Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 603
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, мами!
Много се радвам за всички минали на прегледи и чули сърчицата! Аз също минах вече на прегледа 2 за тази седмица ( при двама различни в Бургас и София) всичко е наред с бебо станал в вече 11 мм., 155 удара в минута.
Док ми поговори малко за пренатестовете и БХС и сега обмислям.
Вие ще правите ли пренатест и какво вие мнението?
А за БХС ме насочи към МЦ Фемина? Някой ходил ли е там и имате ли отзиви?

# 391
Здравейте! Аз ходих на преглед за установяване във Фемина, и 2 седмици по-късно за пулс. Аз съм доволна, има добри специалисти. При Славкова съм аз. На 30.03 ми е следващия час, но тя не уточни дали е за ФМ или просто преглед, ще съм в 12 гс и би трябвало да е ФМ, каза, че ще ми вземат тогава кръв за изследвания. Като наближи часа ще й се обадя да разпитам за какво иде реч, че съм станала много загубена нещо напоследък.
Аз да попитам, напоследък започнаха да ми излизат дребни пъпчици с гноен връх от носа надолу. Преди ползвах Акне аут, скинорен и други препарати за пъпки, но сега не знам как да се боря с тях. Вие каква грижа полагате за кожата на лицето си и имате ли някакви проблеми към момента?

# 392
Мети97, аз съм същата. Кога ти е ПРМ, аз бях на 09.01. и като отидох на 26.02 ми каза същото като при теб, следващия ми час е 16.03. Според мен, ако много се притесняваш отиди и на второ мнение. Аз няма да ходя, защото имам доверие на док, при нея ражда и съм супер доволна. Каза, че ще ме води на ЖК чак от април.

# 393
  • София/Севлиево
От пренатестовете ще правя Вижън,защото него ми препоръча докторът ми,пък и го правят в моята клиника.

# 394
Здравейте, момичета!
Имате ли проблем с получаването на болнични в ранните седмици? Гинеколожката ми каза, че в началото не може да дава болничен, да ползвам ако имам останала отпуска.
Личния лекар може ли да ми издаде болничния?

Ако имаш проблем с работата и е несъвместима с бременността или пък караш проблемна такава, ползваш допълнителни 180дена болничен преди 45 - то дни задължителен такъв, преди термин. Тях може да ги издава гинеколога при който си се записала на ЖК и има лекарска комисия там. Явно ти е отговорила така защото работи сама и няна право да издава болничен с лекарска комисия. Иначе личен лекар може да ти издаде еднократко болничен до 14 дена.

# 395
Мети97, аз съм същата. Кога ти е ПРМ, аз бях на 09.01. и като отидох на 26.02 ми каза същото като при теб, следващия ми час е 16.03. Според мен, ако много се притесняваш отиди и на второ мнение. Аз няма да ходя, защото имам доверие на док, при нея ражда и съм супер доволна. Каза, че ще ме води на ЖК чак от април.

ПРМ ми беше на 13.01. Ами аз мисля да ида и при доктора, който ще ми следи бременноста, защото този при който ходих е на частно, а на частно си е скъпо за следене на бременност. 18 ми се вижда далеч. Аз все пак и на 18 ще си ида, но нека да си се запиша и при другия. Нищо не пречи.
Надявам се при всички ни всичко да бъде наред.

# 396
Благодаря за отговора 🤗
А преди да те запишат за женска консултация не издават така ли?
Проблемът е,че съм фармацевт и работя в аптека.. Предвид всекидневните контакти с болни, стоенето цял ден на крак, нареждане на стока и т. н.  гинеколожката също препоръча да остана вкъщи, но пък не може да ми даде болничен.
Като цяло се чувствам добре, но започна гаденето, виенето на свят и след работа усещам тъпи болки в корема и кръста, предполагам от стоенето права..

# 397
Здравейте и аз да се включа в темата.Бременна съм с трето детенце с термин 27.10.2021. Hug

# 398
Anelka, добре дошла. И аз съм с трето, ще се подкрепяме 😊
Meti, успех при другия лекар, ще чакам да споделиш 🍀

# 399
Еха, колко сме много с трета бременност!
Много се радвам! 😀😀😀💚💚💚

# 400
Привет на новодошлите, ставаме все повече. 😊
Аз днес бях на преглед- чу се сърчице, видяхме бобчето, за сега на този етап всичко е наред.
Аз ще правя пренатест също във вижън, там ме изпрати моята доки, в понеделник ще звъня да запазвам час. Също и ме изпрати в 11-13г.с във Фемина при д-р Славкова (не знам това скрининг ли е или ФМ, тъй като ми каза, че ще бъде само ехограф, понеже вече ще съм дала кръв и резултатите ще са от пренатеста). Сега съм 8+6, почти в 9г.с и гаденето ми вече лека полека се изпарява.😃  Разбира се, от време на време ми се припомня, че съм бременна, но това да е, важното е да сме живи и здрави.

# 401
  • au bout du monde
Записах час за ранния скрининг на 26 март. Нямам търпение ❤️

# 402
Наистина доста мами сме , които чакат 3-то . Аз съм почти в 10 г. с , а гаденето и повръщането ми се усилиха. До обяд съм добре и след това се почва едно гадене и към 7 вече почвам да повръщам. Тежко ми е, гадно ми е. Предната ми бременност беше преди 11 год и нямам спомен да съм се чувствала така. Взех си болничен до понеделник,  в понеделник вече личния ще ми даде направление за ЖК, но пък не можело да ми даде направление когато съм в болничен. Трябвало да имам 1 раб. ден , а на работата не ме искат понеже съм мед. сестра, предвид положението с този вирус. Абе толкова е омотано...сега в понеделник като ми даде направление,  надявам се вторник вече да се запиша на ЖК и вече АГ да ми издава болничен до края на бременността

# 403
Здравейте, мами!
Много се радвам за всички минали на прегледи и чули сърчицата! Аз също минах вече на прегледа 2 за тази седмица ( при двама различни в Бургас и София) всичко е наред с бебо станал в вече 11 мм., 155 удара в минута.
Док ми поговори малко за пренатестовете и БХС и сега обмислям.
Вие ще правите ли пренатест и какво вие мнението?
А за БХС ме насочи към МЦ Фемина? Някой ходил ли е там и имате ли отзиви?

Tulipa ще споделиш ли с нас мнението на доктора за пренатестовете и БХС?
Много се чудя дали да направя пренатест.
Иначе днес се записах вече на женска консултация и се започват месечните прегледи. В 9с.+2д. съм. Бебето си отговаря точно на седмиците.
А по отношение на гаденето съм леле мале. От 5 седмица та до днес - нямам нито нормално обоняние, нито нормален вкус. Отслабнах с 1 кг. С първата бременност нямаше такова чудо, ама казали хората, че една с една не си приличат. Ще търпим....

# 404
Geri, всъщност аз незнам дали беше мнение от нейна страна или вид насаждане на съвест в мен. В смисъл обясни ми че се прави в 10 седмица ( не спомена че всъщност може да се направи и след това, което четох аз, че може и след БХС) каза че съм млада, но понякога и при младите има проблем ( на 29 съм) и едно такова изследване дава успокоение за цялата бременност, нейни пациентки почти всички искали да си правят и даже преди положителния тест разпитвали за фирми, които го правят теста. Звучеше ми някак, че лекаря има някаква полза от този тест, може би финансова незнам, затова попитах за ваше мнение и коя ще прави пренатест. След прегледа изчетах доста мнения в други теми, страници на различни фирми и стигнах до извода, че този тест няма 100% диагноза, а по същия начин като БХС е статистика ( да по добра и точна, но статистика ) и след това не дава диагноза, а за по- точно се прави следващ етап на изследване - амниоцентеза, която да го потвърди или отрече пренатеста. Ще се радвам на всеки коментар и мнение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт