След 10 години съвместен живот ми каза че не иска дете...

• 21 740
  • 227
  •   1
Отговори
# 75
  • BG

Да, разбрах и си изтрих първото изречение.

Лора, сядаш и обмисляш спокойно / доколкото можеш / какво материално можеш да спасиш. После всеки по пътя си, защото след " ти си много проста " придружено с алкохол, може да последва друго.

# 76
Лора, Лора ... кажи защо си го търпяла тоя цели 10 години ? И не, не искам да ми казваш врели некипели, а точно причината. Ти я знаеш много добре, сигурна съм. Ниско самочувствие? Тормоз в детството? Кофти семейство ?
Всички си носим емоционалния багаж и болните си осакатени части от себе си в черупката. Но всеки избира как да продължава да живее всеки ден. Ти трябва да направиш своя избор. И никой не може да вземе твоите решения и да извърви твоя път. Само ще ти кажа, че Господ помага само на тези, които започнат първо да помагат сами на себе си.

# 77
  • София
За мен мъж с 13 години по-възрастен и с дете от друг брак би трябвало на ръце да ме носи и всеки ден да благодари на Бога за мен. Особено ако не съм от типа "само домакиня и съпруга" и си имам професия.
Затова съм скептична към историята, такива жени би трябвало да си имат своето самочувствие.
И какъв е проблемът - свещеното жилище и нежелание за плащане на наем и липсата на кола? Колко струва една стая, да му се не види? И откога в живота не може без кола за известно време, ако нямаш пари да я купиш?
Скрит текст:
Впрочем, преди половин година продадох старата си за 1 200 лв., с газ. На 20 години, но вървеше, евтина за поддържка.

# 78
  • София
За сама жена се намира супер лесно жилище под наем.

# 79
Лора, Лора ... кажи защо си го търпяла тоя цели 10 години ? И не, не искам да ми казваш врели некипели, а точно причината. Ти я знаеш много добре, сигурна съм. Ниско самочувствие? Тормоз в детството? Кофти семейство ?
Всички си носим емоционалния багаж и болните си осакатени части от себе си в черупката. Но всеки избира как да продължава да живее всеки ден. Ти трябва да направиш своя избор. И никой не може да вземе твоите решения и да извърви твоя път. Само ще ти кажа, че Господ помага само на тези, които започнат първо да помагат сами на себе си.

И кофти семейство и тормоз в детството.. Нито съм мързелива, както по горе ме описаха, нито малоумна. Търпях, защото чаках че ще дойде момента, а той не дойде. Благодаря много за мненията ви ♡♡♡

# 80

И кофти семейство и тормоз в детството.. Нито съм мързелива, както по горе ме описаха, нито малоумна. Търпях, защото чаках че ще дойде момента, а той не дойде. Благодаря много за мненията ви ♡♡♡

Имаш ли решение вече или все още се чудиш какво заслужаваш ?

# 81
Съжалявам за това, което си преживяла, но трябва да събереш всичката си смелост и да действаш. Нямаш място при този човек. Той е видял, че си уязвима и се възползва по грозен начин. Може да бъдеш щастлива, но само далеч от него.

# 82
  • София
Като си говорим - и аз съм чакала мъж да се натутка да решава. Но не и в такава конфигурация, и двамата бяхме с други хора. Ако бях свободна, познай кога ще чакам за каквото и да е

# 83
Ако мацката не е в Бг, както пишеше в профила й, нищо от описаното не е толквоа лесно, колкото изглежда. Дано намери път и изход.

# 84
"Избрах най-безопасното, най-удобното. " -  това съм чувала като причина за поддържане на крайно неудовлетвтворителни връзки.

# 85
"Избрах най-безопасното, най-удобното. " -  това съм чувала като причина за поддържане на крайно неудовлетвтворителни връзки.
Да, с ваша помощ имам решение. Оставям му колата, купувам си нова за 2-3 хил. с която да си пренеса багажа ( както ви написах съм с изключително много багаж и машини заради работата ми, която е от вкъщи ) и ще търся апартамент под наем. Парите за наем не ме притесняват, по скоро ще съм притеснена че оставам сама. Работя по цял ден и вечер, така че мисля ще го превъзмогна бързо. Да, имам достойнство, просто това за детето го чух за пръв път примесено с обиди и унижения. 10 години седях, защото в първите години той не пиеше, после се случваше често, сега постоянно. И да, има много общи неща купени от двамата, които за мен са важни, защото всеки един лев съм изкарала с труд и пот и не ми е лесно да ги загърбя така с лека ръка за това и дълго търпях

# 86
  • София
Общите неща могат да се поделят, защото се приема, че всяко нещо е купено с общ принос, до доказване на обратното.
Чак не вярвам, че така лесно се взима решение, след като 10 години си чакала. Но е вярно, че времето си минава, докато се занимаваш с други неща

# 87
"Избрах най-безопасното, най-удобното. " -  това съм чувала като причина за поддържане на крайно неудовлетвтворителни връзки.
Да, с ваша помощ имам решение. Оставям му колата, купувам си нова за 2-3 хил. с която да си пренеса багажа ( както ви написах съм с изключително много багаж и машини заради работата ми, която е от вкъщи ) и ще търся апартамент под наем. Парите за наем не ме притесняват, по скоро ще съм притеснена че оставам сама. Работя по цял ден и вечер, така че мисля ще го превъзмогна бързо. Да, имам достойнство, просто това за детето го чух за пръв път примесено с обиди и унижения. 10 години седях, защото в първите години той не пиеше, после се случваше често, сега постоянно. И да, има много общи неща купени от двамата, които за мен са важни, защото всеки един лев съм изкарала с труд и пот и не ми е лесно да ги загърбя така с лека ръка за това и дълго търпях

Лора, никоя вещ не е достатъчно скъпа, за да си пропилееш остатъка от живота заради нея ! И нищо сега не е по-важно от осъзнатото ти желание за промяна ! Надявам се искрено да го имаш, желая ти силата и куража да го следваш и съм убедена, че те очаква нещо хубаво скоро след това.

# 88
  • София
Бих те посъветвала първо да си намериш жилище, без да го осведомяваш.
После, да си наемеш един камион- от закритите, с които се прекарва багаж, да натовариш първия курс, после ако има нужда от още и след като се пренесеш, да започнеш търсенето на кола.
Направиш ли в обратен ред нещата, ще го известиш за намеренията си и като нищо ще ти стъжни дните.

# 89
Браво за решението! Ще се справиш, не се притеснявай! Но наистина, първо се премести - даже ако имаш и някой познат с бус, ако не - фирма, после си търси кола и си подреждай живота малко по малко.

Общи условия

Активация на акаунт