За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 363
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
И аз така. Едно-две листа от горните ги махам, следващите 2-3 измивам добре и когато се убедя, че са останали само вътрешни листа, я режа като зелка.
Май по правилно е да се начупват листата. Остават по- крехки.

# 316
Мой близък така я чупи. Аз обикновено бързам и не ми се занимава.

# 317
  • Sofia
Направих снощи бяла халва с орехи,но още не се е стегнала и май няма,така ще си е.Лепкава и много,много сладка,въпреки, че намалих захарта и меда..
Може ли да я направя на нещо друго?
Не ми се хвърля 🤔

# 318
За плънка на руло или пасти, няма ли да стане?

# 319
  • Sofia
Не знам...много лепкаво е
Мисля да го разбъркам със заквасена сметана 🤔 и може и да стане за руло или др сладкиш

# 320
Объркана с малко смлени орехи за козунак или кифлички, също ми звучи добре....ох, яде ми се козунак 😄

# 321
  • под тепетата
За глазура на кексчета няма ли да стане?

# 322
Искам да направя ястие от печени на скара пържоли. Станаха повечко и вече няколко пъти хапнахме от тях, а не ми се слагат във фризера. Нарязах ги на ситно и ги добавих към запържен праз, соев сос, кимион и черен пипер. Станаха чудесни лаваши с тях. Но има още от тях и замислям да направя още едно ястие - дали да ги смеся с  ориз със зеленчуци, дали да направя нещо като пай с пюре от картофи - пюре - свинските късчета - пюре и да ги запека, като отгоре настържа кашкавал, та приемам идеи.

# 323
Искам да направя ястие от печени на скара пържоли. Станаха повечко и вече няколко пъти хапнахме от тях, а не ми се слагат във фризера. Нарязах ги на ситно и ги добавих към запържен праз, соев сос, кимион и черен пипер. Станаха чудесни лаваши с тях. Но има още от тях и замислям да направя още едно ястие - дали да ги смеся с  ориз със зеленчуци, дали да направя нещо като пай с пюре от картофи - пюре - свинските късчета - пюре и да ги запека, като отгоре настържа кашкавал, та приемам идеи.
Аз бих нарязала лук на едро, гъбки, кисели краставички - и на котлона. Малко винце и съвсем малко сметана за финал.

# 324
  • Sofia
Бюти, на мен все подобни ми идват наум... да завиеш в кори за баница или отворен кебап...
Но и с пържен ориз и зеленуци звучи добре.

# 325
Искам да направя ястие от печени на скара пържоли.
Нещо като пай.
Скрит текст:
Необходими продукти: лук, чушки, картофи. Нарязваш лука и чушките на ивици и запържваш леко, солиш и добавяш черен пипер и малко чубрица. Смесваш ги с нарязаните на ивици пържолки, ако искаш може първо да омешаш пържолките в кетчуп и тогава да ги добавиш към луко-чушковата смес. Слагаш всичко на дъното на тавичка, отгоре картофеното пюре, най-отгоре настърган кашкавал и  ръсваш малко чубрица пак, слагаш във фурната да се зачерви леко.

# 326

КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА
https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.msg13040591#msg13040591

Картофени гнезда със сочна плънка
https://www.youtube.com/watch?v=V2B4z6MzKaM

# 327
Някой има ли изпитана рецепта за хрупкави гофрети? Искам след изпичане да ги гарнирам със сладолед плодове и дресинг.

# 328
  • Sofia
Някой има ли изпитана рецепта за хрупкави гофрети? Искам след изпичане да ги гарнирам със сладолед плодове и дресинг.
Ето от мен, снимката е линк.

# 329
Морена благодаря много! Още утре ще ги пробвам, само не знам дали има значение, че моя гофретник е от двойните 🤔

Общи условия

Активация на акаунт