Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 31

• 35 636
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Зависи - аз имам приятелка, която се представя за Рени - а във фейса пише Ренгинар. Дълго време го мислех за някакъв вид псевдоним и съвсем скоро разбрах, че това е всъсщност турско? име.
Имам колега - Георг.
А познавам една Нуша - мислех, че е Теменужка и един ден се шокирах, че се казвала Иванка. Каза ми - по нашия край така казват на Иванките (не знам колко е достоверно или ме избъзика, за района на Силистра става дума).

# 466
  • София
Аз не питам за цялото име на човек, който се представя по даден начин. Познавам Деси и Бети - не знам как са им целите имена, може и това да са. Моето впечатление е, че турците рядко се представят с побългарено име. Ренгинар има много красиво значение, май беше “ с устни червени като нар”, може и да се бъркам. Мама имаше колежка Гюлгюл - роза роза, романтично е значението.

# 467
  • пустинен пъпеш
Щото Гаяне може и да се представя за Галя, но си търси мъж арменец и като го намери си кръстиха сина Варужан.
Да вметна за един Варужан,който се представя с името Жан.

# 468
А познавам една Нуша - мислех, че е Теменужка и един ден се шокирах, че се казвала Иванка. Каза ми - по нашия край така казват на Иванките (не знам колко е достоверно или ме избъзика, за района на Силистра става дума).
Иванка - Ивануша - Нуша.

# 469
  • Countryside
Точно, а аз познавам и Вануша. На възраст е вече жената.

# 470
Арменски имена
Карине-,,ликуваща,,
Алвине,а-,,руса
Агавни-гълъб
Алмаст-диамант
Анахид-,,благочестива,,
Аракси-свещена сила
Зарухи-древно име ,,жрица на храма на огъня,,
Репсиме-красива
Арус-слънчева
Алвард-червена роза
Лусине,а-носеща светлина
Такухи-кралица
Варт-роза
Вартухи-розичка
Гаяне-дом,семейство
Наира-свободна
Мегрануш-сладка като мед
Манушак-теменужка
Макрухи-чиста

Леле, страхотни предложения! Най-много ми харесаха Алвина и Наира. Имах други фаворити за име на втора дъщеря, но Наира май ги измести. ❤️
ПС. Извинявам се, нещо не ми се получи цитирането.

# 471
  • София
Керчо - 1 клас

# 472
Покрай Керчо, се сетих за Витко - дете, чийто дядо отхвърлил категорично идеята внучето му да се казва Виктор, а искал дословно повторение, за да се брои за кръстено на него... Та така...

# 473
  • Най-красивата страна
Гинка и Наталия-две сестри,вече тийнейджърки.
Гинка е кръстена на баба си и чака с нетърпение да порасне и да си смени името на Грета.
Героника-майката харесвала името Вероника,но дядото се казвал Георги...

# 474
  • София
Женимира... бррр...

По повод арменските имена се сетих за позната Берджухи. Казват ѝ Жужи.

# 475
Гинка и Наталия-две сестри,вече тийнейджърки.
Гинка е кръстена на баба си и чака с нетърпение да порасне и да си смени името на Грета.
Героника-майката харесвала името Вероника,но дядото се казвал Георги...

Героника е някаква ужасна гавра, защо хората го причиняват на децата си?!
Добавям:
Икония
Цветлена
Лило - мъж
Open Mouth

# 476
  • София
На фона на другите Лило си е направо супер. Остаряло ми звучи, но ми харесва честно казано. И за презиме става - Лилов

# 477
Покрай Керчо, се сетих за Витко - дете, чийто дядо отхвърлил категорично идеята внучето му да се казва Виктор, а искал дословно повторение, за да се брои за кръстено на него... Та така...

А аз за един Гаго и един КоЮ (!).

За дословното кръщаване и ние получихме тези намеци от свекърите още преди да се роди първото ни дете. За да няма сърдити нито едно от двете деца няма общо с имената им. Е да, ама и там намериха аналогии и сега се хвалят кой на кого бил кръстен.

# 478
Много е просташко сам да кажеш на децата си "Хайде да кръстите внучето на мен", за да може име като Кою да се продължи в рода, сакън да не се затрие (пък и хубаво да е името, пак е невъзпитано)... Ако хората сами преценят да ти отдадат тази почит, понеже много те обичат, добре, ама сам да изискваш и поставяш ултиматуми, е голяма селяния...
Познавам един дядо Лило, не се среща чак толкова рядко сред възрастните хора.
Героника е топ.

# 479
А аз все още не мога да разбера защо се дава право на мнение на дядовците и бабите по отношение на имената на внуците им. Те са имали своя шанс да избират имена. А пък мен изобщо няма да ме интересува колко ще се тръшка моята майка, например, когато става дума за моето собствено дете.

Общи условия

Активация на акаунт