Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 60 778
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Поредната новост при Краля,не се спира този човек 🥰.
Нетфликс са купили правата за Куджо,нямам търпение да видя какво ще сътворят със сегашните възможности за ефекти.

Нали има филм, пък и каквито и ефекти да правят, то си е куче. По ефектно един санбернар да изяде някого  не вярвам.

Аз съм я чела само веднъж и не я обичам
Скрит текст:
понеже свършва зле.

А и санбернарът е куче спасител, според мен беше лоша идея да използва точно тази порода.

# 646
Аз съм я чела само веднъж ине я обичам
Скрит текст:
понеже свършва зле.

А и санбернарът е куче спасител, според мен е лоша идея да използва точно тази порода.

М, да, същото....Не бих я прочела пак, особено сега, когато имам дете. Както и доста други от творчеството му - Гробище за домашни любимци, Дългата разходка, Гняв, Библиотечна полиция....сигурно има и други, но за тези се сещам в момента.

# 647
Прочетох "Кристин" и нещо не ме влечатли. То 500 страници за любовта към една кола, не знам какво толкова.

# 648
"Кристин" е по-скоро философска книга. В нея има невероятно точни наблюдения и мисли.

"Любовта е най-страшният хищник. Защото се храни с приятелството"

# 649
  • на последния етаж
"Другият" свързана ли е с други книги? Имам някакъв спомен, че е част от "трилогия".

# 650
Не е част от трилогия. Кинг често включва герои от предни творби в следващите.
В случая историята от "Другия" продължава в сборника с новели "Ако има кръв". Отделно за Холи Гибни след това излезе книга - "Холи".
Доколкото четох Холи Гибни ще се появи и в книгата, която трябва да излезе в края на Май месец тази година - Never Flinch.

# 651
  • София
Прехвърлих последните 100-тина страници на Талисманът и започнах Черният дом. За съжаление, от анотацията не става ясно, че убийствата са на деца.........Но ще я чета, започна много добре, много "мой" Кинг. Grin

# 652
  • España
За мен Кристин не е просто книга за една кола.
Кристин е книга за първата любов, за приятелството, за отношенията между деца и родители, за аутсайдерите...
Една от любимите ми е.
Приказка също ми хареса много, напомни ми Талисманът на моменти.

# 653
"Приказка" е хубава, но трябва да си чел доста приказки, като дете, за да вникнеш.
Тя е нещо, като приказка за големи.

# 654
  • София
Коя е последната книга на Краля? Харесвате го по-мрачно, нали?
Нещо нищо ново май не е издавал скоро? Или аз бъркам....

# 655
"22 ноември 1963" - много трудно ми върви четенето, не знам защо... Какво мислите за нея?

# 656
"22 ноември 1963" - много трудно ми върви четенето, не знам защо... Какво мислите за нея?

Прочетох я на един дъх. Много ми хареса. Сериалът също. Много близо е до книгата, макар и посъкратен.

# 657
Аз много я харесах, но въпрос на вкус.

# 658
  • София
Коя е последната книга на Краля? Харесвате го по-мрачно, нали?
Нещо нищо ново май не е издавал скоро? Или аз бъркам....
Да. Скоро ще излиза нова "Never flinch" - книга за Холи. Не знам дали ми се чете. Със сигурност ще е пак Тръмп, Тръмп и пак Тръмп.
Иначе "Талисманът" освен на "Приказка" (или по-скоро е обратното) ми напомня и на Тъмната кула. Или поне има доста препратки. Simple Smile Както и в "Черният дом" междудругото. Нея не я чета на вентилатор. Много ми харесва и си я чета с голямо удоволствие. ❤ Имам съвсем малко непрочетени негови книги и си кътам и пазя.

# 659
22.11 има една част, която върви бавно, но това предава реализъм на историята.

Общи условия

Активация на акаунт