Има ли смисъл?

• 12 102
  • 258
  •   1
Отговори
# 165
Порутената къща майната и. Но ми е странно защо не иска да дойде при теб ? 🙄 При положение, че има къде да отиде наготово ми се струва странно, че не иска.
А иначе за забременяването, моят съвет е да действаш и да не чакаш изобщо ! Пазите ли се или ? Всичко друго може да изтърпи промени във времето, но за жалост женската биология не.

# 166
Може би не иска да се мести, защото се притеснява, че брат му веднага ще завземе къщата, ще настани наематели или че ще запустее съвсем.
Може би не иска да живее под един покрив с тъща.
Може би се притеснява какво ще кажат хората.
Много може би. Няма смисъл да гадаем.
Авторката даде подробности, но нека проведе сериозния разговор, само той има смисъл.
Успех и желая!

# 167
...Явно и аз съм бедна като ,,голтака"с тази заплата, въпреки че съм с висше образование. Преди няколко години работих по специалността си в голям град и за добра заплата (ок. 2000 лв.), но фирмата фалира и се прибрах в къщи. Имаше колега, който ме харесваше, но аз се спрях. ...
Човек няма ли здрави връзки и невероятен късмет трудно ще се реализира. Принудих се да работя за 700 лв., търся си друга работа, но засега без успех. Имам малко спестени пари, но и те ще свършат все някога. Може би и той пести...
Той сега пострада при малък инцидент, отделно е в конфликт с брат си. Между двамата има конфликт от години. Стигали са до бой. Лошото е, че родителите не са казали на кого какво се пада от къщата. Не разбирам от подялба, но ако се раздели, винаги единият ще бъде ощетен. Така са направени стаите. ...Дори след погребението на бащата братът веднага е взел колата му, без да се съобрази с останалите.
Моят често ми казва да отида да живея при него и че като си поделят къщата с брат си ще прави постепенно ремонт. След последните събития се съмнявам, че това ще стане скоро.
Моята къща е доста по-голяма, с повече удобства и по-близо до работата ни, но той отказва да живее у нас. Определено предпочитам моя дом и той го знае.
Големи очаквания нямам, всъщност не знам какво да очаквам. Гледала съм тежко болен родител и знам какво е и затова го разбирам за някои неща.
Хормоналните ми проблеми ще са до живот, на лекарства и най-вероятно операция, за която се колебая. Той знае всичко. Може и да се е изплашил.
При мен имаше съмнение за извънматочна бременност и се стигна до операция. Той предложи да плати, но аз отказах. Съгласих се само да ми даде за 4D, че нямах толкова. Има кола и винаги ме кара на д-р или на разходка. Мин.год. отидохме и на почивка.
Много въпроси има в главата ми...
....
Мелинда, щом веднъж вече си била на добра заплата, пак можеш да бъдеш. Сега в ковид-драмата може би не, но след това. Все пак зависи и колко голям е вашият град. Ако си отворена за възможността да дадеш под наем твоето лично жилище, а ти да се преместиш другаде, тогава ще имаш по-добра възможност да търсиш в различни градове.

Не мисля, че с онзи колега си сбъркала. Щом отвътре не ти е идвало, явно не е бил човека за теб.

Този мъж, колкото и зле да се е стекъл животът му, не си е загубил явно човечността, ето как ти е помогнал с пари, когато си имала нужда. Не е толкова за изхвърляне чак, както ние тук го изкарахме. Но явно си има и той своите комплекси и стари рани, както и всеки на тези години. Може да не иска у вас да живее, защото се притеснява да е в твоята къща? Като нищо може да е нещо такова. А може и да мисли, че ако напусне своята къща, брат му ще разбие бравата и ще я заграби. Кой да ти каже какви мисли му се въртят.

Мен ако питаш, не се пазете, правете си секс и каквото сабя покаже.

# 168
Предположения всякакви.
Най-добре един искрен разговор и след него реши накъде да хващаш.

# 169
  • Тра-ла-ла
На мен ми е интересно колко години е гледал майка си и сестра си?! Че едва ли не те се изтъкват като причина да е нямал време за връзки и/или съвместно съжителство с жени

# 170
Не става въпрос за ин витро, поне до този момент не ми е казано. Спермограмата беше, за да се види дали и при него няма проблем. Аз забременях почти на 40 г., с 1 яйчник и хормонални проблеми след няколко месеца опити. Беше изненада и за двамата. Всъщност той в първия момент се съгласи, след месец отказа, а в един момент, когато му бях сърдита, взе да пита къде се прави това изследване и това беше.
За къщата го написах, за да стане ясно, че иска да живея при него, но като не е разделена аз се колебая. Аз не държа там да живея поради неяснотите около имота.
У нас не иска да живее, защото: ,,На зетя обувките винаги сочат към пътя". Брат му вече е бил гонен от жена си, сега може би пак ще се случи. С майка ми се разбират добре, той винаги й помага с нещо.
Мебели гледаме понякога (по-евтини) и все пита дали и кое ми харесва. Отказва да си поделим сметката, защото не приема жена да му плаща за мебелите. Все повече разбирам, че той е инатлив и не приема другата гледна точка. Може би е прав като каза, че е рано за дете, защото не се познаваме достатъчно добре. На този етап съм решила, че ще направя едно от следните неща:
1. Разговор с него, но предвид изнервената обстановка с брат му и другите неясноти, не зная как ще реагира и колко време ще отнеме мисленето му.
2. Няма нищо да му казвам, ще си караме както досега и ще разчитам, че пак ще забременея и ще го изправя пред свършен факт. Гадно е, но той знае, че искам дете.
АГ-то ми дава срок 6 месеца да бебеправим. Ако стане -добре. Ако не стане...тогава и аз не знам.
Друг да търся на този етап не искам, не защото този е идеален и съм сляпо влюбена, а защото не знам на какъв ще попадна и как ще ме приеме с моите болежки и често ходене на д-р. Плюс факта, че най-вероятно ми предстои операция на щитовидна жлеза. Много минуси и май никакъв плюс. Sad

# 171
Мелинда, според мен битовите неща не са най-важни във вашия случай. Вие искате да имате дете, а този мъж не иска. Вие си решете кое ви е най-важно в случая - да дадете шанс на мъжа или да си гоните собствената цел да станете майка.

Ако е първото, имате предвид, че той може никога да не пожелае да е баща и дори да откаже да съдейства, ако имате нужда от лекарска помощ за зачеване. Вие си решавате дали си струват времевите и емоционални инвестиции да чакате да му дойде друг акъл и да се превърне в проактивен и подкрепящ партньор и кандидат-татко.
Ако повече държите да станете майка, започнете да мислите как да осигурите това финансово и какъв е по-прагматичният подход към намиране на баща.

Пример 1 от моя кръг: след кофти развод и няколко години удряне на камък с нова любов, жената А си направи бебе от донор. Към днешна дата хубаво, добро и здраво 7-годишно момченце.

Пример 2 от моя кръг: жена на вашите години след ин витро, бащата е близък приятел гей, детето се отглежда между двамата.

Та - 21-ви век сме, варианти много, въпросът е дали ви се дават шансове за евентуално съжителство и евентуално бебе или ви се ще да си гушнете бебе, а после, по-спокойна и щастлива, да ги мислите любовта и съжителството.

# 172
Какво ще стане след 6 месеца?
Ти искаш да живеете при майка ти? Разбрах...
При свекърва щеше ли да отидеш? Ами и той.
Остави доброто разбирателство. Под един покрив е друго.

# 173
То голяма романтика да се сексят и да спят на малко легло връз стар степцан дюшек и издънена основа или да ги жлембят избили пружини на матрак. Спестените пари после ще отидат по доктори.

10г беше романтика.. Нито беше тясно, нито неудобно:) Само на комшията от долния етаж пречеше като се развихряхме Simple Smile
Но бяхме млади и влюбени. И не бяхме живяли в комфорт, че да ни липсва.

Мелинда, разговаряйте без напрежение..Няма как да уредите всички въпроси сега и на момента.
Приятно ли ви е заедно?
Искате ли дете?
Това ви е спешното..За другото размуни хора все ще намерят решение..
Ако двама човека гледат в една (обща) посока могат!

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 20:59 от Рози и Бодли

# 174
Мелинда, не ми каза пазите ли се или бебеправите ?

# 175
Пример 1 от моя кръг: след кофти развод и няколко години удряне на камък с нова любов, жената А си направи бебе от донор. Към днешна дата хубаво, добро и здраво 7-годишно момченце.

Едва ли гледането на дете сама е цветя и рози. Да, не е невъзможно, но няма на кого да разчиташ изобщо.
Вариант е бабата да помага, но дали има възможност и желание за това?
Работодателите не са много отворени към майки с малки деца - боледувания, ангажименти и т.н.

Да не говорим, че жената е от малък град, където нито има възможности за работа, нито високи заплати.

Пример 2 от моя кръг: жена на вашите години след ин витро, бащата е близък приятел гей, детето се отглежда между двамата.

Е, това е по-скоро изключение. Колко жени имат подобни приятели?

Ако повече държите да станете майка, започнете да мислите как да осигурите това финансово и какъв е по-прагматичният подход към намиране на баща.

И как точно да го измисли като живее в малък град и работи за малко над минималната заплата?

Към авторката - Защо отлагаш да говориш с него? След 6 месеца ще си загубила 6 месеца.... А той може просто да не иска. Поне това си изясни - дали изобщо иска или не иска дете...

За забременяването - може да пиеш витамини или други лекарства /след консултация с лекар, разбира се/ за подобряване на възможността за бременност. Щом е станало веднъж, значи пак ще стане. Лекарите какво казаха за причината да не се задължи първия път бремеността? /извинявам се, ако вече си споделила, прочетох малко по диагонал..../

# 176
Тук всички са дъщери на милионери, омъжени са за милионери и самите те са милионери. Авторката, обаче ти не си, уви..... Ако този мъж ти харесва достатъчно, за да е баща на детето ти - действай.

# 177
Това,че е от малък град не означава,че разчита само на заплата,в малките градове повечето хора получават и ренти от земи и имат и други доходи.

# 178
И? Цъфнала и завързала ще е с таз рента, колкото и да е тя....

# 179
Човекът е на 43г. Никога не е живял с жена. А му предлагат да отиде в апартамента на приятелката си. Сигурно му изглежда доста плашещо Bowtie
Нали?
Да се чуди човек как хората се женят..

Е,то хората са казали, не се ли излъжеш на младини, после все по трудно става.

Общи условия

Активация на акаунт