За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 376
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
В търсене съм на лека и ефирна торта или чийзкейк, която да направя като подарък. Идеята ми е да има и друг крем, освен този от манго и си мисля за ванилов, може би и някакви нотки шоколад, но много малко, за да не доминира. Търсих в нета, нищо не ми хвана окото. Ако имате предложения, ще се радвам да ги прочета. Simple Smile
Тази торта е много лека, като може да замениш ягодите с манго или да сложиш манго в сместа за желариане, както и ситни парченца шоколад - ще стане тип Страчатела.

# 286
  • Sofia
От къде купувате в Бг хубаво,узряло и не безумно скъпо манго?

# 287
  • Sofia
Не визираш кое за теб е "безумно скъпо".
В Лидл и Фантастико редовно има манго, да не кажа винаги и най-скъпо е на 3-4лв., но и много често е намалено на 2 или по-малко лв.  Бих казала, че не оставаме без манго у нас. Като е зелено оставям го да узрее.
А тази седмица има в Кауфланд зряло/готово за консумиране на 3.50лв/бр.

# 288
  • София
В търсене съм на лека и ефирна торта или чийзкейк, която да направя като подарък. Идеята ми е да има и друг крем, освен този от манго и си мисля за ванилов, може би и някакви нотки шоколад, но много малко, за да не доминира. Търсих в нета, нищо не ми хвана окото. Ако имате предложения, ще се радвам да ги прочета. Simple Smile

Нещо такова:

Торта с извара и боровинки

# 289
  • Sofia
Взимала съм манго от тези вериги....много рядко са били узряли и вкусни .При някои чакането не помага,омекват и се развалят едновременно.

# 290
Взимала съм манго от тези вериги....много рядко са били узряли и вкусни .При някои чакането не помага,омекват и се развалят едновременно.
И аз като съм купувала, обикновено става за хвърляне, докато узрее. Честно казано бих ползвала плод от компот.

# 291
  • Sofia
Дайте идеи за ястия с кайма и на котлон?
Правих кюфтета,кюфтета с доматен сос,супа топчета...не се сещам за друго 🤔
Мислих за зелеви сарми,но каймата е овкусена и солена 🤨

# 292
Спагети с кайма, правя понякога и мусака без заливка в тиган с капак.

# 293
  • Sofia
Мислих си и аз за тези две ястия 😁
Даже вече съм приготвила всичко за мусаката и ще я започвам,пък каквото стане...

# 294
Фрикасе, с грах,  чили кон карне 😋😍

# 295
Кюфтета по чирпански, кюфтета по цариградски, кюфтета с бял сос (тип фрикасе).

# 296
Запържена кайма с подправки и после яйца, разбъркани при нея в тигана, ако харесвате такова ястие. Бързо и лесно, евентуално и някакво сиренце да се стопи там при желание. Носи и наситнени зеленчуци да се запържат с каймата ама тогава вече не е чак толкова бързо приготвянето, а това ми е основната причина да приготвям точно по този начин - когато бързам.

# 297
  • In transit
Рагу болонезе

# 298
  • Sofia
Благодаря за всички идеи,ще ми трябват,тъй като фурната временно няма да я ползвам 😘
Мусаката много се хареса от мм 😋

# 299
От мен - Кайма, ориз, кисело зеле

Общи условия

Активация на акаунт