Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 31

• 35 637
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Богоя,в надписите на екипа на бг филм от 1962год

# 451
Пурвиния - момиченце от село до София. Flushed

# 452
  • Варна
Тедислава, Беляна, Габриен /малко момченце/

# 453
Вартохи, жена

# 454
Вирсавия е библейско. Най-вероятно не бих го избрала за дъщеря си, но поне е реално име. Стана ми интересно това Вартохи. Никога досега не съм го чувала, не знам защо, но ми звучи арменско.

# 455
  • Най-красивата страна
Вартохи,Вартухи е арменско женско име.
Богоя е македонско мъжко име.
Вирсавия е древноеврейско име,споменава се в Библията.
Флориан е старо латинско име и означава цветущ.

Кателина-кръстена на дядо си Кателия

# 456
Бенямин, детенце

# 457
Бенямин е старо еврейско име. Има го в Библията. В българската Библия е Вениамин. На предишната страница от тази тема Вени написа това.

Някой написа, че дъщерята на Ставри Калинов се казва Реджина Силва. В интервю за вестник преди години той самият каза, че я е кръстил на майка си Регина и на жена си Силва. Тоест името не е случайно. На мен ми харесва. Бях писала за това в друга тема.

А относно Куин Мелина - певицата Милена Славова в тв предаване каза, че е избрала името Мелина, защото прилича на нейното и защото, докато живеела във Великобритания, често са бъркали нейното име Милена с Мелина. Затова решила да го даде на дъщеря си.

# 458
Бенямин е старо еврейско име. Има го в Библията. В българската Библия е Вениамин. На предишната страница от тази тема Вени написа това.

Някой написа, че дъщерята на Ставри Калинов се казва Реджина Силва. В интервю за вестник преди години той самият каза, че я е кръстил на майка си Регина и на жена си Силва. Тоест името не е случайно. На мен ми харесва. Бях писала за това в друга тема.

А относно Куин Мелина - певицата Милена Славова в тв предаване каза, че е избрала името Мелина, защото прилича на нейното и защото, докато живеела във Великобритания, често са бъркали нейното име Милена с Мелина. Затова решила да го даде на дъщеря си.
Всеки е свободен да харесва каквото иска, няма лошо. Погледнах фамилията на таткото на Куин Мелина - Йончев... Мислех, че е родила от някой англичанин. Куин Мелина Йончева и Реджина Силва Калинова... без коментар. Само по себе си Мелина звучи красиво, но с това Куин отпред... Както и да е, ето какво открих в един избирателен списък:
Крема
Витка
Николичка
Никулина
Пехливан

# 459
Пехливан на турски е борец
Регина Реджина значи кралица. В руските републики е Регина, в Бразилия е Реджина.

# 460
  • София
Лора-Леонида.

# 461
  • Най-красивата страна
Арменски имена
Карине-,,ликуваща,,
Алвине,а-,,руса
Агавни-гълъб
Алмаст-диамант
Анахид-,,благочестива,,
Аракси-свещена сила
Зарухи-древно име ,,жрица на храма на огъня,,
Репсиме-красива
Арус-слънчева
Алвард-червена роза
Лусине,а-носеща светлина
Такухи-кралица
Варт-роза
Вартухи-розичка
Гаяне-дом,семейство
Наира-свободна
Мегрануш-сладка като мед
Манушак-теменужка
Макрухи-чиста

# 462
Познавах една Нушка. Доста години минаха докато разбера че Нушка не е от Теменуга, а от Вартануш. Също и с един друг познат, който се представяше за Зарко, а се оказа Саркиз. Една Галя се оказа Гаяне.  Арменците  си държат на имената.

# 463
Познавах една Нушка. Доста години минаха докато разбера че Нушка не е от Теменуга, а от Вартануш. Също и с един друг познат, който се представяше за Зарко, а се оказа Саркиз. Една Галя се оказа Гаяне.  Арменците  си държат на имената.

Това показва точно обратното. Никой не се представя с името си, и аз работих с няколко - всичките имаха побългарени версии, за разлика от турците, които и Другадън или Гургудюл да се казват - така се представят на хората.

# 464
Това показва именно това, което казах. Че си държат на имената и си кръщават децата с арменски имена. Независимо кой как си вика галено. Щото Гаяне може и да се представя за Галя, но си търси мъж арменец и като го намери си кръстиха сина Варужан. Както и баба Нушка си има внучка Вартануш, на която обаче й викат Варта.

Общи условия

Активация на акаунт