За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 324
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
В Берьозка има едни огромни пакети с горчица на прах . / Явно смлян синап /
Как се използват

Колко големи пакети? Ако е тази, за която си мисля, ние сме мега фенове. Горчичньй парашок, но не са толкова големи пакети.
Как се прави: прах, топла вода ( горе-долу 1:4), по чаена лъжичка сол, захар, зехтин, оцет. Това в купичка от 400 но, но наистина е на око количеството прах и вода. Другото е константа. Трябва да узрее 24 часа.
 За нас това е оптимален вариант, като колкото повече оцет слагаш, толкова по остра става. Не очаквай горчица, по-скоро е като дрога Joy яде се по много малко с месо. Ако хапнеш повече удря здраво Joy
За леща...може плакия, много обичаме. Или кюфтета.

# 481
Когато ида следващ път ще кажа.
Помня братовчед ми обясняваше как правел горчица с такъв прах . После му казах колко е голяма опаковката и той се учуди .
Може би килограм или пък 0,500 кг.
Но беше големичка .  Имаше и сода бикарбонат - мисля пак около половин килограм .
Тук нали е по 100 г и ми се стори голяма . Може пък да е била 250 г , но за горчицата на прах ми се стори по- голям грамаж.
И братовчеда каза много силна ставала горчицата и затова не купих . Аз съм сама и такова количество ми е много .

# 482
Последно взех пакет 400 г. Ако обичаш, можеш да си правиш по малко. То и ние я правим на няколко пъти и я ядем бая дълго. Имаше и по-малки опаковки.
Обаче е мноооого добра, без аналог.

# 483
  • Sofia
Саня, няма нужда да ходиш, ето - 400г е - https://shop.berezka.bg/osnovnye-produkty-pitaniya/gorchichnyy-p … ok-sarepta-400gr/

# 484
Не съм я пробвала тази горчица на прах, но помня, че едно време се носеше от СССР като голяма ценност. Бих взела да я опитам, не ям люто, сигурно доста трябва да я разреждам. А освен мен, никой не яде горчица у нас.
За лещата - един път правих пастет от червена леща. Не беше лош, но докато набавя съставките .... не съм сигурна, че си струваше.

# 485
  • Бургас
В Берьозка има едни огромни пакети с горчица на прах . / Явно смлян синап /
Как се използват
От форума взех рецептата за домашна горчца и тя е със синап, мед, оцет ,олио и малко топла вода. Не бих се учудила, ако продаваната в Берьозка е от хрян. Ще бъде сигурно още по-люта. Та, щом е на прах, можеш да си вземаш по малко и да си забъркваш горчицата. Аз, като направя няколко бурканчета със смлян синап, и я ползваме освен като директна подправка, още за овкусяване на меса, към марината, при печене, като добавка на майонеза....-Някога приятелка рускиня, като си ходеше у дома, носеше точно горчица на прах. Мисля,че беше смлян хрян. Безумно люта беше.

# 486
  • София
Пеич, твоето е гениален вариянт на Милионерския сладкиш Sparkling Heart Трябва да го патентоваш и да се произвежда в комерсиални количества! Ще запретна ръкави тези дни да направя едно такова, мммм, вку-со-ти-я.

Аз всъщност влязох да питам за интересни рецепти с леща. Днес правих леща с къри, не съм във възторг, ама то и подправката не беше нещо. Та, някой да е правил или срещал нещо различно от традиционната леща рецепта, моля да сподели.

Леща с домати и спанак

Бюрек с кайма и леща

# 487
Аз всъщност влязох да питам за интересни рецепти с леща. Днес правих леща с къри, не съм във възторг, ама то и подправката не беше нещо. Та, някой да е правил или срещал нещо различно от традиционната леща рецепта, моля да сподели.
Кюфтета от леща/с прошуто
Салата с леща, дори с обикновената става
Мъфини с леща

# 488
Горчицата не е люта и не е от хрян. ММ не докосва люто, но за тази умира. Съвсем различна е.

# 489
  • София
На леща слагам и пащърнак / обожавам го и трудно го намирам /.
Откъде купувате картофено нишесте ?
Чисто картофено нишесте купувам само онлайн, не съм срещала  никъде да се предлага, може да има в руските магазини, но не съм го виждала.

# 490
А в какво го прилагате обикновено ?
И например в кейк или друг сладкиш с каква цел се ползва

# 491
  • София
А в какво го прилагате обикновено ?
И например в кейк или друг сладкиш с каква цел се ползва

С картофеното нишесте тестата стават по-леки и пухкави.

Кексчета с шоколад

Палачинки, които не се късат

Райски сладкиш

# 492
  • Русе
Скрит текст:
На леща слагам и пащърнак / обожавам го и трудно го намирам /.
Откъде купувате картофено нишесте ?
Чисто картофено нишесте купувам само онлайн, не съм срещала  никъде да се предлага, може да има в руските магазини, но не съм го виждала.

Много често го купувам.
https://shop.berezka.bg/osnovnye-produkty-pitaniya/kartofelnyy-krakhmal-400gr/

# 493
  • София
Има го и в диетичните магазини.

# 494
  • Mediterraneo
Имам въпрос. Вчера правих тази торта, по тази рецепта
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_15.html
Спазвах абсолютно точно всички пропорции, мерки и стъпки в приготвянето. Кремът ми се пресече, когато го разбих с миксер след добавянето на маслото. На какво би могло да се дължи?
Иначе е вкусна, но вид не докарах заради пустия крем.

Общи условия

Активация на акаунт