са родени октомври/ноември и гледам стари снимки февруари седят с помощ, а юни юли каката е права в кошарката си. Нищо им няма на децата. Няма да ги спираме да растат, колкото и да не искаме. Ето сега Калоян не се обръща никак, няколко пъти само от корем по гръб, но според мен беше случайно.
Играем си понякога в седнало положение, полу-легнало, както дойде. На дивана, на земята, в коша за кола - измислям му различни неща и аз, че не само на него ами и на мен ми омръзват.

Лили ние имаме такова

През деня спи с него, гушка го. Вечер съм му давала едно зайче, но няма интерес. Бях чела в една книга, че към 3м трябва да му се помогне да има любимо одеалце или играчка, която да гушка и асоциира със сън. Имаме и още едно подобно мече, но никакъв интерес няма към него. И двете са ни подарък, дори не знаех че съществуват.

# 84
Детето, според мен, трябва да бъде стимулирано, ако показва дадени умения. А едно дете, когато научи нещо ново, знаете, че прави само това, докато не изскочи нещо по-ново и интересно. Така че съм съгласна с Цвети.
А и как ще разбереш какви са му възможностите, ако не пробваш различни стойки, гимнастики и т. н.
Ортопедът ми каза да го държа, колкото мога с разкрачени крачета и да включа такива упражнения към гимнастиката при всяка смяна на памперса. На това наблягам сега, по корем не седи дълго време, затова компенсирам с други активни игри.

Духче, 62 см е бил 2я месец или аз не разбрах? Защото, ако е така, си е баш дългаран сладурът. 😄 Нашият сега беше толкова /точно в деня на 3я месец/

# 85
Хехехе не, дъгичке, на третия месец беше толкова, но си върви доста дълъг и слабичък, което няма да крия, аз като човек който цял живот се бори с килограмите си, много се радвам, че е взел физиката на баща си.

Аз съм на мнение, че детето ми ме е рохко яйце и няма да се държа с него така. Това, че съм го подпряла за малко на възглавници, за снимка или игра или пък е бил полу седнал в скута ми, за да си поиграем със слона, който обича, не вярвам да му навреди.

# 86
  • София
Абсурд да кажеш за 3-4 месечно бебе, че е взело нечия физика.
Пожелавам ти го, естествено, но не разчитай.

# 87
И моят е дългун. 61,5 беше на втория месец, но той се роди заветните 54 санта. 😀 Дано не ми вземе циците, че тогава ще е мазалякис.

Аз приемам предложения за спрявяне с дължината, защото от втори месец е с 3-6 месеца. А бодитата са му къси вече, но са му големи на ширина.

# 88
Абсурд да кажеш за 3-4 месечно бебе, че е взело нечия физика.
Пожелавам ти го, естествено, но не разчитай.
Е.. няма как да не кажа, че е с дълги крака и издължен торс. Както и да е, аз си виждам детето, себе си и баща му Simple Smile както и физиката на бащата на баща му и на моя баща. Определено е на техният род Simple Smile а и стъпалата са му големи. От втория месец носи само панталони, защото нито едни ромпъри не му стават долу.

# 89
  • София
Е сто про сега бебо е както го виждаш, а ти виждаш най добре. Казвам, че се изменят с годините много и не е определящо какво е сега. Едното понякога расте за сметка на другото през годините.
Имам безброи примери за даване. Ама ще е спам Grinning
Като засегнах темата... И аз ще се радвам моят ревльо да се е метнал на баща си. Ама не по физика (тя за мен няма особено значение), а по карма и здраве. Той и техните, и всички около тях са такива щастливци... Усмихнати и успели хора.
От моя страна има много тегави истории... Добри, щедри хора, но с тъжни съдби.
Аз бях хубавица ама бременността сложи точка на това. Сега се ослушвам за спорт и диети, което не знам какво е дори. Блях. Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт