Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пълни права за бащата?

 • 7 733
 • 60
 •   1
Отговори
 • Мнения: 16
Здравейте. Мой близък има с бившата си две деца момиченца на 9 и 6г. Разведени са от 3 години. Въпроса ми е има ли начин бащата да получи пълни права или по-големи права над децата поради следните причини: децата са хранени само с боклуци, оставени са да правят каквото си искат, не ги къпят по цяла седмица, оставят ги пред телевизора до 10-11 вечерта, бащата им купува витамини, различни подкрепящи имунитета продукти, майката не им ги дава, голямото момиченце има някакъв гинекологичен проблем, което е стряскащо за малко дете, но майката не обръща никакво внимание, наскоро малката все се оплаква, че много я боли крачето, майката изобщо не й обърна внимание или да я заведе на лекар.
Въпроса ми е как може да се докаже немърливото отношение на майката и дали на основанието на такива неща, има някакъв шанс да бъдат дадени повече или всички права на бащата? Майката ще ражда скоро от друг мъж, с който живее и съвсем няма да поглежда децата от моя близък. До колкото знам децата казват, че им е по-добре при баща им, но за съжаление той в момента е на борсата и финансово е зле, докато майката разполага с много пари...

Реклама
# 1
 • Sunshine state
 • Мнения: 10 818
Това е версията на бащата. И как ще ги гледа той като е зле финансово? Защо иска да отделя децата от майката?  Отгоре на това настройва децата срещу майка им. Не ми харесва тази работа, ама хич.

# 2
 • Мнения: 10 511
Едва ли ще може да вземе децата, щом бащата е безработен. Както по съдебен ред са определени родителски права, така по съдебен ред биха могли да се изменят. Според мен, нека Вашия близък да се консултира с адвокат, макар че явно сега няма излишни пари.

# 3
 • Мнения: 9 438
Трудна работа. Трябва да се докаже неглижиране, а той - възможност за по-добро обгрижване. Защо на първо време не поиска споделени права? Така ще прекарва повече време с децата, ще може да ги води на лекар, да дава витамин, да ги храни здравословно...

# 4
 • Далечният изток
 • Мнения: 11 665
Той може и хипотетично да докаже неглижирането, но как ще докаже своите възможности да полага грижи за две деца?!

# 5
 • Мнения: 16 574
С какви пари смята да издържа децата вашият близък? Стана ми страшно интересно... Thinking Моля да отговорите.

И не, няма да му дадат децата, докато е "финансово зле". Да не се надява. Rolling Eyes

# 6
 • София
 • Мнения: 9 332
Описаните неща са версията на бащата и може да се тълкуват в съда като начин на възпитание. Как точно бащата ще докаже на колко дни се къпят децата, какво ядат и т.н. Дори да го казват децата, те не могат да свидетелстват в съда на тази възраст.
В съда искат доказателства.
Ако прати социалните, те ще сравняват условията при майката и при бащата,
На бащата ще се наложи да доказва неглижирането и в същото време да доказва своите способности.
Евентуално остава вариант децата да бъдат изпратени в приемно семейство, което не вярвам да ви е опция.

# 7
 • Мнения: 16 574
Такааа... таткото ми звучи като човек, който се заяжда с бившата всеки път, когато децата сложат в уста парченце шоколад (ужас!), или са будни след Сънчо.
Явно има проблем с това, че бившата чака дете от друг и е избрал да й спретне едно дело, баш когато е бременна или с новородено, тоест когато е най-слаба и уязвима.
Нямам думи...

# 8
 • Далечният изток
 • Мнения: 11 665
На мен и някакви други щения ми прозират зад тази привидна загриженост. Например да си спести плащането на издръжки... Както е безработен...

# 9
 • Мнения: 26 733
Да се консултира с адвокат, а не с бг мама. Той най-добре ще му каже как да докаже дали майката се грижи или не.
Сигурно ще трябва да заведе дело и там да доказва каква е тя. Може и проверка от социалните да се изиска.

Как така хем купува витамини и други неща, пък е зле финансово?
Вероятността бащата да лъже е много голяма.
Ако е болно детето, защо бащата не го заведе на лекар?

# 10
 • INFJ
 • Мнения: 7 801
Тук подкрепа за бащата няма да намерите. Жените са винаги невинни и те лоши майки не могат да бъдат.
Това са въпроси за адвокат, обективно мнение ще чуете само там.

# 11
 • Мнения: X
Тук подкрепа за бащата няма да намерите.
Подкрепа за баща, който е безработен, но иска да отдели децата от майка им, за да ги отглежда на фотосинтеза никъде няма да се намери.

# 12
 • Мнения: 16 574
Неее, аз много често подкрепям мъжката страна в спора, но тук нещо не ми харесва. Понеже имам дете, знам, че понякога иска шоколадово яйце или не дай боже вафличка. Трудно е човек да устои на молбите и да не му купи. Също знам, че не е краят на света, ако 9-годишно не ляга в 9. Също си представям какво й е на женицата бременна, с две деца, върти домакинство, може би и работи, а бившият й дири кусури, докато си стои без работа.
Хайде де!

Елора, ти витаминчета разтворими по 2 лв. опаковката в хранителните магазини не си ли виждала? Wink

# 13
 • София
 • Мнения: 7 763
Бащата явно е решил, че както жената сега е бременна, а той - безработен, е чудният момент да започне тя да му плаща издръжка. Моментът е избран добре, та тя да е склонна на този вариант.
Ако му беше толкова зор на бащата да се грижи за децата, щеше да си предложи услугите, а не да иска промяна на съдебното решение.

# 14
 • София
 • Мнения: 9 332
И аз това с болестта се замислих. За да види бащата, че детето наистина е болно и да му купи витамини, то трябва да е при него. Той защо не го води на лекар? И откъде е наясно, че другото дете има гинекологични проблеми, след като не е водено на лекар или това трябва да е намек за някакво насилие над детето? За крачето също.  Детето може да се оплаква пред бащата, защото не иска да излиза с него, например. Той на ортопед завел ли го е?
Търсят се дребни неща в случая.
Аз обикновено съм винаги на страната на бащата, но имам 4 деца и съм наясно как могат да изглеждат много неща отстрани, особено търсейки кусури.
А професионално съм виждала какво ли не от страна на двамата бивши, затова единственият начин, за да успее бащата, е съдебно дело и поне трима свидетели/преки очевидци на неглижирането.
Точно като Милинка мисля и аз.
Темата ми напомня за една преди години, която беше пуснала бившата свекърва и после нещата се оказаха различни, защото майката пишеше във форума.

Общи условия

Активация на акаунт