Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 31

• 36 845
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
От списък от състезание - Арда Сергей Боянов

С тези "новости" в презиме и фамилия човек не може да разбере момче ли е или момиче Rolling Eyes

# 241
  • Пловдив
На съфорумка детето се казва Арда - момче.

# 242
Е, това вече е странно!
И като че ли не толкова името, колкото идеята да кръсти момче с име, което звучи като женско.

# 243
Арда е турско мъжко име. Ударението е на втората сричка.

# 244
Момче, момиче, все ми звучи като старите цигари " Арда", който ги помни.
Едно време така една наша роднина не си кръсти детето Милица, защото на свекърва й звучало като милиция.
Е, кръсти я с модерното тогава Моника.

# 245
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На съфорумка детето се казва Арда - момче.
Аз познавам Адра - жена. Прекръстена на 2г от Биляна на Адра. Супер странна история, но на нея ѝ отива това странно-хубаво име.

# 246
  • ...живея на последния етаж...
Във връзка с предстоящите избори, от списък с гласоподаватели - Чудомир Слънчев Биров. И една Ивабеате със съвсем обикновена фамилия.

# 247
Една Рилка от мен.

И малко от избирателния ни списък: Артур, Бончо, Венетка, Верка, Върба, Гюргена, Кинка, Кремка, Михо, Митра, Нада, Пане, Севдана, Стайко, Станийко, Трепка

# 248
Геновева е интересно име, но според вас какви могат да бъдат съкращенията на това име?
Многострадални : D

# 249
Цитат

В случаят при нас, дъщеря ни копира изцяло имената на баща си - например той е Георгиев Иванов и тя е Георгиев Иванов. Първо ни казаха, че системата на ЕСГРАОН правела автоматични семейни връзки и я записвала все едно му е брат. Ама намериха начин да оправят нещата. Сега и втората щерка ще е така.

Щерките като се омъжат може да си направят поредица имена.

# 250
Като писахте за Кателина се сетих че имахме преди много години съсед на има КателИя. Възрастен мъж.

Синовецът в училище имаше две съученички и един съученик с бащини имена без характерното ОВ/ОВА. Фамилиите им обаче бяха стандартни. Примерно Иванка Драган СТОЯНОВА /Иван Драган Стоянов. На съученикът бащиното име беше странно. Та с ОВ щеше да стане какафония. Там хода с избора го разбирам. Но за другите два случая - това не важеюе. Съвсем нормални бащини имена ли имаха.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 08:19 от _re_ge

# 251
Искали са да имат по-малко оприличаване с източна Европа и Русия, което е жалко. -ов,-ова показва принадлежност към родата.

# 252
# 253
  • пустинен пъпеш
Дарияна Куманова

# 254
На мен лично тази мода с липсата на -ов/ова в бащиното име ми е много странна, особено когато става дума за момиче. Пример - дъщерята на Мариана Попова - Екатерина Веселин Плачкова. Неестествено ми е. Пак казвам, лично мнение и усещане.

Общи условия

Активация на акаунт