Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 605
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
  • София/Севлиево
Аз в Цибалаб основен пакет,цена около 120 лв...
Днес бях на преглед при друг лекар.
Усъмни се за тромбофилия.
Изписа ми натаспин и но-шпа и ме вика на 22-ри пак, за да види как се влияя от терапията.
Въпрос към момичетата с тромбофилия-къде си направихте изследванията за нея? Какво представлява, ориентир за цена? Доста се изплаших и мисля да не чакам до следващия преглед, а да отида да се изследвам.

# 346
Днес бях на преглед при друг лекар.
Усъмни се за тромбофилия.
Изписа ми натаспин и но-шпа и ме вика на 22-ри пак, за да види как се влияя от терапията.
Въпрос към момичетата с тромбофилия-къде си направихте изследванията за нея? Какво представлява, ориентир за цена? Доста се изплаших и мисля да не чакам до следващия преглед, а да отида да се изследвам.

Моите ги правих в Геника. Базовия пакет беше 160лв, а големия 300лв. Доста съм доволна. Излизат за 5 работни дни.

За какво са се усъмнили? Аз малко се притесних, защото не съм правила аборти, но се “усъмниха” на общо основание, изписаха ми НМХ и прокървих преди няколко дни (за щастие още е живо беби, но според мен имаше връзка с хепарина).

# 347
А той как се усъмни,без да имаш изследвана тромбофилия?
Честно казано не съм съвсем убедена. Гледа ме на ултразвук, слуша тоновете, въртя нещо разглежда на матката и единствено ми каза, че му се струва, че е много стегната. Според мен нещо в звука го смути.

Lollytea,  какво е НМХ? Дано не прокървя, че със сигурност ще откача тогава.

# 348
Ниско молекулярен хепарин. Това се изписва при тромбофилия - инжекции, които си поставяш ежедневно и разреждат кръвта. Не са страшни, въпреки че не е най-прекрасното нещо, но според мен трябват повечко мнения, преди човек да започне да си ги слага, ако не е имал аборти или доказани тромбози досега (лично мнение разбира се, не съм лекар все пак Simple Smile )

# 349
  • София/Севлиево
НМХ-нискомулекулярен хепарин.Изписва се за разреждане на кръвта.Но не винаги,когато имаш тромбофилия ти е необходим.На мен сега не ми го дадоха,само Акард(вид Аспирин,пак за разреждане).
Лолитий,ако много си разредила кръвта си с НМХ е нормално да прокървиш.Радвам се,че с бебето всичко е наред.Не ти ли казаха да си следиш нивата на факторите на кръвосъсирване?През 3 седмици се прави,може и по-често.

# 350
Ооо не, а това звучи полезно! Кои изследвания трябва да пусна?

П.П. Мнооого благодаря за информацията ❤

# 351
  • София/Севлиево
Като начало аРТТ,протромбин,фибриноген и д димер.После по резултатите от тях се определя дали и каква терапия ти трябва.Какви мутации имаш,че са ти включили НМХ?

# 352
Хетерозигот V Leiden
Хетерозигот 4G/5G
Хомозигот MTHFR C677T

Дадоха ми клексан 0.4, но без повече изследвания и без предишна история на тромбоза или аборти.

# 353
  • София/Севлиево
А след прокървяването още ли ги биеш? Обикновено се спират.Ако си от София и имаш възможност консултирай се с проф.Паскалева от НКБ.Тя е най-запозната с бременност и тромбофилия.

# 354
Момичета, следя ви с удоволствие. Много полезни неща пишете. Аз скоро разбрах, че съм бременна. Първото ни дете е ин витро, а сега се получи съвсем неочаквано. Още сме в шок малко. Другата седмица сме на преглед понеже нямаше свободни часове за тази. Успех на всички и ще пиша пак като Мине прегледа. Дотогава пишете, да си ви чета.

# 355
  • Асеновград
Много съжалявам за загубите на момичетата, пожелавам успех следващия път до финал и всичко да се нареди по план!
Аз за малко се оттеглих от вас, защото не знаех и аз какво става, бях много притеснена, и все още съм малко. Последно ви писах че бях на преглед и нищо не се виждаше в матката, и чхг-то ми беше 188. Трябваше да съм в 5 г.с. И трябваше вече нещо да се види, но лекаря нищо не ми обясни и ме притесни още повече. После във вторник се появи едно кафяво течение, което доста ме притесни, обадих се на друг лекар при който мисля да се следя, каза да пия но шпа по 2таб. И вит С 500 мг, и ако има нещо по-сериозно вече да ида в болницата за преглед. И така и стана, на следващия след WC имах червена кръв по салфетката и вече си казах че трябва да ида на преглед, отидохме прегледа ме дежурната лекарка, каза че с много въображение се вижда нещо в матката но не е кръгло, а продълговато, и аз го видях едно дъгообразно нещо.😄 Казаха че щом е кафяво течението и щом е имало много малко кръв не е много страшно, и че по принцип не е нормално но се случва на много бременни жени, после ми изпрати и за кръвни за ЧХГ и че по стойностите ще разберем добре ли са нещата или не, взеха ми кръв но преди това  другия дежурен лекар ме прегледа, каза че съвсем леко се вижда нещо, и че чакаме ЧХГ-то. И ми изписа дуфастон заедно с но шпа-то. Каза че ми е удебелена лигавицата на стената на матката. После едвам изчакахме 40 минути от нетърпение в колата за резултатите, трябваше да са 4-пъти повече защото бяха минали 4 дни от последното чхг, и се поуспокоих, беше 930 чхг-то. Но аз продължавах да си имам макар и малко кафяво течение. И това ме кара да не мога да се отпусна и да се притеснявам.. днес вече е доста по малко, може и от хапчетата да е, и днес трябваше да ида да се запиша при гинеколог със ЗК за да си взимам болничен от комисия, тя ме видя на коремен ехограф днес и каза че се вижда вече плодния сак, и даже ми направи снимки, и се поуспокоих. Каза много да почивам, да не вдигам тежко, да се пазя и така, изписа ми и Боизин Мама, и вече пия по една шепа хапчета но нямам против само да е наред всичко.
Мисля си ме щом се видя на коремен, в матката вече поне няма опастност от извънматочна. А аз попринцип съм с по дълъг цикъл на 30-32 дни и следователно и овулацията ми е била по късна, както и зачеването, и вместо да съм в 6г.с по изчисления днес лекарката каза че съм в 5г.с. в началото, и вчера дежурните лекари казаха че е така както си мислех.
Та това цялото притеснение и стрес можех да си ги спестя ако не бях отишла толкова рано в началото, но за другия път ще знам. Явно ще съм с по-тежка бременност, и корема си ме наболява въпреки но-шпа-то. Казаха че е нормално защото матката се разширява и леките коремни болки са в реда на нещата...сега на 18-ти съм пак при лекарката за ЖК, а при другия лекар на частно не знам кога ще ида, може би след седмица две.

# 356
А след прокървяването още ли ги биеш? Обикновено се спират.Ако си от София и имаш възможност консултирай се с проф.Паскалева от НКБ.Тя е най-запозната с бременност и тромбофилия.

Консултирах се с двама лекари след прокървяването и и двамата не казаха да го спра. Вчера го спрях на своя глава и течението вече спря. Надявам се нещата да са наред, утре пак съм на лекар. За съжаление, за Паскалева имаше часове чак след месец почти, та на 16.03 ще ходя при нея.

При теб каква е тромбофилията?

# 357
  • София/Севлиево
Две от твоите (нямам Лайден).Добре си направила ,че си го спряла.

# 358
Здравейте момичета,
записвам се леко неуверено при вас, но много щастливо!
В 6г.с съм, вчера бях на преглед и се видя плодното сакче, жълтъчното мехурче и малка точица.
Имам една неуспешна бременност, която завърши с мисед аборт в 8г.с + 4 след спрял сърдечен пулс и ембрион, отговарящ на седмицата и дори деня. Последва кюретаж точно преди Коледа миналта година. Реално забременях след първия цикъл и това беше обвързано с доста притеснения дали не е твърде рано и дали съм се възстановила, но засега всичко изглежда наред. Прогестерона ми е добре, лигавицата ми е добре.

Иначе успях да направя един куп изследвания след аборта, на които се установиха няколко нискорискови мутации, дефицити на витамини, повишени НК клетки. Направих вливка Интралипид след положителния тест, оправих си витамините и вече са на горна граница, а от днес започнах и терапия с Клексан.
Много различни мнения взех за това дали трябва или не трябва терапия, но в крайна сметка реших, че ще я правя, така че предстои всеки ден боцкане... но какво да се прави.
Успешна и лека бременност на всички! Flowers Hibiscus

# 359
Днес бях на преглед, видя се пулс. Някак си ми улекна много. Hug сега имам час за 29 за ранна морфология, защо са две в Бг? Или аз нещо не разбрах. Имало ранна, която не се покривала от здравната каса и късна, която се покрива....  аз ли нащо не съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт