Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 61 174
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
Имам "Приказка" от преордъра, но не съм я чела още.
За сметка на това, мъжът ми, който е чел много малко от Кинг, сега я довършва и казва, че е супер яка и вие нищо не разбирате 😄😄😄
Това в кръга на шегата, но може би наистина Кинг- феновете подхождаме с определени очаквания към неговите книги, а и разпознаваме събития, места, сюжети и идеи от творчеството му, което отнема част от магията на книгата.
Hug

# 331
  • I want it all and I want it now.
Миналата седмица си купих "Приказка" за сега сьм впечатлена приятно. Чела сьм всичко от автора, но тази е добра за сега, още сьм в началото 😊 е има моменти в който е прекалено обяснителен и си признавам, че прескачам. Пазя си а да не я прочета веднага.
Една от най-хубавите му книги за мен е Тьмната кула. Даже я препрочетох отново миналата година. Филма е ужасен 😭нищо общо с поредицата.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 23:20 от Syn

# 332
  • Там където
И аз подхванах "Приказка" и ми хареесва, макар да съм на 7 глава още. Пак не е като ранния Кинг, но стилът е супер и за мен е много увлекателна Simple Smile

# 333
  • софия
Още един глас за Приказка.Пренесе ме в друг свят ,наистина е приказка за възрастни.

# 334
Здравейте! Обожавам Стивън Кинг и няма как да не се запиша в темата.
Последно четох "По-късно" от Краля. Хареса ми, прочетох я доста бързо. Следващата книга която искам да прочета е "Приказка". Но първо да си я купя. Simple Smile
Любими романи на Кинг са ми: "Капан за сънища", "Гробище за домашни любимци", "Безсъние", "Кристин", "Мизъри" както и поредицата за Бил Ходжис. И сборниците "Зъл мрак, угаснали звезди" и " Всичко е съдбовно". Чела съм и други романи, но за тези се сетих в момента.

# 335
  • София
Да се наредя и аз сред (по)читателите на Кинг. Обичам този човек, наистина. Харесвам много начина му на писане, макар и много различен в различните книги. Не търся у него само ужас и страх, много живи образи, с мисли и чувства описва и точно това ми допада повече. Имам все още дупки за попълване, както и книги, които не са съвсем моето. Някои съм чела като тийн и може би трябва да препрочета отново.
Харесват ми Сейлъмс Лот, Сияние, Зеленият път, Сблъсък ми е любима, Долорес, Дума Ки, Роуз Мадър.. Последно четох Д-р Сън, Били Съмърс, Годината на върколака и Мизъри. Харесаха ми в този ред. Последната много ме натовари, ужасен образ на злото, събитията. Явно с право съм я прескачала Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 11:26 от Elwing

# 336
  • 1st floor
Аз започнах Другият - започва потресаващо.

# 337
Здравейте!

Влизам да Ви се похваля, че днес си купих "Клетка" и  "Сърца в Атлантида" и с това вече имам всички книги на Кинг издадени на български.

Сега остава само да се насладя на творбите които имам и ми предстой да прочета за първи път, който са следните: "Торба с кости", "Приказка", "По-късно", "Институтът", "Безсъние",  "Клетка"и "Сърца в Атлантида"

А Вие какво четете в момента?

Колко от Вас имат пълни колекции на Кинг?

Колко време Ви трябваше да ги съберете?

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 23:54 от mara70

# 338
Привет! Браво за колекцията! Flowers Hibiscus

Аз също си събирам книгите, но имам още няколко липсващи - Колорадецът, Джойленд, Сърца в Атлантида, Зъл мрак..
Може би преди две години реших, че ще си купя всичките му книги.

В момента чета Клетка и май не беше добър избор веднага след Приказка ( която за мен е страхотна Heart), много различен стил е.

# 339
В момента чета Институтът ,но не съм запленена ,дано се развие нататък ...

# 340
В момента чета Пожарникарят на Джо Хил, не е Кинг, но почти. Simple Smile
Не е лоша книгата, прилича хем на нещата на тате, хем ми мапомня една стара книга на Джон Уиндъм - Какавидите. Приликите със стила на писане на баща му са  много големи, най-вече в умението да обрисува героите. Доста ми харесва засега.

# 341
  • София
Аз нямам всички, някои съм чела на телефона, но определено предпочитам хартиените. Другото просто е по-удобно за носене. Бях решила да ги чета по ред на издаване, но не стана така. Последно четох Безсъние, трудно ми вървеше, не знам от превод ли, но съвсем различно написана ми се стори.

# 342
И аз нямам всички,старите съм ги чела като тийн и са били от библиотеката.Последните ги имам всичките,около 15-20 книги.Любими много,Институтът мен много ме грабна още от началото.В момента дочитам Дюн.

# 343
  • София
И аз имам всичко издадено на български, събирането в началото ми отне доста време, но след като събрах "Тъмната кула" бързо завърших колекцията. Единствена, която искам много, но я нямам е прословутото 2-ро издание на Гробището. От всичките му книги, не съм прочела "Черният дом" и последните му две. В момента не чета нищо негово, защото ме е налегнал глад за фентъзи Grinning

# 344
В момента не чета нищо негово, защото ме е налегнал глад за фентъзи Grinning
Давай фентъзито и аз имам същият глад ....Grin
Честно казано повечето романи на Дийн Кунтц са ми в пъти по-дарк и състоятелни от Кинг-а ,особено след предпослендният му нов ,забравих как се казваше...бляяяяк ...

Общи условия

Активация на акаунт