Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

 • 38 994
 • 726
 •   1
Отговори
# 720
 • Мнения: 11 911
Една статия от лекар хомеопат описваща повечето неща за които си говорим тук
Тиреоидитът на Хашимото – различен поглед

# 721
 • Мнения: 3 064
А този тест за 283 храни FOX дали може да е полезен при човек без проблеми с щотовидната, но с херния и гастрит с цел избягване на болезнени кризи?

# 722
 • Варна
 • Мнения: 939
Момичета и аз моля за помощ и коментар, че вече ще се по бъркам от притеснение и ужас, защото този филм го играя вече повече от десет години. Само че сега лекарката ми сякаш вече не ми обръща много внимание, дали защото няколко години всичко беше наред, идея си нямам...
Пускам ви направо писаниците си от другата тема

https://bg-mam.ma/p/1332359/42815012Това са последните ми изследвания от вчера, от друга кожна, пуснати поради страшния косопад, който също се появи ноември месец.

Пия Нолипрел форте за кръвно, Еутирокс 50 за жлезата + Селен 100, Бевит форте, вит. Д.

# 723
 • Мнения: 1 527
Нямаш причини за "притеснения и ужас". Освен хипото си имаш и Хашимото (предполагам си наясно). С това тсх аз не бих вдигала още дозата на т4, въпреки че фт4 и фт3 не са добре. Основният проблем ти е в желязото и б12. От там са ти симптомите, и разбира се ниското фт3. Първо, вдигни желязото до към 22-25. Ако решиш с червени меса и дроб, ако искаш (по-бързо) с желязо отвън. След това започни б12. То тр да е над 500. След това предполагам, че ще се подобри и конверсията и щитовидните сами ще тръгнат нагоре. Не казваш колко вит Д взимаш. Той също е важен за конверсията. Парцал може да си и от висок инсулин предвид качването на кг. Зависи кога през деня започваш да чувстваш умората. Селен ти е изписан заради високите антитела. Б-витамините ги спри, докато не оправиш желязото.

# 724
 • Варна
 • Мнения: 939
Много благодаря за отговора Бонго 😘
Това са последните изследвания на вит.Д и инсулин от юли 2020


От декември пия това по 2Притеснението ми идва от там, че аз от около 2 години чувствам, че не съм много ок здравословно. Сама си пускам хормоните, ендото само ги поглежда и казва Ок, а аз виждам, че от предните години не са така, даже и през последната бременност.
От ноември косата ми също рязко опада, на цели редове и петна, ноктите се белят от година и повече. Но до предното лято поне килограмите бяха почти в норма. Сега вече нямат пак контрол. Ужасена съм, защото преди 10 год. Усещането беше същото - за безсилие, неразбиране какво се случва със себе си, и лекар, който да ти разяснява за какво иде реч. Тогава обаче имах две деца, а сега вече са четири и освен за себе си, трябва да помисля основно, за тях. Както се казва - нямам време да съм болна и да се чувствам уморена денонощно. Та малките са вече на 7, отдавна минаха бебешки те години. А постоянната умора дойде рязко с косопада края на октомври,  заедно с болките в кръста, слизащи надолу и докарвайки изтръпването в крака и болките в ставите и постоянното пукане на пръстите на ръцете за да премахна в някаква степен схващането.
Ако имам Хашимото, това ми го казваш първа ти, ендото твърди, че тези оплаквания не са свързани с жлезата. Може би като види последните изследвания ще бъде вече на друго мнение 🙄
Нито първата кожна, при която ходих, нито ревматоложката изписаха лечение, въпреки изследванията,  които назначиха. Сега желязото и вит. В ще ги гледа втората кожна, при която ме изпратиха и да видим какво ще реши тя.
Общо взето изследвания пускам на кг, съответно си и плащам, защото по здравна каса няма почти нищо, а само ме прехвърлят една на друга, а моите нерви и сили вече са на предела 🥺
Извинявам се за дългия и сигурно много объркан пост, но само вие знам, може да ме разберете 🥺

# 725
 • Мнения: 1 527
Успокой се, Жено. Поздравявам те. Ти си героиня, че имаш толкова много от хубавото - 4 деца🥳🤗
Имаш антитела - да, значи имаш и Хашимото. Това Д, което взимаш е малко. Трябват ти поне 10 табл дневно иначе никога няма да наваксаш дефицита. Заедно с Д взимай известно време калций и вит К2мк7, както и постоянно магнезий. Точно за теб си мислех преди, че по-скоро тр да свалиш малко еутирокса - от 50 на 46 мкг, което 6 дни по 50 и 1 ден 25 мкг. Ако вдигнеш леко тсх, хипофизата ще подаде сигнал на щж сама да си произведе още фт4 и така би тр да подобриш като цяло резултатите от хормоните. Ако смениш дозата, пусни след 60 дни изследване. Инсулинът ти е добре, макар че до 5 се води перфектен. Косопадът е от ниското желязо. Изтръпванията са от ниското б12 и липса на магнезий.
Като цяло, ще наваксаш липсите и ще се почувстваш по-добре. Ако имаш време, отдай го на движение - разходка.
Наблюдавай близнаците как се развиват, защото децата на майки с Хашимото, обикновено страдат от същото. НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Просто ги наблюдавай.

# 726

Общи условия

Активация на акаунт