Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 629
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
Много съжалявам за всички мами, които не продължиха бременността. Пожелавам ви бързо възстановяване и скорошно завръщане към бременеенето с пухкави финали!
Аз продължавам да се чувствам все едно ме е прегазил влак ... гаденето, повръщането ме прави половин човек, дано бебчето да е Добре че сме на преглед чак на 22.03

# 316
За мое огромно съжаление и аз ви оставям. Сака се е деформирал, отговаря на 5 седмица, а съм в 7. И е празен. Общо взето кухо яйце е диагнозата. Ще правя медикаментозен аборт. Много ми е мъчно, но явно така е трябвало да стане. Надявам се да можем скоро да подновим опитите и този път да е успешно.
Желая на всички успешна бременност и леко раждане.

Момичета , имах проблем с пощата си и се наложи да си направя нов профил.
Bugi бъди силна момиче. Понякога за жалост има и тези моменти. Аз 2 пъти съм била в тая ситуация. И искам да ти споделя, че мина като по учебник. Дори нямам лоши спомени от това..... Така, че не се настройвай за лоши неща. Не е приятноо, но вярвам че всичко ще бъде наред. 🤗🍀

# 317
  • София/Севлиево
Bugi,много съжалявам.Моята първа бременност бе кухо яйце.4 месеца по-късно забременях със синът ми.Желая ти бързо възстановяване и скорошно забременяване Hug
За короната май мина през вкъщи още преди да обяват първия официален случай в България.Миналия февруари малкия ми бе много болен,не бе грип,не разбрахме какво е,но 10 дни бе като парцал-с висока температура,която от нищо не спадаше.Аз го обгрижвах нон стоп,но само 1-2 дни ме боля гърло.Подозирам,че е било корона , защото ММ работи като инженер в голяма китайска фирма,даже ме бе предупредил ,че идва нещо страшно,но не очаквахме да е чак такова нещо.Скоро водих детето на кардиолог, че имаше оплаквания и лекарят ме пита дали е карал корона.Казах му за този случай и ми отговори,че май точно това е било,но вече няма как да има антитела.Иначе колкото пср сме правили всички са ни отрицателни.
Пренатест може да се направи и след ФМ,но аз ще го направя преди него или в една и съща седмица.Моргана ,добре е да следиш нивото на прогестерона, защото понякога Утрогестан е съвсем недостатъчен,а и вземан през устата не се усвоява толкова добре,колкото вагинално.Най-добре се запълват липсите с инжекции-това ми каза моят лекар,когато му звънях да му съобщя ,че хормона ми върви надолу.И наистина-с две инжекции бе нараснал с почти 9 единици,а след двуседмично поставяне вече е над 50,в края на първи триместър трябва да е минимум 80 (това в единиците на Цибалаб,в другите единици минимума мисля с 25)

# 318
Здравейте и от мен!

Аз съм в порти 10-та седмица, досега не съм имала никога гадене, само се чувствам като парцал следобед и често имам главоболие и трябва да лежа.

Имам 2,7см миома, за която малко се притеснявам и доктор ми каза, че доплерите са високи и ми изписа хапчета до следващия преглед след 3 седмици

Гледам да съм спокойна и да мисля положително! Успех на всички!! Heart

# 319
Bugi, прегръщам те силно! Ще ти пратя нещо на лични, дано нямаш против.

# 320
Благодаря ви за подкрепата! Много се притеснявам от цялата процедура и как ще протече. Но все пак не искам да ви товаря с такива негативни неща.
Bobby_g Благодаря, нямам нищо против, ще чакам.

# 321
Ама как няма да ни товариш,аз не знам как минава но според мен щом е с хапче ще имаш обилно кървене,болки и ще се изчисти като една прекалено силна менструация, нека кажат и другите момичета..
Говори с доктора ти,може би ще ти обясни подробно

# 322
Бъги много съжелявам за случилото се ... стискам палци скоро да се похвалиш и всичкко да е наред . До теб сме всички бъди силна !💙

# 323
Момичета, много съжалявам! Желая ви много сили и в скоро време успешна бременност.

# 324
Bugi_ много съжалявам за случилото се! 😞 Бъди силна и позитивна и скоро съм сигурна, че ще имаш положителни новини! Успех!
Момичета, видях, че коментирахте болничен. И аз излязох от днес, на работа хич не ми се зарадваха, но.... 🤷🏻♀Искам аз да съм добре, за да пазя бебчо и това е!
Относно сексуалния живот. Със сигурност не е често както преди, но не сме спрели и сме внимателни. Все още не мога да се отпусна на макс, но се надявам след края на третия месец нещата да се нормализират.
Още нещо ме интересува мен. Някъде във форума дали няма тема за предстоящи прегледи, кое-кога-как се провежда. (ФМ, БС и т.н) Малко се омотах вече кое кога се прави.

# 325

Още нещо ме интересува мен. Някъде във форума дали няма тема за предстоящи прегледи, кое-кога-как се провежда. (ФМ, БС и т.н) Малко се омотах вече кое кога се прави.

Първо е т.нар "Ранен скрининг"(БХС) между 11 и 13г.с. и представлява кръвно изследване+обстоен коремен ехограф. Прави се от фетален морфолог, така че е разпространено и си го знаем като ранна фетална морфология, но мен ме поправиха в клиниката, когато го нарекох така.

# 326
Аз да попитам нещо сега,на 18 съм на БХС,ама ттябва ли да се запиша и същия ден на фетална ранна или може и друг ден?

# 327
Да разбирам ли, че БХС и ФМ са едно и също нещо? Обстоен ехографски преглед?
Мен ме викат чак към 12.04 за ФМ, когато ще съм около 12г.с 🤔
А кое всъщност представляваше изследване за Синдром на Даун и т.н? Нещо много се обърках вече. В очите на раждалите дами сигурно изглеждам много невежа 🤦🏼♀

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 12:02 от CardyR

# 328
Благодаря ти, че попита😄 аз съм раждаш, но предния път не ги правих тези изследвания, късно научих за тях, ходих чак към 19г.с на ФМ, та сега и на мен ми е леко объркано 😄 Знам само, че трябва да си запиша час за края на месеца, когато ще съм около 12г.с.

# 329
Много съжалявам момичета! Бъдете силни и не се притеснявайте. Disappointed Relieved
 Пожелавам ви съвсем скоро радостни новини и малко след това пухкави бебчета! Two Hearts
Аз имам всекидневно леки болки в корема, гади ми се често, нямам особен апетит и почти нищо не ми е вкусно. Още е рано (в 6.5 седмица съм), другата седмица съм на преглед, за да чуем пулса.
Работя в офис по 9 часа на ден, не е тежка работа, но определено ми идва в повече... имам нужда от повече сън и почивка, а и честно да си кажа - не ми се работи повече, искам да се насладя на бременността, извън офиса.Nature Sunny
Плана ми е (ако дай Боже всичко с бебчето е наред) да избутам някак този месец и да изляза в болнични. В момента са важни много повече точиците, които носим, отколкото работодателите ни.

Общи условия

Активация на акаунт