Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 640
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
  • София/Севлиево
Аз си самоназначих ПКК,вит.Д и Б12,чернодробни ензими(заради лекарствата),кръвосъсирване(заради тромбофилията) и прогестерон.С начален дефицит на Б12 съм...

# 286
  • София
Здравейте и честит празник!
Малко да си помрънкам и аз 🥺 в момента съм в 9г.с и съм в болничен за 2седмици, който ми е издаден от моят личен лекар,но от вторник трябва да се връщам на работа. Проблема е, че работя в кол център и няма да ви казвам каква лудница и напрежение е... Подари тази причина, моят док ми каза, че може да ми даде болничен и да не се налага да ходя повече на работа. Много се притеснявам как да кажа на шефката си след 2 седмичен болничен, че съм бременна и, че няма да мога да продължа да работя...
Моля за съвет 🥺

# 287
Малко да си помрънкам и аз 🥺 в момента съм в 9г.с и съм в болничен за 2седмици, който ми е издаден от моят личен лекар,но от вторник трябва да се връщам на работа. Проблема е, че работя в кол център и няма да ви казвам каква лудница и напрежение е... Подари тази причина, моят док ми каза, че може да ми даде болничен и да не се налага да ходя повече на работа. Много се притеснявам как да кажа на шефката си след 2 седмичен болничен, че съм бременна и, че няма да мога да продължа да работя...
Моля за съвет 🥺

При положение, че не познаваме шефката ти, нито знаем отношенията ви, едва ли можем да дадем адекватен съвет, но според мен просто си кажи нещата такива, каквито са. В крайна сметка, ако прецениш, че е време да излезеш в болничен, така или иначе няма много варианти. Може да ѝ стане неприятно, но в крайна сметка такава е реалността.
Аз засега съм казала само на единия си шеф, на другия все още не съм, защото искам да го направя очи в очи. Определено моментът не е много добър за тях, защото сме много малко хора, и съм сигурна, че новината няма да се приеме много радостно, но такъв е животът - всеки гледа от своята си камбанария.
С първата ми бременност излязох доста рано в болничен, сега ако всичко е наред мисля да поработя повече, още повече, ако продължим да работим дистанционно, което за мен е супер. Просто иначе човек забива и се чуди какво да прави. По-бързо минава време, когато човек има ангажименти, но разбира се има значение какво е натоварването.

# 288
Моля за съвет 🥺
И аз в понеделник съм на работа и се чудя да казвам ли или да си мълча. Като цяло искам да поработя още, но не знам дали ще мога. Предната бременност си работих до 8мия месец.

# 289
  • София
Моля за съвет 🥺
И аз в понеделник съм на работа и се чудя да казвам ли или да си мълча. Като цяло искам да поработя още, но не знам дали ще мога. Предната бременност си работих до 8мия месец.
Въпроса е, че моите шефове са готини докато си им полезен и им вършиш работата... Като им съобщя новината съм почти сигурна, че няма да я приемат много радушно... Ще са фасони, разпити от сорта на ама как, ама защо.... А работата ми е гадна.. Говоря Нон стоп и то с хора, които са недоволни и общо взето си го изкарват на теб....

# 290
И аз много се чудя с болничния. Искам да си работя, защото страшно много си харесвам работата, но работя с много клиенти всеки ден. Стоя доста време права, колежките на работа разбраха, че съм бременна и много ме пазят. Оказа се, че имам доста антитела относно ковид, но все пак ме е страх дълго да стоя права и да разговарям с клиенти нон стоп. Голямо чудене е...

# 291
Мен сигурно вече се чудят как да ме уволнят Grinning И вероятно в първият удобен момент ще го направят. 6 месеца след като ме назначиха излязох е болнични с първата ми бременност. Преди 3 месеца се върнах на работа. Вече им казах, че излизам в отпуска и после в болнични, ако всичко се развие добре. Никак не бяха доволни, обаче не мисля, че е мой проблем.
Моето здраве и това на бебето ми е по- важно от работата.

# 292
Аз си самоназначих ПКК,вит.Д и Б12,чернодробни ензими(заради лекарствата),кръвосъсирване(заради тромбофилията) и прогестерон.С начален дефицит на Б12 съм...

Б12 как? Мускулно ли? И на мен ми изписаха мускулно б12, пък ме е страх, но нямам избор

# 293
  • София/Севлиево

Б12 как? Мускулно ли? И на мен ми изписаха мускулно б12, пък ме е страх, но нямам избор
Нищо не са ми назначили.Имам един на Солгар и ще си го смуча докато свърши, пък после ще видя.Ама инжекции не искам,сега си бия прогестерон, ако се наложи ще включа Фракси,но повече не.Аз съм със съвсем лек дефицит и мисля,че ще го оправя.Миналата бременност даже не съм чувала за Б12, съответно не съм вземала,пък детето ми е живо и здраво...

# 294
Стискайте зъби🙌 Гаденето минава към 9г.с😃 Целия февруари бях като парцал идеше ми да се метна през терасата 🥴

Какви изследвания са ви правили. На мен до момента нищо. Казаха ми след феталната да ида и тогава🤔

А при мен точно пък в девета започна много да ми се гади. До преди това само леко понякога. Сега съм десета и дано бързо мине.

# 295
Момичета, от опит ще ви кажа, че повечето шефове ще реагират положително пред вас на новината. Всъщност, ако не сте приятели никога не биха били доволни от такава новина, но поне от хуманност няма да си го покажат 😀Което нас ни устройва 😀.  Аз също още не съм казала, истината е че малко не ми се споделя още , че си го чувствам лично и не ми се споделя с всеки. Но започва на ми личи и може би и се досещат вече.
Та исках да кажа, щом искате да излезете в болничен не го отлагайте, заради притеснение как ще се приеме, никой няма да ви каже евала че сте останали, въпреки неразположението си.

# 296
Момичета, моят съвет е изобщо да не ви дреме кой как ще реагира и какво ще си помисли. Ако работата е много натоварваща, аз не бих рискувала да застраша здравето на бебчо или своето, пък ако щЪт да се цупят, тръшкат и т.н. Ич ми не е Grinning

# 297
През декември се върнах от болнични, сега излязох веднага при положителния тест. Вече загубих едно бебе и хич не ме интересува какво ще си помислят. Ще се пазя максимално и това е. В момента най-важно ми е да осигуря спокойствие на точицата, която расте в мен.
Работа ще има и след нас.

# 298
Аз съобщих на шефовете си още преди да отида на първия си преглед, защото рязко спрях да пуша и да ям повече, което много се набиваше на очи. Направих много компромиси с първата си бременност, които сега определям като голяма грешка. Истина е, че никой няма да ти каже евала за това, че работиш независимо от начина, по който се чувстваш. С първата ми бременност припадах по трамвайте на път за работа, два пъти прокървих обилно и двата пъти в офиса, след което лежах за задържане в болница и за какво. Можех да избегна тези проблеми, ако си почивах повече и сега се чудя кому беше нужно цялото това напрежение в момент, в който най важното беше да износя бебето си докрай и да се наслаждавам на бременността си вместо да треперя всеки ден и да се моля всичко да приключи с успешен край.

# 299
Честит празник бъдещи мамчета!
И аз все още не съм съобщила на работодателя за бреченността, чакам да вляза в 3-ти месец и да занеса документа на HR, за да съм защитена ии да имам възможност по закон да излизам за прегледи без да ползвам отпуск.
Днес изследвах глюкоза, калций и Вит Д ( под нормата е 😭). Изследването с глюкоза беше ужасно щях да повърна, а се прави на гладно и те изследват два часа през час.. лаборантките не минаха да ми намерят вена и цялата съм синя. Но мина надявам се да ми предпишат нещо за Вит Д 😭 за секса правим, когато се чувствам добре АГ каза да продължим нормалния си начин ма живот. Следващата седмица съм на втори преглед и ще ходя с таткото🥰

Общи условия

Активация на акаунт