Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 624
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
  • au bout du monde
CardyR точно така. Ще те прегледат на ехограф доста обстойно и ще снемат разни данни. После ще ти вземат кръв или ще те пратят някъде, и ще направят биохимични анализ за вероятни болести.

Първата ми бременност протече изцяло в Лондон и беше малко по-различно. Там има само 2 пъти ехограф т. е ранна и късна морфология в 20г.с, биохимичен анализ също правят в 13 с. Вече всеки месец като ходиш на преглед-кръв и урина. Ако има нещо ти звънят да ти изпишат нещо. Ако се наложи назначават и още ехограф. Всичко се прави на място в самата болница и не е нужно да се обикаля по лекари и лаборатории. На мен специално това мн ми харесва. Ако си осигурен, всичко е безплатно. Дори лекарствата за бременни, назначени от лекар.

# 331
La Libellule много благодаря за разяснението 🤗 и аз имам спомен, че ми обясняваше за някакво кръвно изследване, което изпращала някъде си, ама тогава бях във фаза “чух сърчицето на детето си, изобщо не слушам вече какво ми говориш”. 😅
И още един тъп въпрос Ви задавам. 🤦🏼♀ Освен ФК приемате ли други витамини? Заради това, че съм хремава и отпаднала, я помолих да ми препоръча витамини за бременни. Изписа ми Фемибион 1, които честно казано имат всичко май, изглеждат ми обещаващи. Това, което не попитах, обаче е, че съдържат ФК 200 мг, а аз пиех х 400. Дали да спра фолиевата и да продължа само на витамините или да ги пия заедно. Тогава обаче дневната доза на ФК ще стане 600 мг, а май не е ок да се увеличава дозата над 400 🤔
П.С. Ще чувате много такива “трудни” въпроси до октомври от мен, съжалявам 😎

# 332
  • au bout du monde
Пий ги заедно. ФК не се натрупва. И на мен ми ги изписаха Феминион 1, но все още пия само ФК. Биозин мама за имунитета може да вземеш. Аз го пия когато не забравя😁

Предната бременност пиех ФК, Вит Д, желязо, биозин мама, после калций започнах. Скоро ще ги почвам пак.

# 333
Направо те черпя един безалкохолен коктейл 🍸  😎
Благодаря ти за бързия отговор! ☺

# 334
  • София
Карди, Фемибион 1 съдържа 400 мг Фолиева - 200 мг са синтетичната форма и още 200 мг метилираната, която се усвоява по-лесно от организма. Аз също пия Фемибион, точно заради комплексът от витамини + метелираната форма на ФК.

# 335
  • София/Севлиево
Бях на преглед.Всичко е наред.На 30.03 трябва да запиша час за пренаталния тест,на 13.04 моят лекар ще ми направи първата ФМ.Преди това ще се видим на 15.03.От утре започвам да спирам поетапно лекарствата.Питах го за витамини,ама понеже съм с онази проклета мутация,която ми пречи да усвоявам фолиева киселина и трябва да ми е мета няма нищо подходящо за мен.Каза ми вит.Д по една капка на ден и ако намеря ниски дози вит.Б12(ако ли не трябва много месо , особено дробчета да ям).

# 336
  • София/Севлиево
Шейкче,поне инжекции нямаш.А аз имам,минимум още 2 седмици.Най-много се радвам,че почвам спирането на естрофема,че той ми създава главоболия...Утрогестан чак в 12 г.с.ще спра.Инжекциите иска след 2 седмици,но не съм много убедена.Зависи от прогестерона ми.

# 337
Шейкче,поне инжекции нямаш.А аз имам,минимум още 2 седмици.Най-много се радвам,че почвам спирането на естрофема,че той ми създава главоболия...Утрогестан чак в 12 г.с.ще спра.Инжекциите иска след 2 седмици,но не съм много убедена.Зависи от прогестерона ми.

Ох, значи има надежда .... трябва още малко явно да потрая. Различните клиники спират естрофема по различно време, има някои още ей сега в 6 7 г.с..... но... ще си го попия още малко явно 😏

# 338
Пия само ФК и смятам, че няма нужда да приемам други допълнително, освен ако не се установи с изследване, че имам дефицит на някой елемент. Четох някъде, че има връзка между безразборното пиене на витамини и качването на прекалено много килограми през бременността.  С водноразтворимите като ФК не може да се предозира, но не всички са такива.

А аз да попитам, за БХС много ли се чака, т.к. ми се пада да правя след две седмици, а още не съм си запазила час 🙄

# 339
Пия само ФК и смятам, че няма нужда да приемам други допълнително, освен ако не се установи с изследване, че имам дефицит на някой елемент. Четох някъде, че има връзка между безразборното пиене на витамини и качването на прекалено много килограми през бременността.  С водноразтворимите като ФК не може да се предозира, но не всички са такива.

А аз да попитам, за БХС много ли се чака, т.к. ми се пада да правя след две седмици, а още не съм си запазила час 🙄

Зависи къде искаш да си правиш БХС. За по-предпочитаните специалисти обикновено е добре да си запазиш час по-рано. Аз в понеделник си запазих час при д-р Виолета Стратиева в Оскар Клиник, което май си е Света Петка. Ходила съм при нея на късна фетална морфология и мисля, че е добра в работата си.
Иначе мисля, че в големите АГ болници също
правят БХС и там сигурно по-лесно става записването, но никога не съм се интересувала с подробности.

# 340

Естрофема до коя седмица е предписан?
На мен ми казаха до 7ма, но не знам 7ма г.с. или 7 седмици след трансфера.

# 341
  • София/Севлиево
Утре или в събота влизам в 7 г.с.Естрофем ще вземам до вторник(10.03) включително.Дотогава и Дуфастон.

# 342
Здравейте и от мен! Отдавна воайорствам в групата и съпреживявам всичко с вас. Забавих се с включването, защото минах през няколко кръга на ада... над година и половина опити за бебе и когато видях двете чертички се почна - първо ми казаха извънматочна бременност и съответно, че може да пукна, после че сигурна бремеността няма да се развива, че може да абортирам спонтанно, да е кухо яйцето и че изследванията ми няма как да са по-зле. Докато на по-късен преглед се случи чудо - всичко си е наред... цветя и рози и най-важното пулс. Та вече се реших да се присъединя при вас. Аз съм на 32г. в 9с и 4д. За първи път минавам през този така блажен и така ужасяващ период на бременността. Доколкото е възможно се старая да мисля положително, въпреки измъчения старт и целодневното гадене. Надявам се за всички ни да предстоят вече хубавите емоции и щастливи новини.
Приятно съм изненадана, че тук има мами с второ, трето и четвърто дете даже - респект!

# 343
Днес бях на преглед при друг лекар.
Усъмни се за тромбофилия.
Изписа ми натаспин и но-шпа и ме вика на 22-ри пак, за да види как се влияя от терапията.
Въпрос към момичетата с тромбофилия-къде си направихте изследванията за нея? Какво представлява, ориентир за цена? Доста се изплаших и мисля да не чакам до следващия преглед, а да отида да се изследвам.

# 344
А той как се усъмни,без да имаш изследвана тромбофилия?

Общи условия

Активация на акаунт