Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 61 174
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • София
И аз щях да пазя, но се изкуших. Само 80 страници съм прочела, но е точно това, което очаквах и на което се надявах. Голяма радост ми доставя Стивън Кинг с книгите си.

# 316
Както може да е брутален и с мръсен, вулгарен език, така може да е нежен и да те трогне.
Мога да пиша до утре как чудовищата и ужасиите са само върха на айсберга, а отдолу се крие най-тънкият психолог от всички писатели, но ще е досадно, пък и вие си го знаете.
Между другото, в едни от най-хубавите му книги (за мен) няма никакви чудовища (освен някои хора) и свръхестествени неща – „Гняв“, „Дългата разходка“, „Бягащият човек“, „Мизъри“, „Куджо“, „Пътна мрежа“, „Особени сезони“... Хората понякога са по-страшни от всички вампири и върколаци.

# 317
Хората са по-страшни от всичко, така е. Обожавам тези заглавия.
Някой има ли "Малкият зелен бог на агонията"? Не го откривам наличен никъде, освен някакъв екземпляр в книжен пазар. Да продължавам ли да го търся се чудя.

# 318
  • София
Някой има ли "Малкият зелен бог на агонията"? Не го откривам наличен никъде, освен някакъв екземпляр в книжен пазар. Да продължавам ли да го търся се чудя.

Това мисля е разказ от сборник на Кинг.Книгата "Малкият зелен бог на агонията" е сборник с  разкази на различни писатели и съдържа този конректен разказ.

# 319

Има го във втори том на "Страшни сънища за продан" - "Малкия зелен бог на жестоката болка".

# 320
Ами да, благодаря Хастар и Били! Сега се сетих. Ще разгледам другите автори от този сборник, пък ще си препрочета малкият зелен бог.

# 321
Здравейте, прочетох "Капан за сънища" и това което мога да кажа е че книгата е невероятна мислех, че ще я чета 2 месеца, а ми отне само 20 дни. Съжалявам, че стоя в купчинката ми за четене една година.
 Хареса ми приятелството между Пит, Хенри, Бобъра и Джоунси, както и между тях  и Дудитс, книгата ми напомни за "То" и там приятелството беше описано по един невероятен начин както и тук.
"Капан за сънища" ми хареса много повече от "Томинокърс" ако сравняваме извънземните в двата романа.

Преди "Капан за сънища" прочетох "Извисяване" не ми хареса, новелата стори ми се много слаба и през цялото време си мислех "Все едно чета "Проклятието" защо е написал тази новела след като имаме роман които е в пъти по- добър."

Сега ще си взема малка почивка от Кинг и ще видя после с какво ще продължа.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 17:26 от mara70

# 322
Бях на панаира на книгата в НДК. Той продължава до неделя вкл. Има големи намаления на книгите на Стивън Кинг, и на щанда на Плеяда, където книгите бяха минимум 50, и на щанда на Ибис, където също бяха ... по моему над 20 заглавия.

# 323
Аз за два часа преполових "Приказката".  Имам дежа вю, всичко дотук съм чела и друг път при Кинг, но пак ми е приятно Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 16:52 от Iris04

# 324
Прочетох "Приказка". Сравнително бързо за обема ѝ. Чете се леко и гладко. Приятна е без да е нещо особено. Главният герой Чарли в какви неприятности се набута заради една дърта, куца кучка, не ви е работа. Малко мотивацията ми куца, но то си е мой проблем.

Скрит текст:
Аз съм върл почитател на „Приказка за Стоедин“ на Никола Русев и всяко друго фентъзи (макар че Никола Русев едва ли е знаел, че пише фентъзи) ми е постно. Тая книга е... за мен – шедьовър. Препоръчвам ви я.

# 325
И аз я прочетох. Има мотиви от много други книги - приятелство между старец и момче,  за алкохолизма и Анонимните алкжолици, портал към друг свят,  краят на детството,  стилът е подобен на Талисманът и Очите на дракона.  Във всички други книги тези теми  са развити по добре. Явно не му е много силата във фентъзито...ако това беше фентъзи.

Според мен съвременната трактовка на класическа приказка (или мит) се  отдава много по добре, да кажем, на Нийл Геймън и други хора.

Понеже скоро гледах филма  Остани до мен, който ми е любимата екранизация по Кинг и се чудя дали някога пак ще напише нещо толкова хубаво като книгите си от осемдесетте.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%B4%D0%B8_%D0%B4% … D0%BC%D0%B5%D0%BD

Препоръчам го на който не го е гледал.

# 326
Ясно ....няма да се купува ...че и цената за киндъла не беше ниска ,след гредата с Били Съмърс НОУ МОР късният Кинг....
Едва ли някога ще си върне формата ,много се съмнявам...

# 327
  • София
На мен много ми харесва "Приказка". Няма ужаси, но героите са ми симпатични, включително и кучето. Всеки стопанин на куче (нормалните, не някой садист) би направил чудеса, за да му подари още някой и друг ден. Аз самата това лято изненадах себе си като тичах близо половин километър към ветеринарната клиника, носейки кучето ми на ръце. Животинката тежи 2/3 от моите килограми и дори нямах представа, че съм толкова силна.
Иначе и на мен атмосферата ми е като в "Талисманът".

# 328
  • Там където
Ясно ....няма да се купува ...че и цената за киндъла не беше ниска ,след гредата с Били Съмърс НОУ МОР късният Кинг....
Едва ли някога ще си върне формата ,много се съмнявам...

НФБ, имам я, като я прочета може да ти я пусна по Еконт Simple Smile хахахаххаах

# 329
  • 1st floor
И аз я имам вече! Докато си натуткам да я поръчам, ми я подариха. 😬

Общи условия

Активация на акаунт