Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 647
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Честит празник!                                                  И  аз това четох за утрогестана. Май по-добре си е само вагинално, че освен страничните ефекти натоварвал и черния дроб. То и аз от вчера съм 2х1. Засега нямам май странични ефекти.

# 271
Честит празник!
Относно Утрогестана аз съм на 3*2 вагинално и никога не съм усещала неразположение, само ме дразни това почасово поснатвяне 7ч/15ч./23ч. Bugi, защо не говориш с лекаря си да го прилагаш само вагинално, предвид неразположенията, пък и доколкото съм чела вагинално не се отразява на сгъстяването на кръвта и черния дроб. Аз утре съм на преглед и се надявам да ми намалят дозата Утрогестан, дори незнам кога да очаквам да го спирам, може би след първи триместър. Някой ако е запознат ще се радвам да сподели.
За цитонамаската преди процедурата ми направиха и тя ми е годна 1 година така че сега може би няма да ми правят, но книгата която чета за бременността пише че при първите прегледи се прави цитонамаска, микробиология и др., но когато бременността е планувана и са правени няма да има нужда в първия триместър.

# 272
  • София/Севлиево
Гледам,че масово ви изписват Утрогестан,а провериха ли ви нивата на прогестерон.Щото никак не е безобиден приемът му.
Аз моя не го слагам почасово.Сутрин е между 6 и 7,вечер до 22 часа,по обяд между 15 и 16:30.Имам и Дуфастон сутрин около 8:30 и вечер около 18.И инжекцията Пролутекс между 11:30 и 12:30 на обяд...

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 11:10 от Елислава

# 273
Аз бях на утрогестан 3*2, но след като отпадна едното бебе оставам на 2 вечер. Надявам се и това скоро да отпадне.

# 274
Добро утро.
Карди ,аз веднага бих си взела болничен на твое място.И може би бих сменила лекаря.Вчера като се прибрах се сетих,че трябва и вливка Интралипид да направя.Писах на док и той веднага ми се обади ако искам да се върна  или за понеделник да я оставя.С ММ решихме да се върнем, направиха ми вливането,но като приключих ми падна кръвното и малко като в мъгла се прибрах.А докторът ми се обади към 20 часа да провери как съм.Ей затова го харесвам-винаги е на разположение и е загрижен за пациентките си.
Яна,стискам силно палци всичко да е наред.
Здравей мила! Мога ли да те попитам при кой доктор си и за какво са ти назначени теЗи вливки. Защото аз съм с повишени НК клетки и за моя избенада след само една вливка в 3г.с се оказа че съм бременна! Сега бях на преглвд в 5г с и 4 дни и като попитах моята докторка да продължа ли с вливките не можа да ми даде отговор... П.С видя се сак и жълтъчно мехурче но имале леко отлепяне. Казаха ми дуфастон... Благодаря!

# 275
Честит празвик!
Момичета много нещо се притесних след вчера (имах леко пракървяване /розовениково) пийвам се лекарствата за сега нищо не ми става от Утрогестава 2×2 но нещо днес съм и с болки .. доста ми е притеснено . Относно секса с първата ми бременност имах желание но след 3тия месец но сега имам страшен страх .

# 276
  • София/Севлиево
Добро утро.
Карди ,аз веднага бих си взела болничен на твое място.И може би бих сменила лекаря.Вчера като се прибрах се сетих,че трябва и вливка Интралипид да направя.Писах на док и той веднага ми се обади ако искам да се върна  или за понеделник да я оставя.С ММ решихме да се върнем, направиха ми вливането,но като приключих ми падна кръвното и малко като в мъгла се прибрах.А докторът ми се обади към 20 часа да провери как съм.Ей затова го харесвам-винаги е на разположение и е загрижен за пациентките си.
Яна,стискам силно палци всичко да е наред.
Здравей мила! Мога ли да те попитам при кой доктор си и за какво са ти назначени теЗи вливки. Защото аз съм с повишени НК клетки и за моя избенада след само една вливка в 3г.с се оказа че съм бременна! Сега бях на преглвд в 5г с и 4 дни и като попитах моята докторка да продължа ли с вливките не можа да ми даде отговор... П.С видя се сак и жълтъчно мехурче но имале леко отлепяне. Казаха ми дуфастон... Благодаря!
Аз съм след инвитро.Вливката ми е заради леко завишени НК през лятото.Имуноложката в Надежда ми я назначи,моят лекар реши да ги направим.Имах една ноември и трансфер,но без успех.Сега февруари трансфера ми е успешен и решихме да повторим( по принцип е хубаво да се повтори след + тест).

# 277
Даниел Миткови 685953, няма място за тревога, ако е само розовеникаво. Ако болките обаче са по-силни от стандартното "придърпване" или "пробождане", задължително се свържи с док. Имам горчив опит с влошаване на болките Disappointed Relieved
Стискам палци Heart Exl

# 278
Честит 3ти Март!
Относно цитонамазката, правих 2 месеца преди да забременея и док каза, че може би няма да се налага повече през бременността, но ако не бях правила преди това щеше да се направи сега.
А за секс... правим както обикновено, желание си имаме, но без резки и груби движения. Само веднъж получих розово зацапване, но следващите пъти не е имало. Всеки както се чувства Simple Smile

# 279
Честит празник!

Аз сигурно напук на хубавото време съм в ужасно настроение.
Не знам за моята половинка, но самата аз лично не знам как ще се изтърпя...
Момичета, да плача с глас и крокодилски сълзи за абсолютната глупост....не съм вярвала, че ще ми се случи.
Не знам и аз вече какво да правя със себе си, вдишай, издишай .... и до там.
Не ми се ходи и никъде, днес искам само да лежа и плача, защото портокалите ми пак са кисели примерно...
Ужас....

# 280
  • София/Севлиево
Paldora и аз съм ревяща без повод.Примерно чета нещо или чувам някоя песен и се почва един безпричинен рев.А аз почти никога не плача,дори когато има сериозна причина.Просто ставам,изтупвам се,намествам короната и продължавам напред.Сега обаче не е тъй,горкият ми ММ не знам как ще ме изтърпи...

# 281
Преди да забременея си мислих, че само се лигавят другите. Обаче не бях си представяла такова чудо. Голям рев беше, просто започва от нищото и завършва с главоболие. Моя мъж броеше дните до термина, дишаше дълбоко и се молеше това да свърши с раждането. Това ми отговори като го питах как ме търпи, все пак не беше свикнал с нещо подобно. А също и че, си е казвал, че това е период и ще отмине.
Да, наистина отмина. Ама после дойде следродилната депресия, която също не е за подценяване.
Абе на нас никак не ни е лесно, ама и на горките ни мъжа също не е.

# 282
Да,на мене ми е много кофти и заради него.
Горкия, мисли си, че той е виновен с нещо, има дни в които ходи на пръсти покрай мене и ми става още по-неприятно.
Ще си побъркам мъжа и тогава вече наистина няма да знам какво да правя. Grinning

# 283
Момичета, здравейте! Вече съм в 7с. 2д. И като цяло се чувствам добре. Гади ми се вечер предимно към 9-10 с позиви за повръщане. Тази сутрин като се събудих ме прободе доста специфична болка за кратко, ниско долу в дясно, където според мен е бебето. Не бях усещала такава болка до сега. Днес през деня продължавам да я усещам отвреме навреме но в по-лек вариант и за много кратко. Нямам никакво зацапване, болката не е като преди цикъл, по-странна е. Имам ли повод за притеснение според вас! Много се притесних нещо. Първо мислех, че е от разпъването на матката, но ен знам каква трябва да е болката точно..

# 284
  • au bout du monde
Стискайте зъби🙌 Гаденето минава към 9г.с😃 Целия февруари бях като парцал идеше ми да се метна през терасата 🥴

Какви изследвания са ви правили. На мен до момента нищо. Казаха ми след феталната да ида и тогава🤔

Общи условия

Активация на акаунт