Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 60 772
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
"22 ноември 1963" - много трудно ми върви четенето, не знам защо... Какво мислите за нея?
Великолепна. Една от любимите ми. Направо се потопих в атмосферата на 50- 60те в САЩ“

# 661
  • София
И аз я обожавам! Трябва да я препрочета! Simple Smile

# 662
Кинге правил огромно проучване, за да я напише.

# 663
  • на последния етаж
"22 ноември 1963" - много трудно ми върви четенето, не знам защо... Какво мислите за нея?
Една от любимите ми книги.

# 664
Пак ли книга за Холи???
Аман от тая Холи! Не, че не се чете, но... айде стига вече!
Ми като нямаш идеи, кротни се и си гледай старините.
Кинг има шедьоври. Явно докато тотално не си плюе на физиономията с тия посредствени книги, няма да миряса.Че и дебели.

И не изпитвам никакво удоволствие да напиша това. Кинг ми е любим. Имам всяка една негова книга, издадена тук. От първата до последната. Подредени в хронологичен ред.

# 665
  • Mediterraneo
Аз много я харесах, но въпрос на вкус.

Една от любимите ми книги на "новия" Кинг.

# 666
Пак ли книга за Холи???
Кинг има шедьоври. Явно докато тотално не си плюе на физиономията с тия посредствени книги, няма да миряса.Че и дебели.

И не изпитвам никакво удоволствие да напиша това. Кинг ми е любим. Имам всяка една негова книга, издадена тук. От първата до последната. Подредени в хронологичен ред.
ААА, не!
Моля се да не мирясва и да продължава да пише!

# 667
Пак ли книга за Холи???

Подкрепям това мнение. Ще се опитам да обясня моята гледна точка.
С последните книги на Кинг, започнах да се замислям дали аз не съм се преситила вече, защото честно казано не ми допаднаха. Реших, че проблемът е в мен - може би, защото много отдавна преминах тийнейджърската възраст, когато се влюбих в него; минах младежките си години - затвърждавайки тази любов към всичко, което напише Краля и сега, вече в една зряла възраст, сигурно съм преминала в друг етап и не ми допада чак толкова темата за свръхестественото, страшното, психо-трилъра.

Но, явно проблемът не е само в мен.

Институтът остана недочетен. Холи остана недочетена. Другият, Възкресяване, Доктор Сън - не си спомням за какво се разказват.

Липсва ми тръпката от: Сейлъмс Лот, Гробище за домашни любимци, Дългата разходка, Неизживени спомени, Под купола, То, Долорес, Дума Ки, Торба с кости и т.н. и т.н. мога да ги изредя всичките от едно време. Чудесни, невероятни истории.

Искам си стария Кинг!

# 668
Аз сигурно съм ненормална. Всичко ми харесва. Даже често не историята ме впечатлява, кокото езикът. Някои пасажи по два - три пъти чета за кеф

# 669
  • Mars Hotel
Аз сигурно съм ненормална. Всичко ми харесва.
И аз така. Всичко харесвам, много ми допада начинът му на разказване на истории, но най-вече как изгражда героите. Холи ми е много интересна лично на мен.

# 670
Особено, когато води повествованието от името на героя, например Били.

# 671
  • София
И "новия" Кинг харесвам. Начинът, по който изгражда героите и вътрешния им свят е несравним, не съм го срещала при друг автор. Така увлича, така истински к пълнокръвни са героите, все едно си там или ти самият си герой. И много добре му се получава с жените и децата, не знам как го прави.
Единственото, което ме дразни е прекаленото политизиране. Знам, че си има силни и непримирими възгледи, но не мисля че е уместно.

# 672
В такъв случай може да ви хареса и книгата му “За писането”.

Последно негово прочетох един разказ, включен в “Ужас във висините”. Беше по-скоро свръхестествен, отколкото страшен.

# 673
Единствената книга на Кинг зарязана от мен е " Холи". Не харесах много и " Института", но я дочетох.

# 674
Нямам зарязана книга на Краля-"Институтът","Приказка" и "Били Съмърс" са ми любими от последните,харесва ми как промени стила си след катастрофата.Надявам се още дълги години да пише,сигурна съм че има какво да разкаже.Не ме дразни Холи,интересно ми е какво е измислил за нея сега.И политизирането не ми пречи,нормално е да вмъква пристрастията си,все пак той е автора.

Общи условия

Активация на акаунт