Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 7)

• 49 254
  • 890
  •   1
Отговори
# 735
Апропо: Павел Цацулин (The Pavel) препоръчва Конвърси като тренировъчни обувки за Ден за крака. И бога ми, страхотно усещаш И вътрешната страна на целия крак от горе до долу.
Пробвайте клекове, суингове с пудовка и тяги с Конвърс, разликата е огромна.

Имам всякакви тренировъчни обувки, не е като да нямам наблюдения, Павелът е прав. Smiley

Dez, силно ме заинтригува! Сетих се, че една от инструкторките във фитнеса, в който ходех, тренираше с гуменки.
Искам да си купя и аз, за да пробвам, но не съм сигурна с по-висок или с по-нисък профил трябва да са. Примерно тези дали стават:
https://www.sportdepot.bg/product/converse_obuvki_chuck_taylor_a … asic.html?size=40

Извън тренировки рядко слагам спортна обувка. За планината имам туристически, а в града най-спортното, което нося, са бели кецове от естествена кожа на Gianni, които имат малко лъскавко Blush

Най-обикновените препоръчват, с нормалната подметка, тези от линка са бейсик, да.
Явно зависи и от свода, аз съм с висок, и краката имат тенденцията да не са активирани от вътрешната страна.
Препоръчват и забравих какви адидаси за лифтинг специално, но при толкова чифта Конвърс подръка, нямах нужда от маратонки за тежести.
За Български клек не стават, въртел е там, кофти се подгъват, но сменям с други.

# 736

Извинявам се за нахълтването, но Павелът е прав. Във фитнеса, който посещавам, много хора тренират с гуменки, предимно Converse и Vans. Пробвах с моите Vans и се оказаха страшно удобно. Някои са с гуменки и на пътеката за бягане, но там предпочитам да съм с подходящи маратонки. Тренирам от години, не е като да нямам спортни обувки и база за сравнение, но никога не е късно човек да научи нещо ново Simple Smile Vans са ми малко широки отпред, заради формата си и избягвам да ги обувам за дълги разходки. За залата са идеални.
Според големия ми син кецове на Vans са по-удобни за тичане от маратонки за целта.
Дез, ще ти хареса да си припомниш "Вино от глухарчета". Малко романтично измъкване от това неромантично време.
Днес ми пристигна една пола, която си бях поръчала онлайн. Малко е  кофти като материя, но стои добре. Става и с кецове, и с кубинки, и ботуши. Доволна съм. Пробвах с тениска и кожено яке, с пуловер, подобен на този на снимката. Хареса ми.

# 737

Най-обикновените препоръчват, с нормалната подметка, тези от линка са бейсик, да.
Явно зависи и от свода, аз съм с висок, и краката имат тенденцията да не са активирани от вътрешната страна.
Препоръчват и забравих какви адидаси за лифтинг специално, но при толкова чифта Конвърс подръка, нямах нужда от маратонки за тежести.
За Български клек не стават, въртел е там, кофти се подгъват, но сменям с други.

Благодаря много, Dez, поръчах ги.
Аз българския клек така и не мога да го изпълнявам по български Grinning Въбоще не ми е удобно да опирам горната част на стъпалото на подпората, предпочитам на пръсти.

И по темата - след като бях страшна консерва на младини, сега, на 48, съм много по-разнообразна откъм обувки. В ежедневието съм с елегантни на 8-9 см ток, а в през уикенда нося ниски тип "денди", лоуфъри, кларкс, по-рядко - кецове. Лятото - сандали и чехли. Зимата - високи ботуши с поли и рокли, елегантни боти с панталони и дънки. И цветово съм много шарена вече, оказа се, че много обичам цветни обувки. Поръчах си черните Конвърс, но ме гризе защо не поръчах и едни други  - оранжеви с розови връзки (на супер промоция бяха). По-младото ми аз би било ужасено от такъв избор Grinning

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:01 от Vetrena

# 738
Мен ме болят коленете от българския клек. Ако го правя, е с много дълбок разкрач, но като цяло го избягвам и заменям с други упражнения.

AmandaD, някой път ще пробвам, въпреки, че Vans са ми широки на пъстите и не знам доколко ще ми е удобно за бягане. Свикнала съм маратонките ми за тази цел да са по ходилото ми.

Относно консервативната тема... на младини бях същата. Сега имам и обувки с много висок ток, и такива със змийски принт, и велурени чизми над коляното, че и леопардова пола. За последното вие сте виновни да я поръчам. Grinning

# 739
Linofrina, той е с плоскостъпие, широк крак и твърди, че за неговото стъпало са  най -удобни. А се е запалил по тичането и тича сериозно. Предполагам, че си зависи от крака.

# 740
Чета ви и се смея Simple Smile
Аз съм обувен звяр.... защо се дублираха тези постове!?!?

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:32 от Agent Provocateur

# 741
Чета ви и се смея Simple Smile

ДО крак си е, не само до личен стил - премерила съм безброй чифта Конвърс, даже си купих 1, но моите крака не обичат нито техните калъпи, нито техните подметки. Другите хипер популярни италиански гуменки - Superga - също не ми водят личната класацията за удобство. Но пък имам ECCO в този стил и те вече са ми удобни.

Чехли ли казахте Grinning чехли обичам и нося и гледам да не се заричам за нищо, защото след като години наред плюх немското извращение Биркенсток миналата година си купих дори чифт от тях и си ги носих с огромен кеф!

И за капак ужасно обичам и много нося и платформи, и класически токове, и обемни сандали и чехли... няколко примера от моя обувен килер:

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 18:15 от Agent Provocateur

# 742
Къде онлайн да намеря такъв модел рокли? Искам да си накупя още.

# 743
Amanda.D, моето ходило е пълна противоположност. Май за бягане няма да се получи.

Немското извращение Биркенсток е много удобно, особено с чорап Grinning Grinning Grinning На млади години в Германия се осмелих да пробвам, колкото да установя, че наистина е комфортно.

# 744
Amanda.D, моето ходило е пълна противоположност. Май за бягане няма да се получи.

Немското извращение Биркенсток е много удобно, особено с чорап Grinning Grinning Grinning На млади години в Германия се осмелих да пробвам, колкото да установя, че наистина е комфортно.
То за комфортно е комфортно, но мен външността ме шокира! Joy

# 745
  • София
Мен пък тези чехли с борд ме подлудяват, защото вторият ми пръст стърчи и опира в него.

# 746
Аз не обичам чехли, освен за баня и домашни. Имам дълго и тънко ходило и като ходя ми шляпат, а мен това ме подлудява – да ми се шляпат в петата, а и събират прахоляк и чудо. Иначе, показаните от Агентчето, не знаех, че така с еказват с тези подметки, мъжът ми си взе домашни и ги заряза – каза, че подметките им са кошмарно твърди.

# 747
Иначе, показаните от Агентчето, не знаех, че така с еказват с тези подметки, мъжът ми си взе домашни и ги заряза – каза, че подметките им са кошмарно твърди.
Поне на оригиналите твърдото се очупва до седмица две и се превръща в най-удобното нещо на света, моделирано по твоето си ходило. Не зная обаче дали със всички чехли от този тип е така.

А като си сложа любимите платформи и мина 10-15 км на бърз ход по Софийския паваж и неверниците са склонни да приемат, че има хора, на които са им удобни Wink

Външността на каквото и да е шокира само до време - със всичко се свиква. Или поне така обяснявам на майка ми, която ненавижда люто комбинацията сникърси/конвърси/спортна обувка + пола/рокля.... Като погледаш няколко години хора с подобни сандали решаваш да опиташ и чудо! дори понякога успяваш да се харесаш Simple Smile Аз така се опъвах на гумените ботуши като дойдох тук, съсипвах чифт след чифт хубави обувки, защото срам, как ще ме видят мен, БГ коконата с гумен ботуш.... и най-накрая си купих и разбрах Grinning

PS Чакайте да ви покажа едни канадски ботуши, много популярни и харесвани по моите краища, които бяха сериозно освиркани във Форум Бг-Мамма... Grinning

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:44 от Agent Provocateur

# 748
Вие сте на вълна сникърси, кецки и платненки, но вчера в София беше направо виелица и зима. Та се натъкмих с розовите ортопедични обувки, както ги наричам. Wink И ме спасиха, че ходих доста пеша из София.
Обичам кожени (естествена кожа) кецове за носене с аутфити, иначе маратонки за спорт, ходене имам от изкуствени материи. Лятото кожата не запотява и не вмирисва краката за разлика от изкуствената кожа. Избягвам тотално равните подметки.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 08:41 от Босилка

# 749
  • пустинята Гоби
И аз се смеех на Биркитата, че са за немски пенсионери, ама лятото си купих тихомълком едни зелени, че даже взех да се оглеждам за втори.

Общи условия

Активация на акаунт