Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 31

• 35 620
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Понякога не е приумица на дядото и бабата, а на родител, по-често бащата. Така си спомням един познат, който си говорил с гаджето си за имена на предполагаемите им деца. Неговият баща е Енчо и така трябвало да е и синът му. "Моят баща не ме е гледал заради една буква!". Та...

# 481
Понякога не е приумица на дядото и бабата, а на родител, по-често бащата. Така си спомням един познат, който си говорил с гаджето си за имена на предполагаемите им деца. Неговият баща е Енчо и така трябвало да е и синът му. "Моят баща не ме е гледал заради една буква!". Та...

То това е насаждано, насаждано, повтаряно потретвано, докато не е станало част от мисленето. Така на една приятелка мъжът й в рода им само Ивановци  и Стояновци. И съответно и тяхното дете е Иван. А предполагам внукът ще е Стоян.

От днес една Янора. Чак се върнах да прочета отново, мислех че не съм го прочела добре.

# 482
  • София
Дъщерята на сегашната служебна регионална министърка се казва Гиляна.

# 483
Един колега си кръсти детето Север - момченце. За Севар бях чувала, ама Север..

# 484
  • София
Север е много странно, но не ми звучи неприятно. Което е странно Simple Smile

Току що във фейсбук - Кларис-Деа, дете, съдейки по поста на майата.

# 485
А аз все още не мога да разбера защо се дава право на мнение на дядовците и бабите по отношение на имената на внуците им. Те са имали своя шанс да избират имена. А пък мен изобщо няма да ме интересува колко ще се тръшка моята майка, например, когато става дума за моето собствено дете.

Абсолютно съм съгласна с Вас! Казала съм, че ако някой дойде да го роди вместо мен, тогава ще има право на претенции.
Няма да се гавря с името на детето си заради нечие болно его.
Бях дала пример и преди - бях бременна с момиченце, бившите ми свекъри са Бонка и Илия. Е, как трябваше да я кръстя, че да им угодя и на двамата - Бонилия? Хайде няма нужда 🤷‍♀️

# 486
Комплексарска история. А родителите на момичето - те не заслужават ли също? И какво правим? Минимум 4 деца от двойка, та да повторим имената на двете баби и двамата дядовци... Луда работа.

Херувим от мен (аз поне за първи път го чувам).

# 487
д-р Теодина Мишева

Фаня

Димена

# 488
  • София

Личната лекарка на майка ми и баща ми Simple Smile

Героника беше споменато. Звучи ми като геронтофил, гадно Close

# 489
Идвам с правописна грешка и глагол, превърнат в име🤔:
Асия - младо момиче
Кая - бебе
Виктория-Кая - първокласничка.

# 490
Асия - младо момиче
Кая - бебе
Кая го срещам все по-често и ми е адски странно. Както и мъжкия му вариант Каян. Звучи ми като покая се

# 491
  • София
Наделина

# 492
Асия - младо момиче
Кая - бебе
Кая го срещам все по-често и ми е адски странно. Както и мъжкия му вариант Каян. Звучи ми като покая се
Тъкмо си мислех, добре че не са измислили и мъжка версия, Каян би звучало ужасно, и ето че вече имало... 😱Да добавя Калица и Боря, млади жени - не знам какво са имали тези родители против хубавите имена Калина и Боряна.

# 493
  • Sofia
На женското Кая мъжкият вариант не е ли Кай🤔
макар ,че така се казва внучката на Халваджан😁

# 494
Това Кай ми звучи като име за куче..

Общи условия

Активация на акаунт