Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 103
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 035
E, след като стана дума за Intense Cafe - малко помощ, момичета Simple Smile
Имам мостра - розите адски ме дразнят, но пък сякаш има нещо , което много ме привлича.Изключително осезаем ми е, даже и от мострата се носи достатъчно.Обаче розите наистина ужасно ме дразнят, честно( имам чувството, че са няколко 😱).Не познавам нито един друг Montale,преди малко седнах да гледам кой какъв е и да чета коментари, но на 30-тата минута вече ми дотегна - те не свършват , 100 парфюма 🤣
Та въпроса е следния - кой от тях не е с натрапчив аромат на роза(има ли такъв изобщо)? 😁

# 1 036
Full incense няма рози. Той е само тамян 😄

# 1 037
Има. Интенз Тиаре, Крушите например.

# 1 038
При мен издържа има няма 12-тина часа, т.е. до вечерта, после се изкъпах, иначе не знам още колко щеше да издържи 😁
Подчертавам, че само си го бях пръснала на ръката, веднъж, не съм го тествала по-обстойно.
В началото ми се стори сууупер познат, мислих го дълго... и накрая се сетих - Intense Cafe. Като се прибрах вкъщи ги сравних и усетих и разликите - Instense Cafe  на мен ми идва малко по-синтетичен (простете ми определението) и розата се усеща много в него. В gentle fluidity gold уж такава няма, но определено човек, който познава и двата аромата би могъл да се заблуди, заради самата асоциация с Intense Cafe.
В началото не ме впечатли особено, но колкото повече го носих, толкова повече ми хареса. Усещат се главно ванилията и амбрата, сладнее, но не твърде много.
На първо четене, много женствен и уютен аромат, малко за разнообразие 😊
При мен е много е сходен с Mancera Roses Vanille единствената разлика е в трайността в полза на  Roses Vanille.
Благодаря за насоките  относно CH CONFIDENTIAL. Смятам да започна с BRONZE TONKA и SAFFRON LAZULI.
Много ме грабна Gold Myrrh Absolute но мисля, че още не е зареден в Делириум.

# 1 039
  • Варна/Лондон
Ами в Aoud Night Montale уж има роза, ама при мен не разцъфтява, само тежките съставки избиват. Бях офъскала като го взех и щерката тамън се прибира от училище, гладна както винаги и вика:
 '' - О, скара ли си правила, че съм гладна? Май си изгорила месото. '' 😁 Не повярва, че е парфюм докато не я ароматизирах и нея. На мен не ми е загоряло, мирише ми на църква по - скоро. От восъка на горящите свещи, тамяна, ако има и камина с дърва в църквата, ето ти го Aoud Night Montale. 😁
пп. Пак се пръснах с него,  като попадия съм в момента.  😀

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 23:51 от Джеронимо

# 1 040
Не познавам Roses Vanille, но сега като погледнах във фрагрантика, гледам и трите биват асоциирани доста един с друг, така че нищо чудно. При всички случаи е неприятно, че прилича на други парфюми, които човек може да вземе за много по-малко пари, но според мен е доста качествен и рафиниран аромат и не съжалявам, че го взех (за сега поне 😄).

# 1 041
Благодаря за насоките  относно CH CONFIDENTIAL. Смятам да започна с BRONZE TONKA и SAFFRON LAZULI.
Много ме грабна Gold Myrrh Absolute но мисля, че още не е зареден в Делириум.
Зареден е от седмици. Уникален е, но е супер силен ориенталец и малко хора ще могат да го носят истински.
Снимката е моя.

# 1 042
  • by the sea
При мен Gentle fluidity gold издържа доста време - от 9 сутринта до към 16-17 часа, като накрая го усещах едвам,но за моя голяма изненада издържа. Тих е определено и се надявам, като се затопли, да се развива по-добре.

Надявам се и аз, но доколкото се познавам ще го скрия за есента  Simple Smile
macadamia много ми е интересен и oud satin mood - би ли споделила мнение, когато го опознаеш?
   По-нататък бих взела Aqua Univesalis, много обичам свежи унисекс и чисти аромати, дано някоя мостра ме намери преди да стрелям на сляпо пак Grinning

# 1 043
Добро утро 😊
Тези дни се за четох за споменаваните два парфюма на Lattafa, Ana abiyedh и Ana abiyedh Rouge, но откривам и вариант Ana abiyedh Leather, който ми стана интересен по състав, за него обаче не намирам някакъв отзив или мнение. Може ли някой, ако има опит с него, да сподели.🌼

# 1 044
Четох интервю с Kirkdjian,  незнаех, че е работил за Готие в миналото.
Той е създал My Burberry,  Nina Ricci L' exase,
Narciso for her , Ellie Saab Le Parfume.
Зачетох се, защото си взех Burberry Her ,и гледах на кого е , и той е негов.

P.s. сигурно сте коментирали вече сто пъти, извинявам се, че откривам топлата вода.
Стана ми интересно , че хем не си приличат, хем ми харесват, всеки по свой начин.

# 1 045
При мен Gentle fluidity gold издържа доста време - от 9 сутринта до към 16-17 часа, като накрая го усещах едвам,но за моя голяма изненада издържа. Тих е определено и се надявам, като се затопли, да се развива по-добре.

Надявам се и аз, но доколкото се познавам ще го скрия за есента  Simple Smile
macadamia много ми е интересен и oud satin mood - би ли споделила мнение, когато го опознаеш?
   По-нататък бих взела Aqua Univesalis, много обичам свежи унисекс и чисти аромати, дано някоя мостра ме намери преди да стрелям на сляпо пак Grinning

В момента съм с него - много топъл ванилия, роза, уд парфюм -някои го смятат за вечерен, на мен ми е екстра по всяко време. Снощи си пръснах на китките преди лягане - потънах в  усещане за лукс и топлота - сутринта китките ми миришеха все едно току що съм пръснала, но това за парфюмната версия, сега очаквам екстракта и мисля, че ще е още по-мой / него не го познавам / . Предполагам, че ще има известна разлика в началото и финала /в него е включена канела по която си припадам истински, също и амбър /, но в базата не очаквам кой знае какви изненади, въпреки че изненади винаги може да има.
И в Делина не очаквах изненади, но Ексклузива го обожавам, а първообраза не мога да го нося.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 09:43 от macadamia

# 1 046
  • София
Днес съм с Promise Frederic Malle, точно 5 пръскания. Много плътен и хубав.Силно ме привлича и ми действа. Животно, което не знам, дали може да се опитоми от всеки. Не виждам кожа в пирамидата, а ми мирише малко на кожени дрехи. Като се оправи времето задължително ще го пробвам на мотора с кожения екип. Има адреналин и бензин в този парфюм не в прекия смисъл на думата. Истински афродизиак. Звяр Kiss

# 1 047
Деэ, мерси эа инфото. Роэа с карамел и плодове ми эеучи уникално. Ще го потърся эа тест. Wink

# 1 048
Видях по-нагоре , че сте писали за La Vie Est Belle Soleil Cristal. Не знам в ДМ или ЛИЛи , дали има мостри. В малък град съм и няма , къде да го подуша. Сладникав ли е много? Харесвам Omnia  на булгари, дали би ми допаднал този аромат на Lancome? Виждам го на промо в момента за 47лв. 20мл, това добра цена ли е?
Миналия ден в Лили исках да помириша Carolina Herrera 212, но нямали мостра. Чудя се , кой от двата да поръчам на сляпо. Моля за малко помощ Relaxed

# 1 049
  • виртуално
  Виждам го на промо в момента за 47лв. 20мл, това добра цена ли е?
тази цена е за Lancôme La Vie est Belle EDP

Общи условия

Активация на акаунт