НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 3

• 26 922
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Е, и аз мечтаех едно от децата да има сиво-сини очи като баща си, но и малката ще е с кафеви. А как се взирах само да видя няма ли нещо сиво в тях. И на моменти от мерак чак ми се привиждаше. 😂
Важното е да са живи и здрави! И, да, вече сте го радбрали - нашето гардже е най-хубаво! 😂😉
Днес и при нас най-сетне времето беше страхотно за разходка.

# 91
Хелинор, от началото ли са й кафеви, или бяха сини? Нашият е още със сиво-сини, ама най-вероятно ще си станат кафеви. Кога се очаква да им е официалният цвят 😁 докато спра да кърмя, до годинка, или друго?

Мен ме успокояваха оня ден, че като бил ревливо бебе, после щял да бъде послушен, май на момента си го измислиха, за да ме успокоят 🤣🤣

# 92
Хелинор, от началото ли са й кафеви, или бяха сини? Нашият е още със сиво-сини, ама най-вероятно ще си станат кафеви. Кога се очаква да им е официалният цвят 😁 докато спра да кърмя, до годинка, или друго?

Мен ме успокояваха оня ден, че като бил ревливо бебе, после щял да бъде послушен, май на момента си го измислиха, за да ме успокоят 🤣🤣

Значи голямата ми дъщеря ще е най-доброто дете на света 😁🤭
Обаче не знам кога стават добри , защото за сега вече 3 та година си е все така ревлива 🤔
Реве повече от бебето 🤦‍♀️

# 93
За очите не е гаранция. Цялата рода на ММ е със светли очи, само той е с тъмни. Много се надявах и бебчо да е със светли и за сега е с пъстри като моите 🤞🤞
Преди бях чувала, че като спре да се кърми и остават такива каквото са били. Лятото четох някъде, че до 18м се променят без значение дали е хранено с АМ и кърмено.

# 94
  • София
И Антончо го измериха 62см на 3м, 6.2 кг. Не знам визуално на кой прилича, нямам претенции всъщност. Само ако може да е спокоен като мен, че сестра му е огън като баща ѝ и ако станат трима такива в къщи, ще изгорим Joy
Има ли друго бебе още да стиска в юмручета ръцете доста често? Като спи ги отпуска, но като играем и ги стиска чак му побеляват връхчетата.

# 95
Мисля, че връщат малко. И Борко го прави това. Според мен е някакъв безобиден рефлукс. Просто още системите им не функционират съвършено. Grinning

Кога могат да се ползват одеалцата за гушкане? Thinking На тях пише 0+, ама то не значи, че толкова малко бебе ще го оцени, а че няма да му навреди. Борко почна да си мачка ръцете като спи и направо си сключва пръстите, та се чудих дали няма да му хареса едно такова. Smile

П.С. Сега като се замисля май още не е безопасно да се спи с играчка.

Ема спи с утешител от 2 месеца сигурно. Има и няколко дребни играчки. Не е било проблем. Но тя спи само по гръб. Настрани не е седяла (само първата седмица)

# 96
Момичета, мислите ли да слагате бебенце в лятна количка/кош и откога?

# 97
Аз мисля най-рано на 5 месеца, хем да се позатопли още времето, хем да видя докъде сме стигнали със сядането. Но предполагам, че още няма да седи тогава, та по-полегнал ще го возя. Кошът вече започва да го запълва 😀

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 09:34 от Pistachio

# 98
  • Варна
Като ви чета явно и нашият мъник върви дълъг и едър,вчера го мериха 64 см , 7 кг - в 3+ м. Ама баща му е 190 см,аз съм 171 см,няма на гората да прилича 😂
Аз малкия го държа леко изправен в зимния кош на количката,но тя си има ортопедичен матрак,който се повдига с един въртел отдолу и позволява целият му гръб да се повдигне и реално пак си е легнал,но по-високо,не е седнал на дупето си.Много му харесва и е доволен като се оглежда и играе. Има лека форма на рефлукс и кошарата му също е леко вдигната. Вече хваща играчки и му е много интересно.
За летния кош,зависи от самата количка,има такива с плавно повдигане и имат и пълно легнало положение,но ако нямат поне няколко степени са ми,казвали ,че трябва да почне да сяда за да се премести в такъв. На мен може и скоро да ми се наложи да го сменя,защото малкия е дълъг и вече попва да му отеснява,а уж коша е обемен и голям.Ако намали разтежа може и да изкара до 6м.,но ако си расте така няма да стане хах.

# 99
Би трябвало усиления физически растеж да е до навършване на третия месец. Митко онзи ден стана на 3, но консултацията е следващата седмица. Мерих го вкъщи, според моите мерки и теглилки е 6.600, 62 см. Главата също е порастнала с ок. 2 см. Аз поисках и второ мнение от педиатър за двете капки Вигантол и тя потвърди, че са му добре, явно щото е по-едричък, а и фонтанелата май му е мекичка.  Почна и да пухкавее доста, а и видимо има много енергия - не знам дали не лентяйства това дете, дали не трябва да играе повече. Докторката каза, че ако в четвъртия месец пак качи кило ще ни се кара, нормата май е ок. 500-700 макс. Само не знам дали той сам ще си намали храната - досега не е отказал манджа, дори понякога от любезност цока като му предложа - или аз трябва да го огранича ако продължи да качва здраво. Или може би трябва да спортува повече, за да изразходи калориите, не ми е ясно. Установих, че има два големи прилива на енергия - сутрин рано е единия за голямо мое съжаление, щото в шест ми е много рано да играя, а другия е след обедния сън, който се опитвам да е поне час. Другите му дрямки са в нааай-добрия случай три на брой и са не по-дълги от 40 минути като между тях е кисел и иска само да яде и да се гушка, ама май трябва ада го разигравам тогава също. Отказах се да мисля дали режимът му е добър или лош, приемам го както е. Само ми се иска да намаля малко броя хранения през деня, за да пътуваме по-лесно, през нощта ми е все тая.

# 100
  • Варна
Ние май сме с най-голямото бебе тук. Борко (на 4 месеца без 4 дена) по последни данни е 7900гр - 64см. Grinning
На 3 месеца беше 7500 и 62см - явно тоя месец забавяме темпото и е качил само 400гр и 2см. Хем ми се вижда голям, хем сякаш не е дебеличък, а само пухкав Joy (нали си е моя, много му се радвам на бузите и кълките)

# 101
Ние май ви следваме. 4 месеца правим утре, 7600, 65см по мои измервания 😀 в сравнение с други бебета, че даже и по-големи, направо си е дебеличък 😅 ама има много яки бузи хихи Последният месец около 900гр май е качил, иска ми се вече да понамали темпото, че едва го нося.

# 102
  • Варна
Иха браво на вас! Blush Така е, нашия 5 мин го нося на ръце и съм до там Grinning Добре, че е раницата. Като се сетя на сестра ми щерките как ги носих, даже 2те едновременно. Ама те на 1 годинка бяха 9кг всяка. Grinning А се родиха с нормално тегло, на термин и бяха на АМ! Има си гена значение...

# 103
Момченцата са си по едри, няма спор, Калоян на 3м беше 6,600 и 62 см. По моя кантар сега е 6,900 и 63 см. На консултация сме чак на 12.03, че нали трябва да има 1 месец между ваксините, а и той реално на 05.03 ще направи 4м. Реших да му сложа ротарикс. Аз си мислех, че е големичък 😂 явно е в норма, още половин кг и ще удвои рожденното си тегло. Знам, че до 6м задължително трябва да е така.
Лятна количка аз мисля да взема нова, може би към април май. Тази ни е адски голяма и едва се събираме в колата.
Юмручета още си ги стиска, не чак до бяло но рядко ги отпуска. Забелязвам го днес доста си играе сам, хваща играчки, дори успя да огъне арките на гимнастиката 😂😂😂 то не бе ритане, дърпане, бутане 😂😂😂 започна да се върти доста, но обръщане няма. Мисля си, че ще е мързеливичък

# 104
Абе, момичета, на някоя от вас още да и кървят венците?

Общи условия

Активация на акаунт