Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 7)

• 49 564
  • 890
  •   1
Отговори
# 360
Аз пък искам, ако не да се слея с тълпата, поне да не се забелязвам твърде в нея. Живея в чужбина и тука жените им е малко все тая какво ще облекат. Ходим често с мъжа ми на ресторант в неделя. В началото, аз натокана Grinning Ми то почти ме беше срам. Всички облечени небрежно, между другото, и най-вече да им е удобно. Научих урока и вече и аз така се нося.
Приоритетите им са други - пътешествия, хубава кола, хубава храна, недв.имот, обзавеждане, за жените фино бельо...Дрехите са им почти последна грижа.
.

# 361
  • София
За чужбина - resort collection. Аз съм си оставила няколко рокли у наше село за почивка, че там се гласим.

# 362
За почивка вземам къси панталонки, къси рокли, големи деколтета, голи гърбове и т.н., неща, които не бих облякла в града, в който живея.

# 363
  • Mediterraneo
Понеже живея в чужбина, на всичкото отгоре в световноизвестен морски курорт, лятото съм изцяло по къси панталонки, тениска/ топ, сандали/ чехли. Сливам се идеално с всички вас, които са на почивка и са неглиже, за да си починат. Аз си почивам постоянно. И зимата не си давам зор Simple Smile

Огромен товар се смъкна от плещите ми, когато дойдохме тук, и смених изцяло средата и начина си на живот. Преди ми тежеше ходенето по семинари, конференции, коктейли, срещи на високо ниво със спонсори, шефове и пр. Всеки ден да се чудя какво да облека, което хем да ми е удобно за бягане насам- натам, хем да е представително, хем да не е оувър. Имах дни, които прекарвах в мръсен склад, на следващия ден- в Гранд- хотел Велинград. Тази динамика и непрестанна въртележка ми беше писнала ужасно.

Сега ми е идеално- никой не ме познава, никой не говори за мен, на никого не му прави впечатление как съм облечена днес. За крайно несуетен човек като мен, това е много ок.

# 364
  • София
Аз пък страшно се гордея, че съм славянка и българка и винаги си лича в чужбина. Не харесвам измития стил на западноевропейките. Смятам, че е липса на вкус и не се равнявам по тях.

Иначе - за почивка имам хубави летни дълги рокли, хем красиви и елегантни, хем лежерни - малко бохо стил. Основно такива нося през летните вечери.

Що се отнася до официалните облекла - имам такива и ги нося с повод. Харесвам купоните, веселбите, да има хора, танци и т.н. Обожавам сватби, но скоро не съм била, заради пусти ковид. Обичам елегантни места, където хората са облечени подобаващо и не одобрявам ходенето на опера по дънки.

# 365
Тарталета къде живееш да се местя при теб ?🤣
Иначе съм живяла години в Испания и много харесвам как се поддържат испанките ,някак си от вътре им идва без много,много да се пънат ,особено тези от средната класа на средна възраст са топ ❤️
Носят си големите задници с класа ,ядат си хамона, пият си сангрията и си гледат кефа !

# 366
  • София
Южна Европа по принцип сме по-нагласени - България, Гърция, Италия, Испания...

# 367
И на мен ми иде да се преместя, някъде в Северна Гърция или Испания, и цяло лято да си ходя по тениска и шарени рокли...!

# 368
  • пустинята Гоби
И в чужбина се контят естествено, само че липсва леката ориенталска нотка, на която сме свикнали тук и която реално се набива на очи.

Рокстар, къде ни сложи до Италия и Испания. Баш сме си до Турция ние, от там черпим вдъхновение, но и от тях сме по-зле. Какви туркини има, ехее. Май до Латинска Америка сме най-близо, където са по-застъпени пластичните интервенции и уеднаквените физиономии.

# 369
  • София
Южна Европа по принцип сме по-нагласени - България, Гърция, Италия, Испания...
И източноевропейките - рускини, полякини, румънки, сръбкини...

# 370
Има хора и хора - навсякъде.

Била съм много пъти в Северна Италия. Жените са добре облечени, мъжете - също. Дрехите ми са същите, които нося и в България /естествено купувам и от там/. Явно добре се вписвам след като възрастни дами са ме спирали да питат за упътване към някъде си.

# 371
  • Mediterraneo
Нищо общо няма между българки/ рускини/ румънки и испанките със сигурност. Отдалеч си личат рускините и българките- устни, коси, тежък вечерен грим в тежко лято по обед, ориенталски парфюми около тях, високи токове на платформа, огромни надписи по дрехи и чанти. И съвсем с чиста съвест слагам българки и рускини на едно ниво, личат си и от самолет.
Испанките са съвсем друг типаж.

# 372
  • София
Мен пък често ме мислят за рускиня - редовно в чужбина ме заговарят на руски, като бях в Русия също ме смятаха за местна.

Не познавам испанки. Както и в обкръжението си нямам българки, които отговярат на описанието на Тарталета. Не че не съм виждала такива, разбира се, но не смятам, че са преобладаващия тип нито в България, нито в Русия.

# 373
  • Mediterraneo
Аз говоря за преобладавищия тип на българки и рускини в Испания, да речем. Въпреки че описанието ми важи и за българките в България- млади момичета, окепазени от интервенции, тежко гримирани през деня, с прозрачни дрехи, вадещи бюст на показ. Типичното чалга излъчване, няма какво да се лъжем и да се засягаме.

# 374
  • София
Тарталета, несъмнено има такива, но не са всички, даже не са повечето. Дори ми се струва, че сред младите почна да се налага измитата мода на Западна Европа, някак загубиха стил, индивидуалност, чар. Говоря за тези, които срещам в метрото, а пътувам с линията, която минава покрай университетите и стига до Бизнес парка. Т.е. това са интелигентните млади хора. За съжаление смятам, че изглеждат много смотано като цяло и рядко са облечени с вкус.

А що се отнася до тези в Испания - не съм била в Испания и не знам какви българки има там.Но допускам, че просто забелязваш само тези, а има много други, които не виждаш.

Общи условия

Активация на акаунт