Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 61 756
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Не сте обърнали внимание, че повествованието е от името на осакатено и травмирано човешко същество.

# 181
  • Mediterraneo
Ако има кръв прочетох последно. Ами... брилянтен Кинг. Най- малко ми хареса едноименната новела, останалите са просто превъзходни екземпляри на творчеството му. Всяка дума е на мястото си, всяко действие и мисъл на героя- обосновани, тънкото несравнимо чувство за хумор прави и най- черната краска леко поносима. Абе... Кралят!

# 182
Стивън Кинг не оглавява класацията ми,но понякога има невероятно точни "попадения":

"Представата,че творческият процес и променящите съзнанието вещества (наркотиците) са взаимно преплетени е един от най-големите митове на нашето време. Четирима автори от 20-ти век носят голямата отговорност за това - Хемингуей,Фицджералд,Шъруд Андерсен и Дилън Томас. Те са ни втълпили представата за една екзистенциална англоезична пустиня,в която хората живеят изолирано едни от други в атмосфера на емоционално задушаване и отчаяние. Тази концепция е близка до повечето алкохолици,но среща само присмех.
Злоупотребяващите с опиати писатели са просто злоупотребяващи с опиати хора - с други думи,обикновени пияници и наркомани. Yum Твърденията,че алкохолът и дрогата са нужни за да притъпяват по-извисената им чувствителност,не са нищо друго освен глупости,служещи за собствено самозалъгване. ...Хемингуей и Фицджералд не са пиели защото са били креативни,отчуждени и морално слаби. Пиели са защото такава е нагласата на алкохолиците."

# 183
# 184
  • Там където
Супер! Идва нова книжка Simple Smile Преди няколко страници се коментираше, че едно издателство се е съгласило да издаде отдавна изчерпана книга, нещо за върколак беше май.... Има ли пресни новини?
П.С. Аз малко като Пената го обясних, ама хайде,дано се сетите Simple Smile

# 185
Скептична съм към тази новина, публикувана на 1.04.

# 186
  • София
Супер! Идва нова книжка Simple Smile Преди няколко страници се коментираше, че едно издателство се е съгласило да издаде отдавна изчерпана книга, нещо за върколак беше май.... Има ли пресни новини?
П.С. Аз малко като Пената го обясних, ама хайде,дано се сетите Simple Smile
Издадена е вече, "Годината на върколака" се казва.
https://www.orangecenter.bg/godinata-na-varkolaka-vtoro-izdanie.html
Иначе следваща нова се задава септември
https://stephenking.com/upcoming/?scroll=novels

# 187
Скептична съм към тази новина, публикувана на 1.04.
Отдолу на корицата пише "Честит първи Април", иначе и аз се зарадвах докато не прочетох коментарите. 😁

# 188
И аз мисля, че е партенка. Но все пак реших да шерна тук

# 189
# 190
  • София
Ами не са ми гот такива първоаприлски шеги Disappointed

# 191
Момичета, добро утро 🌺
Онзи ден попаднах на заглавие на една стара книга на Кинг.
Проблемът бе, че са я преиздали и се оказа, че я няма в читанката онлайн.
Не си спомням заглавието, но анотацията ме впечатли - Тя не получи единствено розата която искаше. Може да не я цитирам дословно, мо определено ми навя мисъл за Ергена 🤪
Дали някоя от вас има книгата в ел.вариант? 🙏
Или поне моля, ми припомнете заглавието 🌹

# 192
  • София
Момичета, добро утро 🌺
Онзи ден попаднах на заглавие на една стара книга на Кинг.
Проблемът бе, че са я преиздали и се оказа, че я няма в читанката онлайн.
Не си спомням заглавието, но анотацията ме впечатли - Тя не получи единствено розата която искаше. Може да не я цитирам дословно, мо определено ми навя мисъл за Ергена 🤪
Дали някоя от вас има книгата в ел.вариант? 🙏
Или поне моля, ми припомнете заглавието 🌹

Че коя да те тази книга? Хвърли ме в размисли...Идва ми на ум само Роуз Мадър, но пък май не е преиздавана. Преиздадени са Колорадецът и Годината на върколака мисля..

# 193
Да не е някоя от поредицата  Тъмната кула?

# 194
  • на последния етаж
Много харесах "Институтът" - това е Кинг, който харесвам. Да ми препоръчате какво друго да прочета? Чела съм "Бягащият човек", "22/11/1963", "Дума Ки", "Сърца в Атлантида", "Пътна мрежа".
Набелязала съм "Другият", "Били Съмърс", "Ако има кръв" - как смятате?

Общи условия

Активация на акаунт