Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 614
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
За новите момичета да кажа - имаме тайна група във фейсбук. Ако искате да влезете, пишете на Яренце тук на лично съобщение.
Аз ще се въздържа за сега, докато разбера дали ще остана бременна, знам че не звучи добре.

# 376
Добро утро!Как сте?

При мене май започна гаденето....в момента ми се гади,стомаха ми е на топка и ми е супер отпаднало.
Не мога да ям нищо и от водата ми се гади.Може ли да пия нещо за гаденето, не съм питала АГ-то?Обмислям да заключа офиса и да отида да си легна, шефа хич няма да е доволен, че от толкова рано се започват с тези номера, но въобще не съм адекватна.

# 377
  • София
Хайде и аз да пиша, че не съм скоро. ☺

Днес бях на втори преглед. По принцип се водя в 7гс (6гс+2). Явно наистина с втората бременност съм по-нетърпелива. 😃 Не се видя сърчице, но каза, че вижда ембрионче и усеща пулсации. Та, след 2 седмици пак ще ходя.

Иначе, от около седмица се чувствам доста отпаднала, гади ми се леко, замаяно ми е като се изправя.. Но и това ще мине. ☺
Яренце, аз съм същата, видя се точка с пулсации и ме вика на 16-ти. Явно с всяка следваща бременност разбираме по-рано и ходим рано. На мен ми каза, че следващия път ако всичко е наред, да си взема направление за ЖК и ще започне да ме води от април, сега било рано. Симптомите също са ни еднакви-леко гадене, замайване и умора.
Кога беше твоята последна менструация?
За витамините све още ми каза да пия само Елевит, защото вътре си имало и ФК. Засега нямам оплаквания от тях, бях чела че заради желязото може да има запек, но всичко е наред.
ПРМ ми е на 19.01 (съответно термин 26.10).

Вчера АГ ми каза да пия и Биозин освен фолиевата, ама забравих да го купя. Може би днес ще взема.

# 378
Добро утро!Как сте?

При мене май започна гаденето....в момента ми се гади,стомаха ми е на топка и ми е супер отпаднало.
Не мога да ям нищо и от водата ми се гади.Може ли да пия нещо за гаденето, не съм питала АГ-то?Обмислям да заключа офиса и да отида да си легна, шефа хич няма да е доволен, че от толкова рано се започват с тези номера, но въобще не съм адекватна.

Добро да е!

На мен ми се гади вечерните часове, пробвах различни неща но без резултат, вчера изтисках със зъби от зор няколко капки от лимона, които глътнах и резултата от облекчението дойде мигновенно.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 10:13 от Latyka

# 379
Яренце, също като мен с втората ми бременност. Малката се роди на 17.10. Сега съм с последна на 09.01,но не ми казва дата на термин. При мен нещата се объркват оттам, че съм била с късна овулация и дата на предполагаемо зачеване 28/29.01. Така по календар съм в 5гс, а по компютъра ме изчислява 7гс и всъщност компютъра смята, че изоставам. Та док ги смята по календар. Нищо не разбирам и ми е объркано. Вика ме на 16.03,ако до тогава нямам оплаквания, и силно се надявам да има повече яснота тогава. За гаденето на мен ми  помага нещо кисело, вода с лимон, кисело мляко.

# 380
Добро утро и от мен! За гаденето нищо не помага, за повръщане може да се пие антиметил... на мен лично не ми помогна, от два дни пия сода с изцеден лимон, по-добре се чувствам,но иначе съм 8+6 така че, може би вече е време и да отмине повръщането.
Хубав ден ви желая! 🤗

# 381
  • Асеновград
И аз така изоставам със седмица две, и без това бях в края на октомври, ако всичко е наред може и да е ноемврийче.. дано следващия път чуем вече пулса много ми се иска.
Иначе аз имам съвсем леко гадене за сега и ми помагат солени крекери.

# 382
Здравейте и от мен, мили момичета !
За първи път пиша в този форум, но се радвам изключително много, че ще сме заедно.
С термин 23.10 съм. Днес предстои да чуем сърцето на мъничето.

# 383
Здравейте, дайте мнение за добър специалист за ранната ФМ и БХС, при когото е възможно да се запази час.

# 384
Здравейте, дайте мнение за добър специалист за ранната ФМ и БХС, при когото е възможно да се запази час.
Бях писала и назад, но виж, ако си в София, Оскар Клиник - Янкова или Стратиева. За първата от опит гарантирам, а за втората съм чела все хубави неща.

# 385
  • София/Севлиево
В център Марковс също всички лекари са добри,аз се бях ориентирала натам.Моята първа ФМ обаче ще я направи доктор Станулов-той ми прави инвитрото и иска да я направи,а аз нямам нищо против.Пък после ще ми каже накъде да поема.Ще го слушам за всичко...

# 386
Момичета и моя първи преглед мина  в понеделник, чухме сърчице, всичко с бебето е наред бях тогава (8+4), но от тогава такова гадене ме мъчи, че не е истина просто, много е неприятно, вече нямам търперие да намалее, направо този път съм доста зле, хем се чувствам супер изморена, хем и ми е лошо, само където не повръщам, ако това може да ме успокои.....

Иначе и аз съм на терапия с клексан, даже бях през ден и деня без аспирин протекс, но сега доктора ми махна аспирина и го замести и него с клексан, този път ме боли повече като се боцкам но няма как......в името на бебето какво да се прави. И аз съм си изследвала тромбофилията в Геника, с малки мутации съм, вземам и хормон за ТСХ-то, а и имам една първа загуба, според лекарите поради доста гъстата ми кръв и така, 2-рата и така да се каже 1-ва успешна бременост си се боцках през цялото време следих витамини, нива на кръвта и тн.......

Записах си и час на 1ви април за ранната ФМ и БХС, и като знам какъв висок риск ми излезе със сина ми преди 4 години, сега няма да се учудя да ме накара да си пусна пренатест, гледам даже че има промоции до края на месеца -15%.....

# 387
Здравейте,

можете ли да му препоръчате място за пренатест в София?

# 388
  • София
Здравейте, мами!
Бих искала да се запиша и аз в тази прекрасна група!
Моят термин е на 22/10/2021 Simple Smile

# 389
Здравейте момичета! Аз бях на преглед на 26.02(на частно) тогава трябваше да съм в 6г.с +2дни, но доктора каза, че най-вероятно оплождането се е случило по-късно и затова е по-мъничко. Иначе има плоден сак има и жив ембрион. Даде ми час за 18.03, да види как се развиват нещата. Та объркана съм и се чудя дали да не отида при доктора, който ще ми следи бременноста, да ме запишв поне и да види какво е положението или да си изчакам 18.03 и след това да се запиша за следене на бременност? Как мислите вие? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт