За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 743
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • София-Младост
Поръчах си днес от Берьозка (Пейчев е виновен с неговия линк Joy ) блатове за торта Медовик. Може ли изпитан крем за тази торта?
Любима ми е:
https://albisrecipebook.blogspot.com/2017/04/blog-post_23.html

Лилит, може да се влага в ястие и да търпи терм .обработка. За срока, на буркана не пише ли? Пък ито количеството не е голямо...много е вкусен с малко лимонов сок.

# 526
  • София
Ефибуш, с орзо правя една салата от блога на Пепчо.
"Салата с орзо и пилешки гърди", много ни харесва вкъщи.
https://pep-4o.blogspot.com/2017/06/blog-post_30.html
+ 1. и от мен предложение - С орзо правя любима  салата - Лятна салата стиквичка,  орзо , козе сирене и домат -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/06/blog-post_86.html
Скрит текст:

# 527
  • Sofia
Колко са трайни домашно правени блатове за френска селска торта?
Тортата ще я правя след 2-3дни.

# 528
Много, те стават сухи като бисквита.

# 529
  • София
Взех дъгова пастърва от лидл, очите бистри, хрилете - червеникави, но ме притесни, че костите много лесно се отделиха, месото беше доста меко и леко жълтеникаво. Да я хвърлям ли според вас?

# 530
Може ли някой да ми напише пропорции (количества) за оригинална руска салата (салата Оливие)?

# 531
  • Варна
От веригите риба не купувайте, никога. Ако има мирис и лепне, изхвърлете рибата.

# 532
  • Sofia
Е, чак пък никога Wink ... много хора сме далече от море/река или рибен магазин. Какво остава?!

# 533
  • Варна
Рибни магазини има навсякъде. А натравянето с риба не е леко и безобидно.

# 534
  • Sofia
Рибни магазини има навсякъде. ..
За Варна ли говориш или... ?!

... А натравянето с риба не е леко и безобидно.
Никой не твърди обратното.  Обаче понеже в София рибни магазини няма навсякъде (виж рибни щандове има в някои  магазини от веригите), ние купуваме от веригите, пък не сме се натравяли.

Та това е крайно изказване.
От веригите риба не купувайте, никога. ...

# 535
  • Варна
Някои консумират и храни, с изтекъл срок. Нищо им няма привидно. Личен избор. Повтарям, че месото на рибата не е безобидно. Има разлика от процененото 10г. свинско месо, от веригите.
За да е полезна рибата си има специфични изисквания за съхранение.

# 536
Няма навсякъде рибни магазини. Купувам риба от веригите най- редовно и нищо не ни е станало.

# 537
Взех дъгова пастърва от лидл, очите бистри, хрилете - червеникави, но ме притесни, че костите много лесно се отделиха, месото беше доста меко и леко жълтеникаво. Да я хвърлям ли според вас?
предполагам си гледала датата на годност? Купувам си риба от Лидъл често - лаврак и сьомга (в нашите рибни специализирани магазини - общо 4 на брой има само замразена, която замразяват преди крайния  срок на годност, или пък онази в много лед ), вчера пак, срокът на лаврака  е до 30,03. Пъстърва купувам от развъдник, но погледнах и тази - беше много лигава в опаковките. Според мен, щом се отделя месото от костите не е добра.

# 538
Някои консумират и храни, с изтекъл срок. Нищо им няма привидно.

Гледа се състоянието на храната, не срока на годност. Пази боже да се изхвърля храна само заради индустриални цифри.
Във веригите има и добра 🐟, днес вечеряхме с чудесна прясна сьомга от Лидл.

# 539
В малко по -добро състояние ,от горепосоченото, сме вземали пъстърва от Лидл. Никога не повторихме. Има добра замразена риба и рибен щанд в Метро. Малко ни е далечко, но по - сигурно.
И в Кауфлнд положението е трагично.

Общи условия

Активация на акаунт