Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 31

• 35 502
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
По повод Груди, знам една Грудка, горката женица... Потрес.

# 721
Едно е да обичаш родител, демек бабата или дядото , друго е да проявиш необич и неуважение към детето си и му дадеш потискащо неприятно име, да знаеш, че името е грубо, неприемливо и въпреки това да го дадеш ...Обаче понякога нещата опират до наследство, имоти, пари, за съжаление, или пък снахата е нежелана и иска да се докаже като читава и "си вдигне акциите" чрез кръщаването....Оффф.

Дописвам
Силвия Кацарова и Теди Кацарова в интервюта по различно време и поводи са споделяли, че Силвия - туркиня от Добричко, е била нежелана от свекърите и като е родила, първоначално на детето си е дала друго име, след 2-3 дни го сменили на Теодора, чак тогава свекърът Тодор омекнал и приел радушно булка и внучка. Даже Теди била любимата му внучка, била отгледана практически от родителите на баща си, тъй като LZ и Силвия Кацарова са имали дълги турнета/участия в Скандинавието, вкл.по корабите са били с едногодишни договори.
Тъй че, дядо Тодор си е отгледал кръстеното на него.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 11:38 от *Камея

# 722
  • Най-красивата страна
Юана
Олина
Димона
Айки
Фердина
Ванеса Станислава
Мариса
Памила
Савена

# 723
Олин - момиче

# 724
  • Германия
Яник поне е нормално име, а не някаква измишльотина. Другите са.. без коментар.

А Гьончо надявам се да си смени името като стане на 18, това в направо брутално! 😱

# 725
Да го смени, но щетите, нанесени до тази възраст, остават 😁

# 726
От всички онези Бланш ми се видя най-нормално. Доста разпространено е сред френскоговорящите.

# 727
Да го смени, но щетите, нанесени до тази възраст, остават 😁

Ако е умен, още в училище ще прави като няколко мои съученички и колежки - отива при учителката в началото на годината и моли - като четете дневника с имената, или ме викате на дъската - не ме наричайте с цялото име, а със съкратеното, което съм избрал. Колежката ми и тя така, на баджовете издадени от шефовете и всичко останало беше с нормално име. След години чак случайно разбрах, че реално Слави е Славейка, Таня е Станка а Дина е Господинка.

А в детската градина с всичките изкекеречени деца в момента няма кой на кого да се подиграва, че няма да имат време за друго, то едно нормално не остана вече, като им чета списъците през няколко месеца....

# 728
И при нас имаше хора, които се представяха с умалителни имена, но всички знаеха как се казват. Трудно може да остане тайна 12 години.

# 729
Имах аз един познат на име Сталин. Неофициално  - Стъни. По случайност разбрах как се казва. Ако трябваше да се представя официално,  направо се препотяваше десет пъти човека. и обикновено хората не разбираха от първия път как му е точно името, та се налагаше да повтаря. Мъка мъчна.

# 730
Истината (эа мен) е, че ако човек се отличава с някое много положително качество като например: умник (но не асоциален/эубър), симпатяга, чаровник/душата на компанията, външен вид, талант като пеене/рисуване и т.н. и эаради таэи си способност и поне баэови социални способности се отличава и печели симпатиите на другите, което и да е име няма да му попречи да е популярен и уважаван човек. Дори може да му е в полэа, эависи от набора на качества, които характера му и личността му съчетават и как се представя и общува с другите.

Поэнавам няколко такива хора, които по документи са обречени на подигравки, но в реалността едни от най-готините, уважавани и популярни хора в училище, на работа, в обществото около тях иэобщо.

Дори чисто повърхностни бонуси като красота (над средното ниво), в комбинация с едно любеэно, сърдечно държание могат да направят момиче с името ,,Семка" едно от най-яките в училище. Подигравки е имало само преди да почнат 8 клас като четат списъците, но след эапоэнанство-Семка иэлиэа в нова светлина. :Д

И другата истина (эа мен) е, че ако някой е самоуверен, другите по-раэлично го приемат. Има такива хора, които са ,,над" името си.

# 731
Идвам с
Йоан - Красен, дете
Силвиян - мъж
Савелия - жена

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 14:43 от Витаминче_

# 732
Изригвам в темата с ЛАВА Коцева, кандидат за депутат.

# 733
Романьола Мирославова, съпруга на поета Евтим Евтимов. Презимето му е Михалушев, гадая как се е казвал баща му. Hushed Михалуш, Михалусий?! 😱

# 734
Багриян - малко момченце на около годинка, за първи път го чувам, асоциацията ми веднага беше с Елисавета Багряна. И по-малко странните, но все пак необичайни за мен Тедислав, Андреан и Ивалин.

Общи условия

Активация на акаунт