Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 7)

• 49 174
  • 890
  •   1
Отговори
# 810
Аз пропуснах Ковида и съм съгласна със Савова, че последната година далеч не ползвахме наличната парфюмерия по начина по който сме свикнали, но все пак намирам ужасна разлика и при наличните ми и при нови шишета на стари любимци.

Почнах да си мисля, че освен обонянието и химията на кожата ми се е променила и затова не мога да си позная парфюм, който съм носила 25+ години! Як абсурдистан!

# 811
  • София
О БОЖЕ МОЙ, днес се срещнах с един младеж, който си е за темата парфюми размисли. Така описва аромати и е супер запален. Даде ми един супер пиперлив уни секс парфюм. 
Ароматите влияят и се влияят. Нормално е с промяната на хормоните да се сменя и усещането.
Освен обувки и парфюмите са ми голяма любов.

# 812
Освен обувки и парфюмите са ми голяма любов.
Аз съм ужасно доволна, че разлюбих парфюмите и има само останки от старата страст. Сега ако и с обувките успея да се преборя, олалала... на обезумяла катерица заприличвам като почна да колекционирам поредното увлечение!

PS Но много се радвам, че приятелките ми продължават да купуват Simple Smile)))

# 813
  • София
От нищо не искам да се лишавам. Страсти, падения, възходи, все ще са ми малко.

# 814
Ако темата е обсъждана и ви е писнала - пропуснете я, но покрай моята старческа деменция не се сещам дали сме го коментирали, къде сме го коментирали и с кой сме го коментирали Grinning
Тук- не мисля. Simple Smile

При мен съм забелязала, че приемам определени аромати по различен начин, в зависимост от това, през какъв период преминавам към момента. Не визирам дни или настроения. Например зимата на 2018 определен есенно- зимен парфюм ми е носил едни усещания, 2019 въобще не е и наподобявал бледо на това, което търся, 2020- добрите стари отношения, като през 2018. Говоря основно за наистина любими парфюми, които държа налични винаги последните 10- 15, 20+ години.

ПП. Въпреки че бях изгубила обоняние за 3- 4 дена, Ковид не ми повлия в това отношение по никакъв начин.

Лудостта ми тази пролет явно ще са чантите (отново). За последните 3 седмици се сдобих с две. Не ми трябват, честно казано, не зная и къде/ кога ще ги нося, просто много ми харесаха. А съм се научила, че грабне ли ми нещо окото- трябва да се действа.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 18:11 от TuЛи

# 815
  • София
Ааа, аз парфюми не повтарям, така че не може да се случи да ги нося 20 г. Нося по 3-4 г и като свърши - свърши.

# 816
  • София
Аз загубих напълно обонянието си заради Ковид. 4 месеца по-късно, положението е почти същото. За да усетя някакъв аромат, трябва да си навра носа в нещото.
Много страдам, защото и вкуса на храната почти не усещам.

# 817
Агентче, ако парфюмът е лансиран преди 10 или повече години, бъди сигурна, че е реформулиран. Последните години са много политкоректни като трайност и шлейф така наречените мейнстрийм парфюми. Причините са много – от цената на естествените съставки, през възможността да се ползват без нарушаване на лично пространство, в офиси, болници и т.н., та чак до еко изисквания.
Повечето класики, произвеждащи се все още от големите марки, са реформулирани.
Аз последните 2-3 години съм маниак на парфюми и както се заричах, че н емога да дам над 100 кинта за парфюм, вече съм навъртяла над 100 бутилчета, че и шкафче планирам да им купя. Обувки и чанти не ме блазнят мен.

# 818
  • В градината...
Аз не понасях парфюми и изобщо, силни аромати. Ставаше ми лошо, когато мине някой парфюмиран близо до мен.
Сега, на стари години, нещо се промени. Но и от хормоните се променя миризмата на тялото, когато намалее прогестеронът. Той има една сладникава миризма.

# 819
Вярно е, преформулирани са доста класики, преди обожавах Коко Шанел Мадмлоазел, харесваше ми адски, не ми омръзваше, над 15 шишета съм изхабила, сега ми мирише малко по другояче, вече не ми е така запленяващ.
И защо спряха Аквауоман на Роша, така го обожавах, просто тия брандове ме изумяват с необоснованите си решения.
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Aquawoman-1427.html
Това, че скоро и при парфюмите както и при дрехите ще тръгнат изкуствени заместители е ясно. Истинските масла са на високи цени...!

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 19:03 от mimi.7299

# 820
И защо спряха Аквауоман на Роша, така го обожавах, просто тия брандове ме изумяват с необоснованите си решения.

Много го харесвах и аз. За съжаление, с последното ми шише се разделихме малко драматично- счупих го на пода в спалнята. Дълго време му се наслаждавах на аромата без особен ентусиазъм. Simple Smile После, като ми мина и реших да го подновя, вече беше спрян.

# 821

Много го харесвах и аз. За съжаление, с последното ми шише се разделихме малко драматично- счупих го на пода в спалнята. Дълго време му се наслаждавах на аромата без особен ентусиазъм. Simple Smile После, като ми мина и реших да го подновя, вече беше спрян.
Къде ли не търсихме, ММ намери само в някои колекционери, не отваряни парфюми, искаше да вземе, но отказах...! А, така, така го искам...
Чета по руските форуми и рускините го издирват яко! Joy

# 822
A аз още страдам по спрения Trussardi Skin Trussardi... голяма любов!

Иначе си имам няколко "мои" си аромата, които вече десетилетия си ги подновявам. Светата ми троица + Дева Мария (и не ми се смейте колко съм старомодна!) са Chanel Allure Parfum, Givenchy Organza EDP и Dior J'Adore EDP + Agent Provocateur Maitresse. Като сложа и няколко унисекса/мъжки класики, които купувам на ММ си покривам базите за всеки сезон и повод. Но понякога ми избиват балансите...

И когато тези шишета почнат да миришат по начин, по който никога не съм ги усещала това ме вади от равновесие!

# 823
  • София
Ясно. Да не се чудя защо супер трайни (преди) парфюми, сега купени след 2 часа няма никой. Аз все се съмнявам в оригиналността, дори купени от дъти фрии. Къде бил ключът от палатката! Освен да се запасим с тези които все още не са станали политкоректни!

# 824
  • Виена
И аз тъгувам за Скин трусарди, пазя 30 мл в една бутилка, купена преди 13 години

Общи условия

Активация на акаунт