ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 5

• 26 878
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Валя, хвалете ги тук тези деца. То ние, ако не си ги похвалим, кой да го направи. Аз много се радвам на всички - спортисти, танцьори, математици, музиканти (тях винаги като някакви магьосници съм ги възприемала), художници.
В "Светкавица" Търговище е младежът. С най-малката зала в страната сме (Но имаме отопление за разлика от много добре оборудвани зали в други градове, които обаче си нямат парно зимата), от която обаче през последните 40 години сигурно са излезли най-много национални състезатели.
С гимнастиката положението е малко Параграф 22. От една страна аз нямам никакви амбиции да става гимнастик, нито пък виждам такъв потенциал в него (за разлика от единия му съотборник, който е просто истински диамант и от сърце се надявам след години да се нарежда на челни позиции в престижни състезания). Той също няма кой знае какви амбиции и му липсва всякакъв спортен хъс. Дотук добре, обаче гимнастиката е такъв спорт, че не можеш да го тренираш отгоре-отгоре, 2-3 пъти седмично за малко. Всъщност, можеш да ходиш на тренировки и да не се влагаш, но аз не мога да приема такъв тип поведение. Просто не приемам такива половинчати усилия. Или се занимаваш сериозно или не. Или правиш нещо както трябва или не го правиш. И понеже аз много държа да тренира, за да прекарва смислено свободното си време, а не с нескончаеми игри на компютъра, гледане на анимета и клипчета в ТикТок или в Тубата, той тренира. От друга страна треньорът им иска да прави гимнастика и възпитаниците му да играят гимнастика, а не да се кикерчат по уредите, та тренировките са повече от сериозни. И така, ситуацията е патова. Положим е адски много труд за тези вече почти 9 години, в които е в залата. Не може да се захвърли с лека ръка. Хванали сме се на хорото, ще го играем, пък каквото стане.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 16:37 от ston

# 646
Ston, завиждам за залата. Нашата е много малка, и най-вече ниска. Децата не могат да играят нормално с уреди. Зимата беше -3 градуса, лятото е над 35. Дъщеря ми хич вече не е за гимнастичка. Стана 177см, позагуби гъвкавост, но и харесва. Изключително старателна и упорита е. Лятото със съотборничка на една поляна всеки ден с часове тренират елементи.

# 647

Ние следващия понеделник още първия час ще правим тест по математика, а във вторник преразказ на Серафим, който го беше отложила и на негово място правиха характеристика на тоя красавец Серафим, да видим как ще се получат нещата, иначе тези дни ако ги провери тестовете по география, ще им ги каже резултатите, ако ли не ще чакаме в понеделник да ги съобщи.
Тони , разменям сбит преразказ на Серафим (оценен с 6) за характеристика на Серафим Simple Smile
Yum
На всички наборчета и родители пожелавам една хубава и усмихната седмица.
Синът ми е с домашни по всичко и по много. Проект по физическо. Характеристика на Серафим. Само по математика има 200 задачи. Как я смятат тия учители, идеята си нямам. Вместо да ги оставят да си починат няколко дни хубаво, те се надпреварват кой повече домашни и проекти да даде. Сега е на мода да искат много от домашните да са във вид на презентации в Power point. Случвало се е по 3 на ден да имат. Скоро прави и за Питагор по математика. Май само по рисуване не са правили. Ама и там всеки час госпожата ги юрка да и пращат рисунки на безумни теми и си ги търси като наследство Simple Smile

# 648
Никакви големи  домашни няма за ваканцията. Само да научат братчетата на Гаврош наизуст. И стандартните домашни. В малко училище учи, преди затварянето беше 3 седмици присъствено, сега предполагам, че пак ще са така.

# 649
  • София
При нас ДР по БЕЛ е да прочетат Автобиографията на Нушич. Не знам по математика дали има нещо, но се надявам да няма, че младежът замина без учебници и тетрадки във ваканция.

# 650
  • Майничка
И нашите имат да учат "Братчетата на Гаврош" и да запишат изпълнението на клип или да го рецитират в час. Малка домашна по английски, малка по математика (вече са предадени) и май е това.
Вчера използвахме лошото време и най-сетне сглобихме двете бюрото й (отлежаваше в кашона от септември). ММ се разхили, че много бързаме, трябвало да  почакаме септември да стане май.😁

# 651
  • София
Аз Оги на Стон го помня още от бебешката отчетна тема. Моят май още не се и въртеше, а Оги правеше чудеса в кошарата. Joy
Относно презентациите на Power point - и при нас правят. На мен ми харесва това. Получават им се на децата.
Вале, хвали го, разбира се.
Аз нямам с какво да похваля моя - много го мързи и няма никакви интереси.

# 652
Стон, Светкавица Търговище го свързвам със силен клуб по художествена гимнастика в моето детство. Върти ми се името на,една Стела....., не помня фамилия.
Това че спортуват децата, е чудесно!
Моите уважения!

# 653
gargamela
И нашите имат да учат "Братчетата на Гаврош" и да запишат изпълнението на клип или да го рецитират в час.

И ние го учихме, и както винаги само с ученето наизуст си останаха, не само с Гаврош а и със другите, никога не ги е изпитвала, нито присъствено, нито онлайн, още повече пък клип да правят.

Валя, ама я по - сериозно де:grinning:, как така няма да си хвалите гарджетата, нали трябва и ние да им се порадваме, както Ирина  казва - че няма с какво да се похвали с нейното, така и аз, а предполагам има и други като нас. Аз например много им се кефя на такива деца, имат желания, амбиции, мотивации и др. подобни, благородно завиждам и се възхищавам. Аз с мойто гардже няма с какво да се похваля, или май има - мързел, блеене, тъпеене, и каквото се сети човек от тоя сорт и ред на мисли, ще си чакам края на година като и видим крайният резултат на успеха с който ще завърши, ако от там изскочи някой усмихнат заек добре, иначе ще е от средно ниво, нито усмихнат, нито сърдит. Хвалете ги тези послушни и ученолюбиви деца, или там с каквито изяви се занимават, те са ви гордост.

ek_velika, отдавна я взеха тази Автобиография, не помня даже дали не я преполовиха по план или са вече на нов урок, последните няколко часа караха само български и литературата остана на заден план, но тази седмица ще имат часове по литература, да видим.

# 654
Добро утро, искам да питам, че нещо не ми е съвсем наясно - нашите шестокласници до кога ще бъдат на училище - до 15 юни или до края на юни?

# 655
Май че до края на юни.

# 656
  • София
Уж до края, после пък казаха, че всяко училище можело да вземе локално решение...

# 657
Нашите са на Серафим. Бяха присъствено, когато учиха Братчетата на Гаврош и си го рецитираха в час. До Бранислав Нушич още не са стигнали. И май и Малкият принц им остава. По български обаче взеха май последния урок, за сложно съчинение. Поне последния път, когато писа домашно беше в края на УТ. Не знам какво ще правят до края на годината, може би ще преговарят.
Доколкото си спомням, трябваше да има две седмици за проектни дейности, участието в които не е е задължително. При нас си учиха нормално цяла година, макар и предимно ДО, т.е. материалът ще е преподаден до 15.06. Моят има състезание първата седмица на юни и общо взето в края на май ще каже "чао" на учебната година.

# 658
Има ли график за ПО от 12 април ?

# 659
  • София
Госпожата по БЕЛ и учителят по история съвестно си пишат контролните в Школо и сега видях, че по БЕЛ ще имат контролно на 19-ти. Харесвам си я тази учителка, само да изискваше маалко повече откъм краснопис. Разкостиха го този "Серафим" от 8-ми март са на него, но не се оплаквам.
Вчера решава някакви задачи по мат. и ми дава отговор: -1/6 и 1/6. Питам го кое от двете, а той - можело и двете. Казвам: ти прочете ли условието, в което пише: "Намерете отрицателните числа, които..."? Хили се и ми остроумничи, че с четене на условието всеки можел и условията били за тъпаци ...

Vita, струва ми се, че все още няма график. Предполагам утре (нали в четвъртък се събираха) като оценят ситуацията, че дадат насоки за идната седмица.

Общи условия

Активация на акаунт